Skriv början av artikeln om fotograferingsvedermödor

Nyckelord: fotograferingsvedermödor

Inlägg med fotograferingsvedermödor som nyckelord.

Äntligen kom den, en dag med uppehållsväder och en glimt blå himmel då och då. Har väntat på den då lilla söta Paphiopedilum fairrieanum nu slagit ut och jag ville ta bild i dagsljus för att fånga färgerna bäst. Blomman visade sig oxå vara lite skadad på ena sidan läppen, har kanske legat emot något under flygresan i kartong, så risken är att den inte håller sig kvar så länge. Här gällde"Carpe Paphiopedilum" och det kvickt.
Riggade upp en stadig stol ute på altanen och hängde över en svart långkjol för bra bakgrund. Kamerabatterierna var nogsamt fulladdade, alla förberedelser gjorda, det var bara att hämta de två som skulle vara dagens modeller för att ha dem till hands strax innanför dörren. Då ringer telefonen. Ser på skvallerbyttan att det är en långpratande bekant som jag inte hört av på länge, nej det går bara inte att ta det nu, tack och lov för telefonsvarare.
Nå, ut igen och provställa krukan, vilken vinkel blir bra? Så där blir nog fint...va' ringer det på dörren nu? Jaha, köpa julkärve av scouterna, jovisst, vänta lite.... Får ta in krukan en stund igen så att sötingen inte blir så kall, det är ju bara sex grader.
Nå men nu då...ska just ställa krukan på stolen igen då där plötsligt sitter en katt. Nu passar det minsann. Alla som försökt fota katter vet att det mest brukar bli halva katten kvar på bilden då den andra halvan redan hunnit bort medan man trycker avtryckaren i botten. Nu tyckte lilla damen att jag skulle få beundra henne: poserade, kråmade sig och var allmänt oemotståndlig. Nå ett kort då, men nu får du allt gå ner.
Nerfösning av katt från tyg innebär att tyget sitter fast och följer med. Så även denna gång. Bara att plocka bort alla fastnaglade klor och rigga upp det hela igen. Dit med krukan, vrida lite, ner på knä på hala, blöta trädäcket, var är skärpan, oj vem knuffar mig framåt? Nästa katt. En sexkilos, på intet vis magerlagd herre som bara vill påpeka att det är tomt i matskålen nu igen, vill matte vara så snäll att åtgärda det innan jag svälter ihjäl, tack. Medan jag häller upp en portion som borde mätta en schäfer, för att förebygga nya påtryckningar, blir himlen plötsligt väldigt mörk.
Ska det regna i alla fall nu? Men det stora molnet drar i alla fall bort efter en stund, jag har lurat in katterna bakom stängda dörrar och nu var det väl katten oxå om inte bilden ska tas.
Blomrosetten har vuxit sig snett framåt i krukan, och den tunna stängeln böjs än mer av blommans tyngd, så för att kunna se den har jag fått binda upp den vid en ack så ful men nödvändig stödpinne. Denna pinne tror uppenbarligen att det är nån slags audition på gång, för hur jag än vrider och försöker gömma den, dyker den upp som gubben i lådan när jag tittar i sökaren. Hmmm. Provar att ta bort den, men då måste jag ligga ner och fota uppåt för att se det söta ansiktet, vilket ger underliga ljusmätningar och kameran blir snurrig. Nå, var med då, din (censur, censur) pinnuschling.
Äntligen vilar fingret lätt på avtryckaren, skärpan hittas, det är bara att smeka ned fingret i botten...När sjutton började det blåsa? Den allra svagaste lilla pust har plötsligt fått för sig att bjuda upp till dans runt stolen, och den lilla tunna blyga stängeln är inte sen att tacka ja och låta sig föras med i en smäktande tango. Än böjs den hit, än böjs den dit, och skärpan är ett minne blott.
Vid det laget har jag härsknat till en smula. Det var väl tusan phalenopsisar om jag inte ska få en bild! När upptäcktsresande får hänga ut över lodräta stup med ena foten i en rot som enda livlina, kanske med betydligt mer blodtörstiga varelser än katter i hälarna, och lyckas fånga något tjusigt, sällsynt exemplar ur orkidésläktet på plåten, ska väl jag kunna utmana en alldeles tam krukodlad liten sak på min egen altan med digitalkamera! Nu jäsingens får det vara nog, nu håller ni er stilla och ler! Knäpp! Klick! Knäpp, och därmed basta!

Nyckelord: kåseri, fotograferingsvedermödor

VAR ÄR BILDEN? Vi är nog många som känner igen eländet!
Doris

9/12 -06

Hihi, det är bildtroll i etern, skulle förstås lägga in den i anslutning till texten, men det råder bildinläggsstopp fram till tisdag hälsar Björn som jobbar på nån slags stabilisering av sidan Bilden är dock tagen, jag lovar

9/12 -06

Nämen....spänningen är oliiiiidlig......hur gick det?.........hur gick det??......HUR GICK DET???

