Råd / Släkten, arter och hybrider / Phalaenopsis /

Skriv början av artikeln om Phalaenopsis stuartiana var. punctatissima

Nyckelord: Phalaenopsis stuartiana var. punctatissima

Inlägg med Phalaenopsis stuartiana var. punctatissima som nyckelord.

Phal stuartiana var. punctatissima. Från IdaTor.
Phalaenopsis celebensis. Från IdaTor.

I nuläget har jag fem stycken.
Mina två rena arter, stuartiana och celebensis, är än så länge bara småplantor som kräver ett par år innan de är blomstora.
Phal. celebensis känns som att den gärna monteras längre fram. Den har redan nu ett mer eller mindre hängande sätt.

Den stora plantan är en okänd fläckbladig ?hybrid? inköpt på tradera. Den har ljust rosa blommor enligt uppgift. Bladen är nästan runda.

De två andra är nyinköpta Bronze Maiden (schilleriana x mannii) och Mannandra (mannii x Cassandra). Det blir spännande att se hur alla dessa plantor utvecklas framöver. Vackra är de oavsett om de blommar eller inte.

Nyckelord: Phalaenopsis celebensis, Phalaenopsis Mannandra, Phalaenopsis Bronze Maiden, Phalaenopsis stuartiana var. punctatissima

14/7 -13

Snygga blad!!!
Jag har min celebensis i kruka som hängampel i fönstret. Den växer mycket riktigt på sniskan men det gör ju de flesta Phalar.
Det där runda träbordet är riktigt läckert!

15/7 -13

De flesta jag har växer mer åt solfjäderhållet, rakt uppåt utåt. Men det kanske är hybrider med doritis i sig överlag. Då blir det ju mer så. Jag skulle vilja ha en orkidévägg med dropp-bevattning istället för tavlor. Där det bara var hängande med olika bladmönster, eller mörka och ljusa blad, så det blev som en mosaik. Det vore fint. Träbordet är ett av två. En kompis skulle hiva dem på soptippen så jag annekterade dem kvickt som attan.

15/7 -13

Så snygga blad!!

15/7 -13

Jo, det beror på generna oxå! Men man kan styra plantan rätt mkt med ljuset tycker jag
Det gjorde du rätt i!

Ge din åsikt