Skriv början av artikeln om blå Phalaenopsis

Nyckelord: blå Phalaenopsis

Inlägg med blå Phalaenopsis som nyckelord.

Strax innan jul fick jag se en blå phala och blev super sugen på en. Men sedan så fick jag veta att dessa är manipulerade med färg. Jag har inte köpt någon än men när jag var på Plantagen i helgen där de hade blå så frågade jag på vilket sätt den var färgad. De hade vattnat med "Färga mig blå" som man använter till hotensia. Nu till min fråga.

Om jag får för mig att köpa "Färga mig blå" till nästa blomsäsong. Hur gör jag då?

Nyckelord: Blå phalaenopsis

5/2 -11

Är lite osäker på om jag förstår vad frågan är, men svara lite i blindo. Jo de är vattnade med färg. Om man inte fortsätter att vattna med färg så blir nästa blomning inte blå. Att vattna med färg är inget jag har testad.

8/2 -11

Jo så mycket har jag också förstått

Men när skulle jag då börja vattna och hur mycket?

8/2 -11

Det är kanske ingen här, som har provat - så du får väl testa själv

Ge ditt svar

25/10 -06

Blå phalaenopsis.

Är det någon här som har en blå phalaenopsis? Jag var inne på en hemsida och kollade på blåa blommor och de var jättefina.
Länk

Kanske ska skaffa en sån så småningom och en bellina från samma odlare.

Nyckelord: Phalaenopsis, blå Phalaenopsis

jag har en Phalaenopsis equestris "blå" (namnet är från Orchidehuset där den är köpt)

25/10 -06

Hej Mia
Jag köpte tidigare två Phal. violacea 'blå' från olika odlare och i sommras blommade den ena och jag blev riktigt besviken då den var lila. Nu väntar jag på att den andra plantan ska blomma men jag har tyvärr inga större förhoppningar om att den kommer att vara blå.
Om man tittar noga på länken som du skickar så är den mer lila än blå.

Fin planta du har där linh!!!

/Myran

ja, visst var den fin! Blommade på jättelänge, fast med några blommor i taget, så stänglarna blev jättelånga till slut.

Lyckades rota fram denna tråd:
http://www.orkidesallskapet.se/phpBB2/vi...

25/10 -06

Jo, visst är de mer lila än blå, men jag tycker det är fint. Det är väl så blå det går att få Phalaenopsis. Fin planta Linh, roligt att blomningen håller i sig länge.

26/10 -06

Linh!
Din blomma är tyvärr inte en phal equestris blå - den finns tyvärr inte.
Jag har en likadan, också inköpt på orkidehuset men det är en Doritaenopsis Purple Gem.
Min blommar just nu med 3 stänglar, mycket tacksam planta.

26/10 -06

Annars kan man ju bara räkna pollinier. Dortis har fyra och Phallar har två.

26/10 -06

Jag som har ca 30 mil till orkidéhuset undrar om man kan beställa från dem.
Jag skulle också vilja ha en "BLÅ" .

Jo, jag vet, Carina Hillevi skrev det i tråden jag länkade till förut. Fast jag säger slarvigt equestris "blå" ändå... ska sluta med det!

Den var på tal på något annat forum där någon tyckte att den var misstänkt lik Dtps Kenneth Schubert för att bilderna på de två på
Orchidehusets hemsida var visst snarlika och påstod att det skulle vara ett säljknep från deras sida, det här med två olika namn
på samma planta. Jag sa inget om det utan mailade Orchidehuset och fick till svar att det inte alls var samma planta utan två helt
olika arter och inte alls något säljknep från deras sida. "Det är skillnad på Ph.equestris blå och en D.Kenneth Schubert, det är inte
alls samma sak!" "Det är svårt för mig att se på dina foton vilken utav dem det är som du köpt
och det är definitivt inget säljknep från oss, vi säljer båda arterna." (får man kopiera ut korta citat från folks mail så här? Någon som vet? Skicka mig ett brev isåfall, gärna)

26/10 -06

Jag har både en Dtps. Kenneth Schubert och en "equestris blå" (Dtps. Purple Gem). Bägge inköpta på Orchidéhuset och jag tycker definitivt att de är klart olika. Men skillnaden är inte jättestor och om det inte var för att de kom från deras hylla med blomvilande plantor (dvs 50:- styck), så tror jag inte att jag skulle ha köpt bägge.

Jag tycker att Kenneth Schubert är lite mer blå (mindre lila) än Purple Gem. Håller dock med Carina om att Purlpe Gem är en mycket tacksam planta att odla. Min har blommat i drygt ett år från de stänglar den har nu. Kenneth Schubert är lite gnälligare och får inte lika långa stänglar.

Linh var hittade du att Botanische har en violacea blue? Jag hittar ingen i deras hemsida och den som Mia länkade till var verkligen snygg! Skulle nog definitivt kunna få plats hemma hos mig.
/Poul

26/10 -06

Igår beställde jag blått och blått, eller är det mera lila?
Fann en Kenneth Schubert som jag önskat mig så länge hos Roellke, samt en Cattleya "Hawaii Blue". En får la se hur blått det kan bli i fönstret.

Poul: Nu ser jag att det är tre frågetecken vid namnet på hemsidan. Fanns inte i listan i mailet. Klicka på "download" på första sidan och sen "list species a-z".
ps. har dock aldrig frågat om den så jag vet inget mer än detta...

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.