Skriv början av artikeln om draculasläktet

Nyckelord: draculasläktet

Inlägg med draculasläktet som nyckelord.

13/10 -13

Draculasläktet

Hej orkidéfans!
Jag är väldigt intresserad av draculasläktet! Har läst om dem och skulle gärna vilja veta lite och om deras skötsel. Är det någon som har en orkidé ur det släktet och/eller kan om det?

Nyckelord: draculasläktet

Om du googlar på Dracula orkidé, så kan du t ex hitta denna länk:
http://web.comhem.se/~u09001026/MyLife/O...

13/10 -13

Svåra, ingen nybörjar orkide tyvärr. Väldigt kräsna med temp o luftfuktighet .

13/10 -13

Gillar också Dracula och har haft några stycken men sålt dom. Hade inte såna föutsättningar som de kräver. Dom vill ha det svalt och hög luftfuktighet.

Ja, är man nybörjare på orkidér så ska man inte välja Dracula. I länken jag hänvisade till framgår klart och tydligt vilka krav den arten har!

13/10 -13

Tack för svar! Ja, det är nog svårt att fixa en hemmiljö hemma. Får gå till Botaniska trädgårdens orkidéhus och spana där!

13/10 -13

Jag är nybörjare på orkider, men blev också väldigt förtjust i Dracula-släktet. Lyckades skaffa mig en janetiae par månader sen. Och följer nu med spänning om den kommer att klara sig

14/10 -13

Dracula är i princip kallväxande men det finns åtskilliga som tål högre temperaturer och bör betraktas som intermediära, t.ex D. hirsuta. Ursprunget är viktigt; en och samma art kan komma från tämligen varma platser till verkligt kalla. Dock vill alla ha hög luftfukt och luftrörelse men inte extremt höga sådana. När man väljer Dracula ska man undvika de tunnbladiga ex.-vis vampira och diana eftersom denna typ är känslig för torr luft och svampangrepp. Välj arter som har smala, tjocka Masdevallia-liknande blad.

14/10 -13

Jag har Dracula erythrochoete och Dracula severa i mitt ganska varma skåp, med hyfsad luftfuktighet och mycket stor luftrörelse (effektiva fläktar!). De har inte blommat hos mig ännu (skåpet är ju nytt sedan i sensomras), men plantorna verkar glada och nöjda i övrigt så här långt.

14/10 -13

Det finns också Dracula som har upprätta blomstjälkar, D. trichroma, som alltså kan odlas i vanliga krukor. Blomman är dock nedåtvänd.
Många Dracula-arter tar ganska lång tid på sig innan de vill blomma efter en omplantering.

14/10 -13

Tack Nenne för att du refererar till min hemsida, men ett varningens ord: jag har aldrig lyckats få en Dracula att överleva mer än 2 säsonger

magev958 Haha, hade absolut ingen aning om att det var din sida jag länkade in här på OP!! Världen är bra liten ibland. Kul i alla fall

14/10 -13

Vad kul. Den där sidan har jag kollat på flera gånger!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.