Skriv början av artikeln om biologiska bekämpnings medel

Nyckelord: biologiska bekämpnings medel

Inlägg med biologiska bekämpnings medel som nyckelord.

Jag skall beställa lite biologiska bekämpnings medel för att ta hand om de sorgmygg som bosatt sig i mitt nanoskåp och käkar upp min mossa! (se denna tråd ) Jag skulle vilja använda både nematoder (Entonem) och Vetobac (en bakterie som kompletterar effekten av nematoderna).
.
Men Vectobac är rätt dyrt, 487,50 kr/litern plus frakt, och jag kommer inte att behöva en hel liter, vill några dela den med mig? Jag skulle gärna dela den på 4 och behålla en del. Beställningar görs senast fredagar för utleverans tisdag efterföljande vecka. Jag beställer imorgon, fredag eftermiddag (6 mars, vi säger kl. 15:00) så säg till snarast om ni är intresserade. Hämta i Göteborg eller så kan jag skicka mot postens kostnader.
.
Vectobac: De rekommenderar 2 liter sprutvätska/kvadrat meter, en liter späds alltså ut ganska mycket och räcker till 200-400 kvadrat meter. Vectobac är drygt och har effekt mot de larver som finns vid utvattning. Måste upprepas tre ggr med en veckas mellanrum, men har inga klimatbehov. Öppnad förpackning skall användas inom en månad.

Förväxla inte sorgmyggor med vattenflugor ("blomflugor"). De är snarlika, men blomflugorna gör ingen skada. Sorgmyggorna flyger dåligt med knyckiga oregelbundna rörelser och springer ofta på ytan av substratet. Läs mer om Sorgmygg här
Läs om Entonem här. Läs om Vectobac här. Hela deras prislista här

Nyckelord: Vectobac, sorgmyggor, biologiska bekämpnings medel

Valkyrie - Min erfarenhet är att det räcker med Entonem för att få bukt med sorgmyggorna.

6/3 -09

Ok. Kankse skall börja med dem då eftersom vectobac var så dyrt...Tack Helena. Har du använt dem till epiweb odlingar... är lite orolig att nematoderna skall trivas där...

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.