Skriv början av artikeln om Tvättnötter

Nyckelord: Tvättnötter

Inlägg med Tvättnötter som nyckelord.

Det är visserligen inga orkidéer men de har ju varit inne på OP förut. Är det någon som har några synpunkter på tvättnötterna som det pratades om förra året? Tvättresultat?

Nyckelord: tvättnötter

17/4 -08

Ingen som testat ??

17/4 -08

Tack Brittmarie för att du lyfte upp frågan, jag kunde inte svara i lördags.
Jag köpte ett gäng i januari och har provat till o från, fast hittills nästan bara på s k fintvätt. Den är ju inte synbart smutsig innan heller, så då går det inte att bedöma tvättresultatet - men jag har 2 ggr tvättat hundarnas smutsiga gosedjur och dom har blivit rena. Nästa vecka ska jag faktiskt tvätta på jeans - dom har ingen olja el dyl på sig, men är rätt smutsiga ändå efter "vårbruk" i trädgården.
Det har varit lite knepigt att veta, när tvätteffekten har tagit slut, ser ingen skillnad på färgen eller så. Nu har jag lagt i nån ny nöt i tvättpåsen vid varje tvätt och låtit dom gamla vara kvar tills dom gått sönder (dom blir mjuka och spricker).
Nån mer som testat?

Aldrig hört talas om, vad är detta?
Nyfiken Anette

17/4 -08

Spännande att se hur jeansen blir...

Ge din åsikt

Under nyckelordet torktumlare ligger det första inlägget om tvättnötter och så här ser dom ut.

Nyckelord: torktumlare, Tvättnötter

Ge din åsikt

Kunde inte låta bli att köpa en liten förpackning för att prova. Lättsmutsade kläder är helt OK. Men hårt smutsade som ladugårdskläder, arbetsskjortor osv såg ut ungefär som när jag stoppade in dom i tvättmaskinen! Så att enbart använda tvättnötter fungerar inte. Trycksvärta från morgontidningen gick inte heller bort.

Nyckelord: tvättnötter

13/1 -08

Är det ingen mer som har testat?

13/1 -08

Var köpte du dem?

13/1 -08

Tvättnötter? Det är nåt jag har missat här.

13/1 -08

Lasse - Det kom upp för ett par veckor sen i en diskussion ang att duscha orkidéerna med kondensvatten. Kommer inte ihåg vad nyckleordet var då.

13/1 -08

www.tvaleriet.se. Dom kom på bara ett par dagar.

13/1 -08

Vilket bra tips! Visserligen blev jag en illusion fattigare när det visade sig att det inte var tama ekorrar som satt och gnuggade tvätt mellan nötter, men det får jag ju ta Tycker det verkar vettigt att man t.ex. kan bada sina katter med dem (om man kan bada sina katter...) och tvätta håret osv. Framför allt gillar jag hela idén bakom, och kan man dra ner på tvätt-och diskmedel så gör man ju gärna det!

14/1 -08

AnnChristine - Det låter ju helt suveränt, måste jag bara prova
Jag funderar lite på hur mycket nötterna väger - hur många får man t ex på 100 gr?

14/1 -08

ca 25 st på 100 g. Ska ha ca 5-7 i tvättmaskinen i t ex en hoknuten strumpa. Samma nötter används tills de inte är "blanka" längre. Du får en beskrivning med när du köper. Dessutom reklam för tvål och salvor hon säljer. Jag tänker använda nötter till all tvätt utom "grovtvätten" där det inte funkade. Att dom dessutom håller ohyra borta från växter är ett extra +. Undrar om man bara kan lägga en nöt i krukan?

14/1 -08

Har du hunnit tvätta "slut" på några än och hur många tvättar tog det i så fall?
Ska beställa senare idag och sitter och funerar på hur stor mängd jag ska satsa på

14/1 -08

Har kört 3 tvättar med dom första 7 nötterna, men dom är inte slut ännu.
Man ska inte lägga en nöt i krukan utan torka bladen med lösningen. Men det vore häftigt om någon med ohyra testade om det hjälper att bara lägga nöten i krukan. Den luktar ju ganska mycket av saponinet.

14/1 -08

Jag ska dela med en väninna och drog till med en beställning på 1,7 kg, vilket är det mest ekonomiska.
Ska naturligtvis också ta och koka en lösning och testa den på lite olika sätt

14/1 -08

Nu har ni lurat på mig oxå att köpa tvättnötter. Eftersom man är nybliven mamma så går det ett tex antal mer tvättar än i vanliga fall. Och jag själv klarar inte dom flesta tvätt medel och man vill inte att dottern ska få det så nu ska det testas. Hoppas verkligen att det är så bra som man har läst.
Fast risken är att jag får tvätt en del i vanligt medel ändå då man har en bilmekaniker till karl. Och jag skulle bli rätt förvånad fall nötterna skulle klara av oljefläckar.

14/1 -08

Det kan jag tala om för dig, att oljefläckar fixar dom inte, ej heller ladugårdskläder Men du får göra som jag, tvätta hans kläder som vanligt.

16/1 -08

Vilken snabb leverans - redan idag hade jag mina 1,7 kg nötter i brevlådan.
Här ska tvättas!! Återkommer i kväll med ett utlåtande

16/1 -08

Har ngn testat ännu med att lägga en nöt i krukan mot ohyra? Jag har ingen ohyra för tillfället och kan inte testa själv. Man kanske kan lägga en där i förebyggande syfte? Visserligen ska man torka bladen med lösning men det vore ju onekligen enklare att bara lägga nöten där!

16/1 -08

Jag funderar på att fixa till en lösning och kanske spraya växterna med den.
Antar att den i så fall ska spädas och därför har jag skrivit till Tina (försäljaren) och frågat om hon själv testat det.

16/1 -08

Nu har jag testat på två maskiner:
Först lite hundtvätt (inte själva hundarna!), med bl a några ganska så smutsiga gosedjur. Den alltmer grånade lurviga nallen blev återigen VIT och som ny

Sen körde jag vittvätt och den blev verkligen både REN och MJUK!!

Tina har f ö svarat att hon inte själv testat nötterna som växtskyddsmedel, men man ska spraya på lösning eller tvätta bladen. Misstänker att det är lämpligt att späda lösningen först. Jag ska i alla fall fixa till en sån i morgon.

Ge din åsikt