Skriv början av artikeln om Uppsala Trädgårdssällskap

Nyckelord: Uppsala Trädgårdssällskap

Inlägg med Uppsala Trädgårdssällskap som nyckelord.

Häromveckan befann jag mig på ett föredrag som hölls för Uppsala Trädgårdssällskap, ett föredrag om orkidéer. Så vitt jag kunde utröna var jag yngst där med ungefär 30års marginal, med undantag från vissa av växterna. Det var en mycket trevlig kväll, där vi dessutom fick plantera om de orkidéer som medtagits i behov av omvårdnad.

När jag var där och såg att det nästan bara var phalaenopsis som planterades om, samtidigt som vi vandrade runt och såg många av de andra familjerna i orkidésläktet, kände jag hur ett behov vaknade, av att förstå och kunna mer om andra arter med. Jag var den enda som tagit med en annan orkidéfamilj, en Ludisia Discolor, men EN annan familj räcker inte. Dags att vidareutvecklas!

Andra saker jag tyckte var fantastiskt i tropiska växthuset var träkrukorna de använde till orkidéerna, en sorts fyrkantiga, luftiga amplar. Mossväggen var också underbar, med en mängd miniarter ditplacerade. Och luften, fuktig, varm och välgörande. Det blir många fler besök dit under våren, det är ett som är säkert.

Nyckelord: Uppsala Trädgårdssällskap, Uppsala

13/2 -13

Ja, Uppsala har det fint. Likaså Göteborgs botaniska

13/2 -13

Har funderat ett besök dit! Nu måste det bli av! Det är en fin plats att besöka fler gånger.

Måste nog ta buss 804 från Västerås till Uppsala för att besöka det Tropiska växthuset!! Pluggade några år i Uppsala efter studenten och besökte ofta Botaniska trädgården, men jag kan inte minnas att det fanns något Tropiskt växthus där. Det här var ju på 70-talet dvs på "antiken" , så mycket har förstås hänt sedan dess

13/2 -13

Om ni är intresserade av att åka dit -
http://www.botan.uu.se/sevardheter/Tropi...

Öppettider
Botaniska trädgården:
Parken dagligen 7-19.
Orangeriet tis-fre 9-15.
Tropiska växthuset tis-fre 9-15, lör-sön 12-15.

14/2 -13

De roligaste och intressantaste besöken där har varit när vi haft privata visningar där för då har man kunnat prata hur mycket som helst om varje enskild planta man ser utan att ta hänsyn till tid och rum Fast då har vi inte tittat så mycket på orkideerna i och för sig utan mest vandrat runt bland Gesneriaceae.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.