Skriv början av artikeln om fläcknycklar

Nyckelord: fläcknycklar

Inlägg med fläcknycklar som nyckelord.

Från Xara.
Från Xara.
Från Xara.
Från Xara.
Från Xara.

Igår kväll var jag ute och floraväktade gulyxne i ett sörmländskt kärr och det blev en riktig orkidéupplevelse! Fick hjälp med bestämningarna (inte så kunnig om vilda orkisar) och totalt hittade vi tio olika blommande orkidéer i kärret: gulyxne, ängsnycklar, fläcknycklar, blodnycklar, dubbelnycklar, flugblomster, nästrot, knottblomster, kärrknipprot och så en hybrid av någonting som vi inte lyckades identifiera. Det fanns en massa annat roligt också, till exempel en stor mängd riktiga praktexemplar av köttätande tätört! Underbara försommartider .

Nyckelord: dubbelnycklar, gulyxne, flugblomster, fläcknycklar, blodnycklar

19/6 -20

Vilka härliga bilder!
Mvh
Mikael

21/6 -20

Inte dåligt att hitta så mkt. i ett kärr,
med fina orkidéer att bli kär i.

22/6 -20

Ja, det är inspirerande att uppleva detta i Sverige . Blir också så galet sugen på orkidéresor (som vi pratat om här inne tidigare): skulle vara såå spännande att få se mina fönsterbrädesorkisar 'live' i sina naturliga miljöer !!

27/6 -20

Låter som en mycket trevlig lokal. Kul!

Ge din åsikt

Idag blev det bilder på Nattviol och Fläcknycklar. Jag vet inte om Fläcknycklar är Jungfru Maries nycklar eller Skogsnycklar, svårt att skilja dom.

Nyckelord: Fläcknycklar, Dactylorhiza maculata

29/6 -18

Underbart

Vilken underbar natur du har nära dig! Hur är det med knott och mygg?

29/6 -18

Tack! Det är verkligen underbar natur här. Myggen och knott förstör litegrann men i år har det inte varit det värsta och dessutom har det varit blåsigt så de blåses iväg

30/6 -18

Härliga!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.