Skriv början av artikeln om fällor

Nyckelord: fällor

Inlägg med fällor som nyckelord.

Nu e det nog ! !
Dessa tvestjärtar i mina orkideér !
Sätter mig framför akvariet för att koppla av och fundera ut den bästa stridstekniken. Jag bor i lägenhet utan balkong,så jag har ordnat utanför fönstret en ställning där jag har mina cymbidium och ett par phallar. Ställningen är gjord så att ytterkrukorna inte kommer i kontakt med blecket.
Jag har ju listat ut att fienden (läs äckelstjärtar) kryper uppför ställningen och slår avelsläger i mina cymbidiums rötter för att utöka kompaniet.
Jag väljer biologisk krigsföring,inga skarpa skott.
Väntade tills skymmningen kom,då fienden var som aktivast och Operation Dermaptera hade störst chans att lyckas.....Radade upp stridsmedlen:
Fyllde utrymningsplastbacken med vatten,plockade fram flugpapper,vanligt papper och en liten håv.

Nu var det dags att anfalla ! Med en snygg pannlampa,så jag kunde se i mörkret utanför,marscherade jag fram mot fiendens linje: fönstet. Forcerade mig skickigt igenom fiendens linje,grabbade tag i lägerbaserna (läs krukorna)
placerade dom i utrymmningskammaren. Tiden för utrymningen hade jag beräknat till ca 30 min. Under dessa 30 min skulle jag ägna mig åt att säkra fiendens infartsvägar.
Klippte remsor i lagom storlek till fönsterblecket med det vanliga pappret,tejpade ändarna.Därefter,med mycket försiktig hantering,togs flugpappren fram. Även den bästa orkideèkrigaren gör misstag,mitt hår fastnade !!(jag har mycket mycket långt hår) Kletandes,svärandes,ylandes av smärta river jag bort pappret. Det har nu gått ca 15 min sen attacken startade. Jag lyckas fästa flugpappret på det vanliga,tejpade pappret. Går mot fiendeland och sätter dessa papper utmed hela fönsterblecket,en kletminerad infartsväg lagd för efterkommande fiender. Dags att se vad som kommit ut ur min vattentortyrkammare! Och se på fan !
Så många,små o stora,simmade förtvivlat runt.Fångade dom med håven och lade mina fångar i en burk. Operation Dermaptera var avklarad,och jag hade ett fint matförråd till mina stora fiskar.

ps.Dermaptera är namnet för släktet tvestjärt,om ni undrar. ds

Nyckelord: tvestjärt, fällor, ohyra

21/8 -07

Hehe, väl kämpat!

21/8 -07


"bättre brödlös än rådlös"
finurlig konstruktion och grattis till fångsten
Jag håller tummarna för att `fällan ´kommer hindra alla tvestjärtar, som har för avsikt att inkvartera sig i orkidékrukorna.

21/8 -07

Vilken thriller! Jag hade gärna sett bilder till, men det var väldigt spännande att bara läsa Grattis till första slaget vunnet, hoppas det inte behövs fler!

21/8 -07

Bra kämpat! Smart att du kom på att ta dem till fiskmat. Tack för underhållande läsning.

Tänk om vi alla kan lyckas så fiffigt med våra objudna gäster… För min del gäller endast omplantering. Innan dess har offret fått villa i vatten, så att inkräktarna har kunnat ”ta sats” – avslöja sig, alltså… Sedan… har jag närmat mig med saxen eller med tummen och pekfingret och… / Inga barnbarn har fått bevittna behandlingen./ Kampen kräver ibland en vis diskretion, för att uppnå precision… /L

Nöden har ingen lag,eller,ilskan har ingen lag Lika bra att plocka fram sin sadistiska sida o sätta hårt mot hårt när det gäller dessa tverumpade inkräktare.

22/8 -07

Nytto och nöje,
på min balkong frodas/frodades tvestjärtar, jag fann att de gärna satt i blommorna till Svartöga (Thunbergia) på kvällen. Fram med ficklampa och pincett, stora mängder infångades, därefter bar det av till terrariet där geckoödlorna väntade på kalas!
mvh
Mikael

27/8 -07

Visade ditt roliga inlägg för en arbetskamrat som är fd officer i flygvapnet. Hon föreslog att du använder arméns hårnät nästa gång motsvarande operation ska genomföras. Kanske något att tänka på?

ja Felixan ! Tacka för tipset,ska bege mig till ÖoB och leta till nästa säsong

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.