Skriv början av artikeln om fälla blad

Nyckelord: fälla blad

Inlägg med fälla blad som nyckelord.

För ett år sedan köpte jag min första Masdevallia, en gul. Efter ett tag började den tappa alla blad och dog. då trodde jag att det berodde på värmen. Sedan köpte jag en orange, som flyttades över till Epiweb och den är fortfarande lika fin - har dock inte blommat om än. För någon månad sedan köpte jag en gul till, liksom den förra står den i barkkompost, och nu börjar den banne mig fälla blad precis som den andra gula! Båda Masdevalliorna hänger bredvid varandra i sovrumsfönstret som alltid står lite på glänt.
Vad gör jag för fel? Ska jag flytta den till EW?

Nyckelord: fälla blad, Masdevallia

Kan det vara för höga salthalter (ev höga näringstillsatser) i vattnet du använder. Mina verkar vara mycket känsliga för vattenkvaliten.

23/5 -07

Jag skulle gissa på röta vid bladbaserna. Tänkbara orsaker: alltför tät kompost, alltför mycket duschning, alltför stillastående luft? Kalldrag?
Epiweb tycker jag låter torrt för Masdevallia i rumsmiljö. Det borde kräva väldigt täta vattningar. Ett alternativ är annars vitmossa, som är svamp- och bakteriehämmande och både luftig och fuktig om man inte vattnar för mycket.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.