Skriv början av artikeln om andra växter

Nyckelord: andra växter

Inlägg med andra växter som nyckelord.

Jag behöver inspiration!

Har ni några förslag på växter som skulle kunna passa ihop med orkiéer (mest Phalaenopsis) i fönstren? Kanske samplantering till och med? Alltså, jag tänker mig något som kan liva upp med snygga blad eller blommor när orkidéerna vilar, om det finns något som är känt för att trivas med dem? De måste vara ogiftiga eftersom kattbrudarna glatt tuggar i sig av de grönsaker matte serverar. Och något som fyller upp lite mer på höjden!

Bomba mig med idéer är ni snälla
Gloxinia

Nyckelord: samplantering, idetorka, andra växter

19/7 -08

Personligen tycker jag att porslinsblommor ( Hoya ) och olika sorter av ormbunkar är fint ihop med orkideer. De flesta Hoyor vill ha lite mera ljus och passar då bra som skuggbildare åt orkideerna. Ormbunkar är skira och kompletterar orkidéerna så fint, när de får sticka upp lite här och där.

Samplantera skulle jag inte göra, eftersom de flesta andra krukväxter växer fortare och lätt kan konkurrera ut min skyddslingar i krukan.

19/7 -08

Är helt med på Floras idéer, men man kan sätta samman flera krukor (där varje växt har sin egen) i ett större kärl och få fina effekter. Då får man lite mer utrymme för olika vattningsbehov. Kanske du skulle gilla bromelior, "ananasväxter". Du kan börja kika närmare på dem t.ex. här Vet inte om de är giftiga, det får man nog kolla på varje enskild sort.

19/7 -08

En sort som inte e giftig e ampelliljan.Den finns ju både som enfärgad och variegata.Nu finn det också en ampellilja vars blad lockar sig.Jag tycker att den växer lite långsammare än de andra.De vanliga kan ju få stänglar med blommor och beibisar.Då jag hade katter tyckte mina mycket om att äta av ampelliljorna.Nu e det fåglarna som gärna tuggar på dem.

24/7 -08

Tack så mycket för tipsen!

Ampelliljor har jag fem stycken som fungerar både som kattgräs och som fönsterblommor samtidigt. Det är kanon!

Ska titta lite mer på Floras och Sälutterns förslag, tack allihop!

24/7 -08

Varning: Hoyor kan bli ungefär lika vanebildande som orkidésamlande

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.