Råd / Släkten, arter och hybrider / Phragmipedium /

Skriv början av artikeln om Phragmipedium Hanne Popow . bessaea var. flavum x schlimii

Nyckelord: Phragmipedium Hanne Popow . bessaea var. flavum x schlimii

Inlägg med Phragmipedium Hanne Popow . bessaea var. flavum x schlimii som nyckelord.

OBS Index-foto utbytt !
..... de skickades förra tisdagen och trots denna långa tid i denna kylan, så verkar de klarat sig ganska bra ... säkert tack vare att han skickade de "torra" !
Men någon vidare blomning på "Eric Young" med stängeln förväntar jag mig inte ......... lustig knopp ?
Från vänster ... ’Mary Bess’, "Eric Young" och besseae x Green Hornet .

Nyckelord: Phragmipedium Hanne Popow . bessaea var. flavum x schlimii

25/11 -08

25/11 -08

"Sov du lilla videung" ? Ser i alla fall lämpligt påpälsad ut efter årstiden, knoppen Lycka till med din ungerska fragg-trio!

25/11 -08

"Säluttern" Tackar ........ nu får vi bara se om det finns någon som vill bygga ett litet spindelnät i var kruka ... för sedan är det bara att luta sig tillbaka i soffan och se det växa

25/11 -08

Dom ser ju mycket välväxta och fina ut!

25/11 -08

Håller med - de ser bra ut - specielt besseae x Green Hornet

3/12 -08

Jag var osäker på om stängeln skulle klara resan ... men den ser fin ut och har ökat den dubbla volymen. Så förhoppningsvis får jag se en snar blomning

3/12 -08

Från Ungern? Tycker du att du fått bra plantor? Vad har de för adress? Vilket språk kommunicerade du på?

3/12 -08

"Spindeln" De är från en privatperson i Ungern via Ebay ,där vi då komunicerade på engelska .... och ja, mycket hög kvalitet på plantorna !

Ojoj Ewert, vad mycket du inhandlat på E-bay. Hur får du plats med allt? Ska bli spännande att se om du får alla dessa plantor i blom nästa år!

8/12 -08

Ah, ser ut som en sammetsklädd liten kaka!

8/12 -08

Ja, eller är det mandeln till julgröten?

15/12 -08

Ja, någon "Eric Young" kan jag inte se i denna ... (för han skall väll vara blåögd ) .... bessaea verkar det finnas, men inte longifolium vad jag kan se ?
Men det verkar gå väldigt fort nu när den väl har börjat spricka .... ser skillnad timme för timme !
Här känner jag att jag kan behöva expert-hjälp med identiferingen så småningom ....

15/12 -08

Verkar väldigt besläktad med dina bevingade vänner

15/12 -08

Ewert, vad det än månde vara i den här piggögda knoppen, så tycker jag mig ana en nyfödd och söt liten fågelunge
Det ska bli intressant att få se en bild på den som vuxen

15/12 -08

haha, f*n vad söt!

15/12 -08

Det är ju en j..k..a tur att du inte har låtit dig påverkas av "knoppbilds" diskussion, så jag får forsätta njuta av dina humoristiska bilder. sitter här och ler för mig själv

15/12 -08

Helledudanemej så sött... E.T.s lillasyster med babyhuvan på?

15/12 -08

TACK Ewert för skrattet som bubblade upp i mig när jag fick se din förtjusande knoppbild!

15/12 -08

Ser ut att vara en spännande hybrid det där Ewert.
Undrar om den gillar gulaschsoppa

15/12 -08

+ 16/12 -08

Så nu gäller det att bunkra upp med gulaschsoppa som "Lassse" påpassligt lade fram som ett meny-tipps .... som man inte hadde nog med munnar att mätta

15/12 -08

Den där babyhuvan är nog bara maskering, det ser ut att vara en riktig tuffing under den!

15/12 -08

Ja du Ewert, det liknar inte Eric Young när den slår ut! Vi väntar några dagar innan det går att säga säkert. Det tar nämligen upp till en vecka innan en blomma vuxit till sig ordentligt.

15/12 -08

Tack .... då återkommer jag om några dagar med foto och en beskrivning av plantan !

