Skriv början av artikeln om bestämningsnyckel

Nyckelord: bestämningsnyckel

Inlägg med bestämningsnyckel som nyckelord.

Idag satt jag och surfade lite, bl.a. på "den virtuella floran" och hittade denna bestämningsnyckel. Kanske det är någon som skulle tycka det vore kul att kolla in den? Länken är http://linnaeus.nrm.se/flora/mono/orchid...

Nyckelord: bestämningsnyckel

25/7 -06

Tack Plopp för jättebra länk! Kände direkt att det var nåt för mig att kolla i, då jag har nanokoll på vilda orkidéer ...överraskad blev jag av att t.ex. se skogsfrun, henne har jag sett i värmländska svampskogar och jag tror faktiskt jag sett henne här oxå, och har alltid undrat över det bleksiktiga, märkliga utseendet. Det var mycket att se och lära, får ta en bit i taget känner jag. Toppentips, verkligen!

26/7 -06

Roligt att jag kunde vara till hjälp! Tyckte själv att det var en rolig och användbar länk. Fast jag tror aldrig jag har sett några vilda orkidéer, ja, förutom i Rusarebo, strax utanför Värnamo. Där finns en gammal torparegrund med tillhörande slåtteräng, som Naturskyddsföreningen i sta'n slår med lie varje år och där det växer mängder med (jag tror det är )Sankte Pers nycklar (eller är det Adam och Eva???). Jag har inte varit där på flera år nu. Nästa vår tror jag jag ska ta med mig gubben på gökotta dit!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.