Skriv början av artikeln om bruna fläckar på bulber

Nyckelord: bruna fläckar på bulber

Inlägg med bruna fläckar på bulber som nyckelord.

Från Kimelix.

Hittade denna planta hemma hos mina föräldrar, har nog inte blivit omplanterad på ett bra tag. Det är en Oncidium köpt från en "vanlig" blomster butik.

Bulberna är uppenbarligen uttorkade men vad är det för bruna fläckar? kan det vara näringsbrist eller att de har fått för mycket sol (står i söderläge).

Kan det vara något virus eller svamp? Verkar inte så troligt då bladen har inga bruna fläckar utom ett som har den brun rand. Tacksam för svar
/ Kim Jansson

Nyckelord: Oncidium, bruna fläckar på bulber

1/7 -07

Lite svårt att se på din bild men - den ser ut att behöva "vattnas upp" rejält. Släng den i en hink med regnvatten ca 1 timme (kanske tom längre). Gå sedan igenom rotsystemet och klipp bort allt gammalt och dött. Ge den en omplantering. Tror inte att fläckarna är något att oroa sig över. (Det ser ut som det är gamla bulber som håller på att lämna in. Fast som sagt; det är svårt att se på din bild.)

1/7 -07

Alla bulber har mer eller mindre bruna fläckar, nyare bulber har färre fläckar. Alla sjukdommar jag har kollat upp verkar sprida sig mycket mera elle påverka plantan mycket kraftigare. Bulberna bar blivit mindre o mindre, den har antagligen inte fått så mycket vatten o näring. Kanske orsakar detta de bruna fläckarna? här kommer en större bild (kunde inte fixa länken )http://www.mynetimages.com/viewimage/38d5502c
Bilden blev oskarp men de bruna märkena är skarpare i verkligheten. De verkar inte ha något speciellt mönster heller.

2/7 -07

Antagligen bara antocyaniner.

Ge ditt svar

1/7 -07

Bild

Från Kimelix.

 

Nyckelord: bruna fläckar på bulber, oncidium

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.