Skriv början av artikeln om förhöst

Nyckelord: förhöst

Inlägg med förhöst som nyckelord.

Lika plötsligt som värmen kom i år, lika plötsligt känns det som den försvann...nu räcker regntunnorna inte till längre, solen når inte över taket och lägger altanen i skugga till kvällen och alla krukväxter på utevistelse håller på att flytta in igen, lite stegvis i vissa fall. Coelogyne c. och Pleione står rätt ensamma på sin hylla under taket, flankerade av några tuffa pelargoner. I trädgården är det de gulorangea och röda tonerna som börjar ta över, även om rosor, solhatt och höstflox gör vad de kan för att försöka hålla kvar lite sommarkänsla. Och inne markerade Burrageara Stefan Isler idag den annalkande årstiden med att slå ut sin första blomma i burgundy, ockra och bränd terracotta, i en underbart varm och rik kombination som väcker lusten att börja "hösta in sig" med en massa tända ljus, en trave bra böcker och en skål färgrik, varm och god soppa. Om jag vore parfymör skulle jag vilja göra en doft med de färgerna. Den skulle nog ha lite mossa och en vag antydan om muskot i basen, lite kryddnejlika och kanske sandelträ i hjärtnoten, och toppas med solros och den allra vagaste anstykning av vanilj och en liten pigg droppe citrus....tror jag.

Nyckelord: Burrageara Stefan Isler, inflyttning, förhöst

Det var vackert skrivet säluttern!

Kan riktigt känna doften! Håller med dej om att hösten närmar sej, men häruppe i Norr dock utan regn. Skulle önska lite av den varan då jag saknar mina dagliga svamppromenader med korgen i högsta hugg. Att sakta få ströva framåt mellan stockar och sten och plötsligt få syn på nåt lysande gult framför sej. Oj, oj vad jag vill ha regn! Annars så tycker jag också att hösten är en härlig tid med myspys och tända ljus.

Jo jag skriver under på höstkänsla jag med! Nu när jordgubbs och hallonsässongen övergått till äppelmos kok är det höst. Har inte plockat in alla våra blommor ännu men är på gång. Getingarna är ettriga så nu när vi knappt kan vistas ute återvänder orkideintresset och jag går runt och gluttar i krukorna efter tecken på stänglar, sniglar, blomdofter mm.

27/8 -06

Hej, ja också ett bra svampår.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.