Skriv början av artikeln om blomjävel

Nyckelord: blomjävel

Inlägg med blomjävel som nyckelord.

24/5 -07

Blomning - Hilfe!

Hej! har haft en phaleonopsis i ungefär ett år nu och efter att den tappade blommorna efter första blomningen har inte mycket hänt vilket i praktiken innebär att den har sett oförändrad ut i ung. 11 månader nu.
Stängeln som blommorna satt på har inte vissnat , däremot har det tittat fram ett yttepyttigt litet blad högst upp i bladrosetten.
Jag trodde först att jag kanske "mammade" den lite för mycket då jag kokade upp vatten och lät det svalna inför varje vattning för att vara säker på att jag inte tillförde kalk i onödan, samt att jag var räd att jag kanske vattnade lite för ofta. men nu efter 4 månaders ihärdig "svält" vad gäller vatten (har vattnat meddelst "doppning" en gång i månaden, den har sedan fått rinna av ordentligt innan jag satt ner den i krukan igen) har fortfarande inget hänt.
Jag erkänner mig härmed besegrad och ber allra ödmjukast om råd. Hilfe!

Nyckelord: blomjävel, blomning, Phalaenopsis

Vattning 1 gång i månaden är alldeles för lite. Jag doppar aldrig mina Phallar, inte övriga heller. Undantaget Vandorna som får dricka ur hinkar och badbaljor.
Undersök först rotsystemet, den kanske behöver en omplantering. Och vattna betydligt oftare.

24/5 -07

Hej. Som sagt, vattning en gång i månaden låter lite. Men egentligen är tiden ingen bra måttstock, utan hur länge materialet i krukan håller fukten. Det är lagom att vattna så snart det blivit torrt i krukan, oavsett om det gått två dagar eller två veckor.
F ö finns det ingen anledning att koka vattningsvatten, det blir inte mindre kalk för det. Tvärtom faktiskt.

25/5 -07

Jag doppr Phalaenopsis (men tillser att det inte stannar vatten i rosetten) så det kan du också fortsätta med om du vill. Men ge plantan vatten när substratet är nästan torrt.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.