Skriv början av artikeln om farväl

Nyckelord: farväl

Inlägg med farväl som nyckelord.

20/4 -06

Döende Phal

Döende Phal. Från Gtgoon.

Här är en bild som kanske kan bevisa teorin om att de bästa blommorna kommer från en döende planta. Den här lilla stackaren blev under sin blommning utsatt för en helt pulveriserad kompost, illa kvickt blev den omplanterad men det varkar inte ha hjälpt. Istället för att försöka repa sig har den beslutat sig för att ta ett dramatiskt farväl med fler blommor i en djupare nyans än någonsin. Det här är bara en bråkdel utav den stora hängande blomklasen men jag ville zooma in så ni fick se den otroliga färgen. Bladen är dock slokiga, rynkiga och ser helt hemska ut.

Nyckelord: Phalaenopsis, farväl

Har du testat vitmossekur? Det vore så synd om den dog...

20/4 -06

Den står just nu redan i vitmossa, men den verkar hellre vilja blomma än att leva.

20/4 -06

Ta inte ut något i förskott! Vänta med att slänga den tills du ser att den verkligen är död. Jag har en Phal. som fick röta i det översta bladparet medan den blommade. Jag insåg ju att den skulle dö, men tyckte den kunde få stå så länge den blommade, och den blommade och blommade och.. verkade aldrig vilja sluta. Det tog flera månader, ja nästan ett år! Sedan helt plötsligt en dag när jag vattnade den så upptäckte jag, under det understa av de kvarvarande tre bladen, ett nytt skott! Idag har detta nya skott bildat tre-fyra stora fina blad, men inga nya blomstänglar än så länge. De tre gamla bladen finns också kvar, fast jag förväntar mig ju att de så småningom försvinner.

Är det sant?? Min favoritphallis fick bladröta i rosetten så att det bara var två undre blad kvar....rötterna var i utmärkt skick, men när den stått i ett år utan att det hände något så kastade jag den. Orkade inte bli påmind om hur vacker den var en gång i tiden, och sedan titta på min sambo som varit snäll och 'vattnat den'. Men ibland undrar jag...om jag bara väntat ett år till....eller två....kunde den ha kommit igen?

20/4 -06

Kan hända samma sak här, blomstängelsn håller just nu på att grena sig som tokig.

20/4 -06

Helt otroligt vackra blommor. Hoppas den överlever.

Jag har funderat på det här med desperata blomningar, om man ska njuta av dem så länge det går eller försöka spara plantans energi och fokusera på blad och rötter? Jag klippte med stor motvilja bort stänglarna på en phal med mönstrade blad, för att slippa förlora plantan vars blad var flortunna, rynkiga och på väg att gulna ett i taget, och den kom igen efter ett tag. Gtgoon: hemskt vackra blommor hur som helst, och en sån dramatisk display!

21/4 -06

Nu växte listan:

21/4 -06

Hej Gtgoon

Phalaenopsis violacea var. coerulea kan du köpa hos BC i Helsingör. Han skickar även plantor via posten.

Angående din Phal. i tråden ovan, så klipp av stängeln om du vill rädda plantan. En blomning tar massor med kraft och är plantan ansträngd så gör blomningen inte det lättare att återhämta sig.

/Tommy

21/4 -06

Mja, jag skulle nog heller vilja ha en vacker blommning, den här har aldrig varit riktigt blomvillig så nu får ta och skärpa till sig. Och dör den är det ingen större fara, bara mer plats till andra

Oj,oj,oj så vacker färg den har!!!!

En sån skulle jag bara vilja ha!

13/6 -06

Jag klippte för en vecka sen av stängeln, den hade ändå börjat vissna och satte då plantan i vitmossa. Nu är den nästan helt återställd med massor av rötter och nytt blad, jippe!

13/6 -06

Kul att den tog sig igen!

13/6 -06

Inte blomvillig? Den har ju hur många blommor som hellst.

13/6 -06

Den hade dödsångest

13/6 -06

Ett mirakelhar skett, igen! eller de har nio liv.

13/6 -06

Grattis till en lyckad räddningsinsats, Gtgoon!
Orkidéernas hedersriddare!

14/6 -06

Bah, tack för de fina orden men jag vattnade faktist ihjäl en tolumnia häromdan.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.