Skriv början av artikeln om drömorkidéer

Nyckelord: drömorkidéer

Inlägg med drömorkidéer som nyckelord.

Det här, kära vänner, är min alldeles första 'Åh vad jag vill ha-lista' , en lista över orkidéer som jag någon gång i livet skulle vilja se på min fönsterkarm.

Asc. Thai Lemon (åh, vilken väntan! Timmarna går långsamt!)
Phalaenopsis Taiwan Smith (kanske blir av till sommaren! - håll tummarna!

Paphiopedilum lowii
Paph. gardineri
Paph. wolterianum
Vanda Golamco´s Blue Magic

En liten blygsam lista, vilken tur att jag inte varit på någon orkidéutställning ännu! Då hade väl listan blivit...lång...

Nyckelord: önskelista, drömorkidéer

27/4 -06

Hej

Jag kanske kan fixa någon eller några till helgen.
Så om du vill kan dom åka med till GBG på onsdag.

/Tommy

27/4 -06

complicada, jag håller tummarna ! !

Kolla igenom IOSPE (www.orchidspecies.com ), så kommer önskelistan växa kraftigt.

27/4 -06

Tommy - är det sant? Du måste ju vara en magiker! Jag har tagit namnen från dina bilder från Dresden, blev så tagen av dem! Vilka är det du har tillgång till och vad skulle de kosta? Jag är allra mest förtjust i Paph. gardineri...den är såå läcker! Men - berätta vad du har!

Troll - du får inte locka in mig i fördärvet!! Jag har ju nästan klarat mig ifrån att hamna i Anonyma orkidémissbrukare - men så kommer Tommy och frestar med Thai Lemon (och kanske ÄNNU fler fantastiska lockelser), och du med milslånga listor på små underverk! Var ska det sluta?

27/4 -06

Hej

Kan nog fixa någon av Paphiopedilum lowii eller Paphiopedilum gardineri priset kommer troligen att ligga mellan 200-250 kr. Med lite tur kanske det finns en Vanda Golamco´s Blue Magic också eller liknande till 300-350 kr.

/Tommy

28/4 -06

Häftigt! Jag är intresserad av både lowii och gardineri! Vandan tror jag att jag måste vänta med ett tag - först ska jag träna på Thai Lemon och se om jag kan få den att tycka lika mycket om mig som jag tycker om den. När jag lyckas med Thai Lemon och flyttar till en större lägenhet med fina, ljusa fönster (jag vet redan vart, det gäller bara att det blir ledigt!:) så blir det garanterat en Golamco´s Blue Magic!

Kan du få tag på lowii och gardineri så vore det fantastiskt.! Tänk att kunna få 50 % av sina drömorkidéer på bara nån vecka... Det här är ett fantastiskt forum, med så många härliga människor! Tack allihop för all inspireration och glädje!

28/4 -06

Tommy.. vad är det för ställe du ska till i helgen? Orkidéernas mecka?

28/4 -06

Hej Mattias

Jag ska bara åka över sundet till Helsingör och träffa min kompis Bent som har en hel del plantor hemma nu. Både egna och från en Italiensk odlare. Jag hoppas kunna hitta både smått och gott!

/Tommy

Ge din åsikt