Skriv början av artikeln om blad på stängel

Nyckelord: blad på stängel

Inlägg med blad på stängel som nyckelord.

21/8 -11

blad

 

Nyckelord: Blad på stängel

Prata om bilden

21/8 -11

blad

 

Nyckelord: Blad på stängel

Prata om bilden

18/8 -11

Hjälp!

Jag har fått "adoptera" två bortglömda orkidéer som jag tycker ser lite konstiga ut, eller inte som jag är van vid iallafall. Är det någon som vet om det kan vara någon speciell sort eller varför de ser ut såhär?
De har båda väldigt tjocka stänglar, på den ena växer det ett blad längst upp på stängeln,men inga rötter.
På den andra växer det småblad och även början till en liten rot tror jag.
Är jättetacksam om någon kan hjälpa mej då jag itne kan så mycket om blommor överhuvudtaget.

Nyckelord: keikei, Blad på stängel

18/8 -11

Hej Zanna

Det är svårt att ge några säkra råd utan bilder, men jag tror att det du beskriver är det vi kallar keikis, dvs bebisplantor. När de har fått tre-fem rötter som är tre-fem cm långa kan du försiktigt skära loss dem och plantera dem i egna krukor. Då utgår jag också att de orkidéer du har fått överta är vanliga sk brudorkidéer (Phalaenopsis-hybrider). Om du inte kan lägga upp en bild här på forumet så kan du googla på bilder på nätet och jämföra med dina plantor, så kan du kanske se om jag gissat rätt... Lycka till!

21/8 -11

Hej!
Tack! Jag hade in liten misstanke om det men tyckte stänglarna va så mycket tjockare än på mina andra. Jag försökte lägga upp bilder men det fungerade inte tyvär. Men ska försöka igen! Men vad spännande om det går att odla bort dom till egna små orkidéer sedan. Får läsa på en del först Tack för hjälpen!

21/8 -11

Den översta bilden, där har du en keiki, grattis! Den andra blir det nog inget av, det är bara ett litet miniblad...moderplantan ser ju rätt lessen o torr ut...om det beror på för lite eller för mkt vatten är svårt att säga, men hur vattnar du?

26/8 -11

Va spännande
Ja det bladet mitt på stängeln ser så skumt ut :-S men ja låter den va kvar o ser vad som händer.
Båda plantorna har stått helt övergivna hela sommaren på en skola så jag tänkte att jag skulle se om jag kan få liv i dom igen. Har planterat om dom nu förra veckan, sen sänker jag ner dom i vattenbad ca en gång i veckan, de här ska börja få näring nu oxå. Ska bli kul att se om jag kan få liv i dom igen!

Ge ditt svar

3/3 -08

Keiki?

Hej! Det växer nu ett blad på en av mina phalaenopsis stänglar. Bladet är 7 cm långt och 3 cm brett. Är detta en keiki? Om det inte är det, ska jag ändå klippa bort stängeln OM den torkar ut?

Nyckelord: blad på stängel, keikei

3/3 -08

du ska bara klipa bort det som är dött. det kan vara en kelki du får vänta och se om det kommer några rötter

3/3 -08

rötter?

3/3 -08

helt rätt! jag tapade vist bort dom

3/3 -08

Ja om det är en keiki så blir det rötter på ( en ny planta alltså ) och de ska bli ganska långa innan du klipper av och planterar . Om stängeln och allt torkar så klipper du bort den.

3/3 -08

rötterna ska bli ca 5 cm inan du kliper av den

3/3 -08

Ach so. Hoppas det blir några rötter. Kan jag göra något särskilt under tiden? För att stimulera rotsättning.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.