Skriv början av artikeln om blommar snart

Nyckelord: blommar snart

Inlägg med blommar snart som nyckelord.

Efter ett tretimmarspass och rejäl genomgång i "orkidebadet" blev jag uppmärksammad på ett antal knoppar på mina växter.De som blommar nu är tre phalaenopsisar, en galeandra baueri, Violetta van Holm, dendrobiumphalaenopsis, phapiopedilum. Knoppar finns på Kefersteinia tolimensis, Fire dance 'Patricia', Liparis, okänd cambria och ytterligare två phalaenopsisar, Haraella odorata samt Cochleantes.
Det som är extra roligt är att jag inte sett blomman på flera stycken av dem, första gången del blommar. Spännande, spännande!

Nyckelord: blommar snart, inventering

9/12 -06

God morgon, du var morronpigg du,javisst är det roligt att upptäcka nyheter bland växterna, önskar dig lycka till med blommorna. Lena

9/12 -06

Jo, godmorgon själv vinranka. Det blir bara så ibland att det är roligare att titta in på pratsidan än att läsa lokaltidningen. Man skall börja med någonting och en bra start på dagen tycker jag det är att kika in här, det kan ju finnas många intressanta frågor eller inlägg. Ibland händer det så väldigt mycket på några timmar här. Tack för lyckönskan, trevligt!
P.s tilläggas kan att jag 'badade' och inventerade igår kväll om du nu trodde jag hade gjort kuren idag.

9/12 -06

Hej Amatör och grattis till kommande blommor.Visst blir man lycklig när det är nytt på gång.
Jag undrar hur du odlar din Haraella,monterad,kruka,skåp,ljus? Jag hade en för ett par år sedan,monterad.Den hade tilläggsljus och badade varje dag.Den blommade oavbrutet i ett år med som mest 4 blommor samtidigt och trivdes jättebra.Men något hände och på ett par månader var den borta.Har nu köpt en ny också monterad samma skötsel men den blir bara sämre för var dag bladen liksom skrumpnar ihop men rötterna är fina.Det är så tråkigt när man ser att det går åt fel håll.
Anette

9/12 -06

Hej och tack Anette!
Jag känner med dig att det är väldigt trist om växten inte vill. Vad tror du det var som hände då när den bara försvann?
Jag köpte min Haraella i sent våras och har alltså inte haft den så länge.. Då var den monterad på en barkbit. Jag hade den under sommaren i ett litet akvarium med belysning som jag har för småplantor och delningar.
Jag insåg ganska snart att det inte passade mej med monterade saker som man måste strila över varje dag. Dessutom kände jag mig inte mogen för detta heller vid tidpunkten. Jag monterade bort den försiktigt, tog en liten plastask ca 3 cm hög (en sån där liten som finns i delikatessdiskar eller kan man få dressing el annat om man köper takeaway). Det fungerar säkert med vilken liten ask eller låda som helst. Jag lade vitmossa i botten, plantan på och lite vitmossa löst över. På detta vis kan den hålla kvar fukten lite mera så att det räcker att duscha på den eller fukta mossan varannan dag i alla fall, kanske t o m var tredje. Det passade mig bättre. Nu har jag också den i skåp under belysning men vet inte om det är nödvändigt. Både blad och rötter mår väl och det är bara 9 veckor sedan den blommade förra gången så den måste ju trivas. Skåpet jag har har inte alltför hög luftfuktighet men den verkar må bra av duschflaskan. Jag använder regnvatten.
Tror du inte ,om rötterna är bra på din, att den utvecklar nya blad så småningom. Den kanske vill torka upp något mellan dusch eller bad.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.