Skriv början av artikeln om Phal. braeana

Nyckelord: Phal. braeana

Inlägg med Phal. braeana som nyckelord.

28/6 -12

Mer smått och gott!

Mer smått och gott!. Från Annika.

Så kom paketet från Schwerter, som vanligt är jag överlag väldigt nöjd! På bakre raden står från vänster till höger: Paph. Harold Koopowitz och Paph. Pandion (med knopp!?). Fram står från vänster till höger: Paph. Gloria Naugle, Paph. superbiens och Paph. Kemp Tower. Närmast i bild ligger den Phal. braceana som slank med

Så till Paph. Kemp Tower, den verkar vara en liten pigg sak, men den har två fula bruna, mjuka fläckar på kanten av bladen och rötterna har nog stått för blött.. Hoppas den tar fart här!

Mitt i allt tog min sphagnum slut, så då tager man vad man haver, nämligen björnmossa. Det började som ett experiment i ett par krukor, nu får man hoppas att det fungerar!

Nyckelord: Schwerter, Paphiopedilum, Phal. braeana

28/6 -12

Passa de där bruna fläckarna så att det inte är röta, för då kan det gå fort. Tycker det ser lite oroväckande ut på bilden.

28/6 -12

Jeg ville nok ikke ha brukt bjørnemose. Bare sphagnum kan absorbere og holde vann med hele overflaten, mens bjørnemose gjør det med et primitivt ledningsvev og den har ikke den antibakterielle effekten av sphagnum. Det er jo veldig mye sphagnum der ute; fant ut at den lave røde typen som vokser i tette matter på berg er best å holde på vann. Men hvis du vil ofre planter for eksperiment så er det ok

28/6 -12

Mattias: ska jag skära bort och kanela kanske?
Olga: björnmossan var det enda jag kom på när min sphagnum tog slut...jag tror inte heller den håller fukt särskilt bra, men den ska vara näringsrik har jag hört. Röd lave har jag nog ingen just här...men det finns en slags sphagnum ute i skogarna också då?
Kan stora lecakulor vara ett alternativ?

28/6 -12

Är detta en slags sphagnum? Kunde man ta denna till omplantering då?

28/6 -12

Denne ser mer ut som sphagnum ja. Men heller bruk denne enn bjørnemose.

28/6 -12

Jag har provat med denna till min Harold Koopowitz...får hoppas alla står sig! Hade jag insett att det finns en slags sphagnum även här hade jag ju kunnat plocka det igår redan när jag planterade om.

29/6 -12

Det är svårt att avgöra på bilden. Ser det svarta "torrt" ut är det ingen fara. Men är det blött så kan det vara fara. Dessutom luktar rötan väldigt specielt. Sött på något vis. Sen i 8 fall av 10... hos mig i alla fall, så startar rötan nere vid plantans bas. Så kanske är det något ofarligt du har att göra med där. Håll daglig koll i alla fall så det inte sprider sig.

29/6 -12

Det mörka både ser ut och känns som gelé, men jag känner ingen lukt alls... Mailade Schwerter också, han trodde det var mekaniskt och föreslog lite kol eller kanel på. Jag provar väl med det och hoppas att det stannar där... Kunde inte se någon röta på andra ställen vid omplanteringen i alla fall, om det skulle vara det.

29/6 -12

Hmm... Varför har vi ingen "gilla"-knapp? Behövs vid sådana här tillfällen...

Grattis till fina plantor! Gillar verkligen Paph. Pandion och jag hoppas den är i knopp, även Kemp Tower var mycket trevlig med lååååånga petaler. Och en liten superbiens slank med också ser jag, min hälsar och grattar till att nu är ägare till ett tvättäkta sego (min jobbar på sin stängel, men har blivit okörd av min purpuratum rätt så rejält som kommit betydligt längre på sin trots att den började senare).

Apropå de bruna, geléaktiga fläckarna så skulle jag nog skära bort dem och kanela för säkerhets skull, är det röta så sprider det sig blixtsnabbt oavsett om de är orsakade av mekaniska skador eller ej. Men gör som herr Schwerter föreslog först och håll koll.

30/6 -12

Det vore jättekul om det kommer upp en knopp, men den har blivit omplanterad, trimmad i rötterna och det lilla som visar sig ser...jae, nästan torrt ut..? Så det återstår att se om det orkar komma en liten Pandion-blomma eller inte. Just nu är ingen paph. i blom här hemma, fanaticum växer så långsamt att jag fortfarande är lite osäker på om det är en knopp som kommer. Jag börjar undra om de växer så sakta i en normal takt, eller om de står kinkigt på något vis här...

Kemp Tower är helt i min smak! Trist med fläckarna bara...nu på morgonen tycker jag den större av de två fläckarna sett ut att växa, så nu blir det till att skära och kanela. Strök lite kol över det igår men det gjorde nog ingen skillnad.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.