Skriv början av artikeln om blomflugefångare

Nyckelord: blomflugefångare

Inlägg med blomflugefångare som nyckelord.

Jag köpte en Drosera Capensis (köttätare ) på Plantagen för en vecka sedan och den är svartfläckig på bladen nu utav blomflugor ...effektiv alltså.
Har en Dionaea muscip ( som det är knopp på ) och en
Pinguicula weser( blommor på ) också men de har inte fångat något.
Står bredvid varandra.

Nyckelord: blomflugefångare

3/5 -08

Jag har en pinguicula tina där blomflugorna fastnar. Har inte din klistriga blad?

3/5 -08

Nä inte speciellt klistriga fast jag läste på Brutala blommor att det skulle vara klistriga blad ..därför jag köpte den.

4/5 -08

Hmm, du Bim ,det låter som om du kunde utnyttja ångerveckan i butiken, kan nästan se det framför mig. Min fantasi skenade som vanligt iväg och det blev nästan en liten otäck historia av det. Hoppas att du ursäktar Bim att du har huvudrollen i den!

”Ursäkta, men jag är inte riktigt nöjd” , sa Bim till det unga butiksbiträdet i blomsteraffären. Han svarade med ett väl inövat leende i ansiktet. ”Men den ser ju fin ut, vad är det för fel på den?”
”Men jobbet blev inte gjort” , sa Bim. ”Jag ville ha en riktig TUFFING, en brutal en, men istället visade det sig vara en riktig mes”.
Butiksbiträdet fortsatte le, men skakade på huvudet. ”Brutal?? En tuffing? Du får ursäkta, men nu hänger jag inte med riktigt...”
Bim kände irritationen växa inom henne. Det värsta var inte att butiksbiträdet försökte spela dum för att butiken skulle slippa ifrån sitt konsumentansvar. Nej, det värsta var att läget var akut. Därhemma svärmade blomflugorna runt och lade sina ägg bland hennes skyddslingar och särskilt kring rötterna på hennes ovärderliga underbara blommande Paphiopedilum rothschildianum När hon tänkte på det kände hon sig ännu säkrare på att hon har gjort rätt som kommit tillbaka för att klaga. Fler borde göra som hon och faktiskt så skulle hon kunna ringa Sverker i programmet Plus. Stärkt av sina egna tankar lutade hon sig fram över disken, spände ögonen i det fånigt leende butiksbiträdet och sa som det var: ” Uppdraget var ju enkelt, det handlade bara om att DÖDA, och helst döda så många som möjligt.” Bim tog upp sin plånbok. ”Jag betalar bra, bara du fixar fram en som kan göra jobbet åt mig.”
Plötsligt märkte Bim att det hade blivit tyst i butiken. Alla kunder försökte se upptagna ut men ändå tycktes de ha uppmärksamheten riktad mot disken och ordväxlingen mellan Bim och butiksbiträdet.
Biträdet såg sig besvärat omkring, det fåniga leendet var äntligen borta vilket Bim tolkade som att han nu förstått det prekära i hennes situation. Han harklade sig ”Ja...det här var svårt, men jag behöver mer tid, jag måste snacka om saken med bossen.”
Bim insåg uppgivet att hon inte kommit någon vart med butiksbirädet och lämnade butiken utan att ha fått den hjälp hon hoppats på. Bakom sig hörde hon dörrpinglan skramla ännu en gång, som ett tecken på att ytterligare en kund lämnat butiken. Hon mera kände än egentligen såg att denne någon hade hela sin uppmärksamhet riktad mot henne. Bim skyndade på stegen och märkte att personen bakom henne gjorde detsamma. Snart var hon framme vid övergångsstället där ljusen oturligt nog precis slagit om till rött. Hon skulle vara tvungen att stanna där och under några långa sekunder invänta grönt tillsammans med sin förföljare. Kanske vore det trots allt lika bra att vända sig om och se efter? Långsamt vände hon sig om. Där stod en man i svart trenchcoat och en hatt djupt neddragen i pannan. Bim kunde inte avgöra vilken ögonfärg mannen hade eller om han tittade på henne när han började tala, för han bar mörka solglasögon fast det var mulet den dagen. Men det han sa fick hennes hjärtat att slå så hårt av rädsla att det kändes som att det skulle flyga ur bröstet på henne. Plötsligt insåg Bim varför butiksbiträdets haft en så förvirrad uppsyn och varför tystnaden nyss hade lägrat sig i den annars så livliga butiken. De hade missuppfattat henne allihop, de och den här mystiske mannen framför henne som nu ville erbjuda henne sina blodiga tjänster. Hjärtat dunkade så högt i hennes kropp att hon varken hörde bilarna som passerade eller att trafikljusen börjat ticka snabbare eftersom de växlat om till grönt. Hon hörde mannen nämna olika vapen, effektivt dödande som dessutom inte skulle bli dyrt. Hon såg hur mannen långsamt förde sin högra handsbeklädda hand mot trenchcoatens vänstra innerficka. ”Vilka vapen ska han visa mig” tänkte Bim lamt, ”är det kanske nu jag ska välja, måhända mellan en pistol eller en kniv?” Långt senare kom hon att skratta gott åt händelsen. ”Funkar dom så är det värt pengarna, bara 29,50 för tio stycken” hade mannen sagt innan han hövligt lyfte på sin hatt till avsked och skyndade över övergångsstället. Kvar stod Bim med mannens klibbiga gåva till henne i handen; en gul klisterremsa eller en så kallad flugfälla från Bröderna Nelson.

