Skriv början av artikeln om döende

Nyckelord: döende

Inlägg med döende som nyckelord.

Hej!

Jag är väldigt ny på det här med orkideer och behöver hjälp!
Jag har fyra stycken helt vanliga orkidéer, tror att de kallas brudorkideer. De har blommat i några månader men nu dött, på en av växterna har "stränglar" (heter det så?) helt och håller ruttnat och jag har klippt bort dessa. På en växt har nya stränglar börjat växa fram från rötterna och på vissa har de från det börjat växa nya stränglar på gamla stränglarna om man säger så. Två av blommorna har fått knoppar som snart slår ut men de andra två är helt livlösa. Min fråga är, ska jag klippa bort stränglarna som blommat ut eller kommer det nya på dessa om det gjort på en av de andra växterna? De grönsa stränglarna har också som små torkade blad på sig, ser ut som om det ska komma nya skott därifrån, kommer det göra det? Översta delen på stränglarna har ju torkat helt och då har jag klippt ner strängeln, är det rätt? Ska man tänka på något speciellt nu när jag vattnar dom när det inte finns några blommor på växterna?

SNÄLLA, hjälp mig!

MVH

Viktoria

Nyckelord: döende, växa, orkide

4/3 -11

Gennerelt skall man inte klippa bort gamla stänglar på Phallor, kan sätta nya eller keiki. Vattna som vanligt, de har ingen desting viloperiod. I överig är det en stor fördel att illustrera sina frågor med

4/3 -11

Klipp inte ner dom så länge dom är gröna, duscha stänglarna med vatten så kan det komma fler blommor.

9/3 -11

Tack för era tips! De har lixom dött och blivit bruna längt upp på de annars gröna stänglarna och då har jag klippt bort det bruna/döda. Men det är bara på två krukor som det börjat växa igen och då bara på en stängel. Så tråkigt om inte alla stänglar börjar växa... Hur vet man om en växt är helt död? Ska jag vänta tills stänglarna på de krukor som inte växer blir helt ochhåller bruna innan jag ger upp?
Tack på förhand!

9/3 -11

När du skär i en stängel ser du tidligt och den del du skär i lver eller är död. Lever den är snittytan grön, om död då brun. Glöm inte att använda sterila verktyg och kanellicera snittytan

9/3 -11

"Hur vet man om en växt är helt död?"

Bladen tillhör väl växten också, så när de blir helt bruna o inga gröna blad finns kvar...så är den nog död
När stänglarna blir helt gula och sen bruna är de döda, då kan man avlägsna dem.

Ge ditt svar

4/6 -08

4/6: VSB

Råd vid döende phalaenopsis har vid flera tillfällen delats ut. Denna plantan saknade rötter och de två undre bladen var skrynkliga tax-öron. Råden har uppfyllts och resultatet blev det här - vilket skulle bevisas!

Nyckelord: Phalaenopsis, döende, vitmossa

4/6 -08

Du ser, finns det lite liv finns det hopp, den tar sig ju fint.

4/6 -08

Jag har själv en Phalaenopsis som har ledsna blad eftersom den köptes med nästan inga fungerande rötter. Vad var det för råd du följde som fick din phalaenopsis att må bra igen? Jag måste pröva de råden på min egen planta.

5/6 -08

Vad roligt Christina, jag glädjs med dig Den ser ju riktigt fin ut. /Monica

5/6 -08

Violacea: Jag har den planterad i mossa som jag hållit fuktig (ej blöt) hela tiden. Den har i övrigt hanterats som alla andra phallar. Det har nog tagit nästan ett halvår innan jag fått den hit och det tog väldigt lång tid innan taxöronen försvann. Så egentligen var det lätt men krävde tålamod!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.