Skriv början av artikeln om bekämpa

Nyckelord: bekämpa

Inlägg med bekämpa som nyckelord.

Blev väldigt glad när jag läste lokalblaskan idag och såg att Blomsterlandet hade halva priset på orkidér, hoyor och olika köttätande plantor här i Karlskrona.
När sambon kom hem, så tyckte jag att vi borde åka och köpa kaffe, eftersom min koffein-abstinens var stark, tog slut redan igår....30 timmar utan kaffe är inte bra .
Hon frågar vart vi ska handla och jag föreslår Willys, som av en slump ligger 50 m från Blomsterlandet När vi kommer dit, så säger jag, "Förresten Blomsterlandet har 50% på många saker". Tur att inte blickar kan döda säger jag bara "Jag ska bara titta" blev min alfons-replik.
Fanns så klart massor av gosaker, som nu nästan var skäliga i pris, höll nere handladet och det blev en riktigt fin hybrid som fick följa med hem, i form av en p.mini mark.

Väl hemma, på fort med kaffe, sen tänkte jag att mini marken skulle få stå i vardagsrummet och pigga upp lite bland nytagna keikis på tillväxt, icke blommande plantor. Flyttar runt lite på krukorna, vänder på min stora dendrobium kingianum och ser till min fasa, blanka skadade blad, börjar genast undersöka noggrant och ser dessa små as, i form av trips!!! Dom verkar uppskatta d.kingianum, hittade på moderplantan och keikisar från den.
Första angreppet vi har av ohyra eller liknande, trots 30+ plantor.... uppgiven och besviken...fick kaffe och blev lite gladare...

Kilade ner hit till datorn och kollade info, försökt hitta en bra lösning via pratoteket och google, verkar som Provado är vägen att gå.

Några frågor:
1. 3-4 stavar till 1½ liter vatten?
2. Ska man spreja eller doppa i lösningen när det gäller Trips?
3. Ska behandling göras på alla plantor, även i anslutande rum, läste att vissa kunde flyga?
4. Några andra tips när det gäller dessa små onda varelser Trips...?

Tack på förhand

Nyckelord: provado, bekämpa, trips

10/11 -09

Doppa plantan så komposten hamnar under ytan på provadoblandningen,
de som håller till på bulber/blad kan Du ta död på med Pyretal eller vanlig såplösning.
Upprepa med 10 dagars mellanrum till Du inte ser några fler, kolla då &då med
någon månads mellanrum för säkerhets skull.
Kolla de andra plantorna också, om Du spolar igenom komposten i tvättstället
i badrummet så brukar de synas mot det vita porslinet, om det finns några.

11/11 -09

Man får rysningar om sådana historier..! Lycka till med bekämpningen! Själv lyckades jag ta dö på trips med fruktträd effekt och ros effekt. Kunde inte välja vilken jag ville ha så jag köpte båda och sparyade med båda två! Sedan dess försvann alla små kräk...

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.