4/5 -08

Monica : Hahahahaha Första gången jag varit huvudperson i en "deckare" i allafall.

Tror inte det är någon idé att gå tillbaka på Plantagen med den för den grabben där ser nog precis lika dum ut som han du beskrev.
Fortfarande inget klister på bladen men den blommar fint så den kan få stanna här ändå ..

4/5 -08

"Bim" ... om de då inte är självpolonerade dina "flugfångare", så kanske det är så att de har en period under blomningstiden där de inte avsöndrar "klister" för att då insekterna skall ha en möjlighet att hjälpa till i poloneringen?
Bara lite fundringar, har ingen aning

4/5 -08

Ewert : Jadu vad vet man kan ju vara så..
Jag har ju Drosera capensis som är högeffektiv och verkligt klistrig i sina sileshår , dessutom har jag inte särskilt många blomflugor ,men tycker köttätarna är roliga.
Hade en Nepenthes i vardagsrumstaket också förut men det blev för mörkt där på vintern.
Ska läsa om denna Pinguicula weser som jag har för det är Pinguicula Tina de har på Brutala blommor och beskriver som klisterpapper.

4/5 -08

Pinguicula weser ska också vara klistrig på bladen läste jag på nätet och de använder dem i terrarier ofta.
Får väl se om den blir det...blommar gör den ju ofta

4/5 -08

Monica - du är ju en riktigt duktig författare! Du skriver så levande så man riktigt kan se samtalet mellan Bim och butiksbiträdet framför sig.

4/5 -08

Jag kom hem från Plantagen nu men jag reklamerade inte min flugfångare hehehe...köpte bara lecakulor.
Har blivit med terrarium idag för 1350:- plus ljusramp som de skulle beställa.
Man är ju helt galen ...det kan jag skriva under på om någon kommer och påstår det.
Trot inte jag offrade så mycket på min dotter när hon var liten som jag gör på dessa orkidéer.

Grattis Bim till ditt skåp,det kommer Du att älska !
Jag brukar spola bladen på Pinguicula och har en känsla av att de blir lättare klistriga då ?Detta är inte alls vetenskapligt utan bara något som jag lagt märke till med mina egna.
Monika

4/5 -08

"Frida10" ..... det kanske är så att de förblir torra efter en måltid eftersom den vill bli ren först, och sedan när regnet eller lite kraftigare vindar tvättar bort matresterna ... så stimuleras det samtidigt att producera mera "klister" till nästa fångst .. ?
Bara funderingar jag har ...!

4/5 -08

Bim: vilken tur att du inte reklamerade din flugfångare. Hehehe. Man vet aldrig vad som kan hända då. Hehehe.

4/5 -08

Vilken rysare, Monica Jag blev infångad i berättelsen som en blomfluga i en tätört Mycket underhållande, tack, tack för den!

4/5 -08

Stort tack för en underbar berättelse. Skicka in den till skrivartävlingen!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.