9/12 -06

Men herrejisses!!!??? INTE HAR VI TID MED NÅGON STABILISERING JUST NU!!

9/12 -06

Han kanske oxå behöver ryta till om att "nu håller ni er stilla!" ? Till vad det nu är för små saker i cyberrymden som far omkring och rubbar stabiliteten...

9/12 -06

Men Säluttern, sätt bilden på nån websidan och sen kopiera in den här, så då behöver vi inte vänta så läääääänge

9/12 -06

Åååh, jag vet också hur det känns.

Har fotat många fina bilder under dagen då jag för en gångs skull har solsken när jag är ledig. Sen så kan man inte ladda upp några bilder, Dang! Ja, jag kan i alla fall säga att det var En Paph delenatii, Paph rothschildianum x praestans x adductum och Dendrobium polysema som fastnat på bild. Strike a pose!

9/12 -06

Visst kan det bli så otympigt att fota en blomma som ändock inte flyttar sig någon större utsträckning dessutom var det kallt, men värmen kan vara lika olidlig, ett ex. är då jag i sommras försökte ta bilder av fjärilar i Buddlejabusken i 30 graders värme, aj aj det där med fotograferinging visar sig vara äventyrligt. Ditt foto blir säker något att beskåda och se fram mot.

Tack Säluttern för ditt trevliga inlägg. Känner så väl igen mej. Allt är tillåtet att använda vid fotograferin. Oboyburkar, krossade tomatburkar, svarta jackor m.m.
Skrattade också för mej själv vad gäller katten. Nog vet de att nåt är på gång och då vill de verkligen vara i centrum. Värsta grejen är att försöka lösa korsord i sängen på kvällen, då kommer dom snabbt som ögat.

Kram på dej!

9/12 -06

Och sätter sig på tidningen eller framför data skärmen?

9/12 -06

Min katt ska alltid ligga mellan mig och tangentbordet, gärna upp på några tangenter.

10/12 -06

Tack Säluttern för det trevligta kåseriet, så´nt gillar jag. Vem känner inte igen sig? Vad genomgår man inte för sina favoriters skull vid en till synes enkel procedur som avfotografering....

10/12 -06

Underbart, Säluttern! Min förkylning känns något lättare att bära nu, tack för det!

10/12 -06

Tackar, det var roligt att ni känner igen er Jag väntar med bilden till stabiliteten har Björnövervakning så jag inte ställer till nåt. Jo, katter vet verkligen var man har uppmärksamheten, och mitt i den vill de gärna vara Om man närgånget ska beunda en nyutslagen blomma har man plötsligt en svans i näsan i stället, när katten promenerar förbi fram och tillbaka, fram och tillbaka.
Spindeln: nä, man kan ju tycka det, att blommor står stilla...eller att fjärilar brukar sitta rätt länge på samma fläck...jag höll oxå på att svettas i ett stånd höga Strålöga där de satt i kö för att suga i somras, men det blev några bilder till slut, blev det det för dig med?
Gtgoon: då har vi fler gobitar att vänta på. Tur att vi är vana att vänta på knopputslagningar så att vi blivit så tålmodiga

10/12 -06

Åh, vad skönt att höra att det inte är bara jag som väntat på det envetna dagsljuset och som sedan "ska bara" innan avtryckaren lyckas nå botten! Tvätta fönstrena först - inga dammkorn ska minsann få orsaka några knäppa ljusbrytningar här inte och jag ska ha maximalt med ljus in också... Sedan var det rengöring av objektivet, mitt stora gråa skynke att hänga över den flyttbara blomhyllan som bakgrund för korrekt färgåtergivning, upp och nervänd plåthink att ställa min Phrag på så att inte korkskruvarna skulle slå i bordskanten, sist men inte minnst - se till att minigrisen står åt rätt håll så att inte hans propeller till svans-viftning får kamerastativet att skaka! Puh, det gick vägen den här gången också till slut...
/Mvh I

10/12 -06

Säluttern. Ja, jag fick någon bild men inte vad blev de vad jag skulle kalla proffsiga. Jag får nöja mig med något midre proffsigt, så länge.

Åh så häftigt Isis!

Minigrisar som är sååå söööta! Kan du inte ta en bild och lägga in här på orkideprat?

10/12 -06

En Phrag och en minigris? Blir det ett julkort? Spännande.

11/12 -06

Jag har alltid sagt att jag skulle kunna tänka mig en minigris istället för en hund. Berätta! Hur är det att ha en minigris? Visa bild på den! Jag vill veta ALLT!!!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.