18/12 -08

Nu är den i stort sett färdig ... och skulle jag gissa själv som okunnig inom Phraggarna och av det som jag sökt på nätet, så skulle det bli .... Hanne Popow . bessaea var. flavum(gul) x schlimii
Men är tacksam för all hjälp för att kunna identifiera denna .....
Blomman går mest i ljust rosa och vitt
Blomma : 5.2 cm bred
Stängel : 27 cm x 4 mm. Brun
Blad (max) : 3×22 cm

18/12 -08

Ja, du Ewert vi kan väl enas om att det inte kan vara Eric Young i alla fall. Som jag ser det så har du nog ganska rätt i din misstanke om Hanne Popow (bessaea var. flavum x schlimii). Det är så förbannat tråkigt när detta händer även om det inte är något fel på denna fina planta heller, men man har ju haft förväntningar på en speciell blomma och så kommer det någon annan istället. Jag tycker att du ska skriva till honom och skicka gärna med bilderna också!

18/12 -08

"Magicboy" Tack för ett snabbt svar och din omtanke ...... men jag är inte så missnöjd, är faktist väldigt glad att det blev som det blev. Har sett mycket på "bl.a "Mattias" Hanne Popow och tycker om både form och färg .... men denna färgen blev jag nöjd med !
Ang. namnet så får den heta det t.v .... Tack !

20/12 -08

Nu när den verkar vara identifierad, så försöker jag få igång ett bra odlingsätt för den .....
Om jag förstått det rätt, så kan schlimii växa på underlag av kalksten och hur det är med bessaea vet jag inte .... så min undran är om jag bör ge plantan kalk av någon form ?
De behövande av Paphipedilum som jag har, ger jag krossade snäckskal ..... och alla växter får regnvatten !

20/12 -08

Det går bra med desinfekterat musselskal som krossas, det går bra att läggas överst från början eftersom det sjunker ner i substatet efter vattningarna till de som behöver extra kalk.

20/12 -08

"Spindeln" Tack för ett snabbt svar ..... det är lite som jag gör med behövande Paphiopedilums, men vet du om det med fördel kan andvändas på denna plantan ... jag är lite osäker, framförallt på bessaea ?

20/12 -08

Den är verkligen vacker Ewert - Eric Young är nog lättare att få tag i.

20/12 -08

En liten fråga i detta sammanhanget vill jag framföra.
Jag har samlat regnvatten till mina orkidéer i många säsonger nu. Ibland har jag blivit utan ranson och har då använt mitt ganska kalkhaltiga vatten som ligger runt talet 13.
Min tanke blir då, att om Paphiopedilum fordrar lite kalk i komposten, skulle man då kunna använda mitt kranvatten som ju innehåller en hel del kalk och tillföra kalk på detta sätt?
Pst Ewert, vad hon är vacker Hanne!!! I början på mitt medlemsskap förälskade jag mej i den sköna (jag tror det var Mattias som visade bilder) och jag måste säga att förälskelsen består. Denna växt ingår i min önskedröm.

20/12 -08

Det kan du göra - du kan blanda regnvatten med kranvattnet. Lagom kan vara 40 ppm Ca vid varje vattning. Det motsvarar 5,5 hårdhetsgrader.
T.ex kan du ta två delar kranvatten + 3 delar regnvatten vilket ger 5,2 i hårdhet.

20/12 -08

Tack Berrak
Då var jag inte helt snett på det. Man skall inte gå över ån efter vatten då. Detta är fantastiskt att kunna ha någonsomhelst nytta av sitt hårda vatten. Annars är det ju mest nackdelar med det. Hm! en affärsidé kanske att sälja kalkhaltigt vatten till paphiopeduli-odlare

20/12 -08

"Berrak" Tackar .... ja, jag känner att jag hadde tur i oturen. Nu skall det bli roligt och se om de andra 2 från samma säljare är vad som det är utlovat.
"Amatör" Tackar ... jag är ny på Phragmipedium, köpte mina första 2 st hybrider (Fred Whright och Grande) i sommras ..... men jag är fast,. Så nu kommer jag lägga Paphiopedilum åt sidan ett tag, för att förkovra mig inom Phraggarna. Och till våren så kommer jag nog att veta mer vad jag vill pröva och söka efter !

21/12 -08

Ewert Du har rätt i kalkbehovet hos P. schlimii men oavsett om man korsar schlimii med en kalkälskare eller inte så försvinner behovet av kalk när man hybridiserar och så är det även inom släktet Paphiopedilum. Varför det är på detta sätt vet man ännu inte men man kan säga att det är som om hybriden får en defekt som nog är mer till en för del än tvärt om för oss.

21/12 -08

"Magicboy" Tack för denna viktiga information, ... snabbt, koncist och utömande !
Detta har varit även en huvudvärk för mig när det gäller Paphiopedilum !

Ge ditt svar