Skriv början av artikeln om blommande orkidéer

Nyckelord: blommande orkidéer

Inlägg med blommande orkidéer som nyckelord.

Orkidéer i blom. Från Ax.

När jag i dessa mörka tider släpar mig in i köket för lite frukost möts jag av mina blommande orkidéer och dagen är räddad.

Nyckelord: Blommande orkidéer

22/11 -16

Vad mysigt det ser ut!

22/11 -16

Härlig djungel!

22/11 -16

Så fina, härligt med många som blommar samtidigt.

Vilket tjusigt fönster du har!

22/11 -16

Tack snälla<3

22/11 -16

Wow

23/11 -16

Tjusigt fönster

Ge din åsikt

Hur gör ni med näring medan orkidéerna blommar? Jag läste nyss i ett äldre nummer av Vi i villa att de avråder från att ge näring till blommande orkidéer och amaryllis. Jag har aldrig kommit på tanken att ge amaryllis näring medan de blommar, det gör jag en period före vilan.
Men orkidéerna? Senaste vattningen gav jag näring, hade inte gjort det på ett tag, och min amerikanska Paph-hybrid lessnade. Men det var kanske dags ändå efter två månader? Första blomman varade ungefär lika länge. Ingen blommande Phal har reagerat nu men jag har ibland märkt att några har vissnat rätt snart efter vattning. Kan inte säga nu om de fått näring just den gången eller ej, skriver upp men spar inte anteckningarna efter ett tag.

Nyckelord: blommande orkidéer, Näring

19/12 -10

Mina Paphar och andra orkidéer utan vintervila får näring vid varje vattning. Jag ger dock halva eller mindre än halva rekommenderade dosen. Jag sköljer nästan aldrig igenom mina krukor med rent vatten. Jag doppvattnar och de som måste ha vatten oftare, får då rent vatten från kanna.

Om du inte ger höga doser av näring borde de inte orsaka att blommorna faller. Något som däremot kan få blommorna att falla, är att plantan blir lite för torr mellan vattningarna. Skillnader i plantans saftspändhet, förkortar blommornas hållbarhet. Så se bara till att plantan alltid är saftspänd.

Jag har extraljus till mina plantor, men om jag inte haft det hade jag nog upphört med näringen mitt i vintern. Från mitten av november till mitten av februari, lite beroende på hur solig vintern är.

19/12 -10

Tack Flora, för tipset! Det kan nog stämma att min äldsta som blommade så fint, hade fått vänta lite för länge på vattning i somras när jag var i Stockholm. Jag minns just att jag blev så snopen när de blommorna föll.
Har ni som köper hybrider av Phalaenopsis lagt märke till att det sällan går att hitta några med riktigt stora blommor nuförtiden? Mina två äldsta har mycket större blommor än de senare inköpta.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.