Råd / Släkten, arter och hybrider / Platystele /

Skriv början av artikeln om Platystele microtatantha

Nyckelord: Platystele microtatantha

Inlägg med Platystele microtatantha som nyckelord.

Platystele microtatantha är en av de minsta orkidéerna i världen. Blomman är inte mycket större än spetsen på en penna, ca 2-3 mm eller så, jag erkänner att den är hopplös att mäta... hela plantan mäter inte mer än ett par centimeter i diameter. Världens minsta orkidé (hittills) upptäcktes faktiskt för inte så länge sedan (2009) i Ecuador - och det är en annan liten Platystele som håller titeln.

Platystele microtatantha är en intermedär till svalväxande epifyt från molnskogarna i Centralamerika där den växer på 1400 till 2000 meters höjd. Jag odlar den monterad i den svalskåpet, ganska ljust, på den fuktiga sidan av skåpet. Den har blommat rikligt sedan i somras. Jag älskar den, även om man behöver ett förstoringsglas för att njuta av den...

Platystele microtatantha (Schltr.) Garay, Bot. Mus. Leafl. 21: 251 (1967).

Nyckelord: Platystele microtatantha

13/11 -11

En sån söt liten rackare

13/11 -11

Grattis V. Men här är nog min gräns passerad avseende minimalism. De lesta av mina orkisar är ju betydligt större men den riktiga totalupplevelsen kommer ju ändå när man kryper på med macroobjektivet och beskådar skönheterna på en rejält skärm eller print.

13/11 -11

Tackar!! Jo... denna är allt i lite minsta laget... men väldigt rar!

14/11 -11

Urläcker mini mini! Grattis till blomningen

Ge din åsikt