Skriv början av artikeln om Paph phillipiense

Nyckelord: Paph phillipiense

Inlägg med Paph phillipiense som nyckelord.

13/6 -08

Paph phillipiense

Ni som har en Paph phillipiense hur gör ni för att få dom till växa och blomma?
Jag har en som jag haft i snart ett år. Lite har den växt men inte mycket. Den har "bra" satt nya blad inga nya skott. Men det går väldigt sakta och blomma verka den inte ens överväga att göra...
Den står i fönster med morgon sol rakt in och sen är solen utanför så fönstret är ljust fram till 11 kanske, Jag låter den troka ut LITE mellan vattningarna. Står i bark och mossa. Vad gör jag för fel? I övrigt verkar den trivas jätte bra....
Enl säljaren skulle den va blomstor när jag köpte den!

Nyckelord: Paph phillipiense

13/6 -08

Det är bara att vänta Josse...den trivs ju och sätter nya blad, det är ju huvudsaken i första hand.
Så småningom kommer blomstängel i stället för ny rot där i något bladveck...det väntar jag också på.
Funderar lite på det där med skott....det är ju en phalaenopsis så den växer ju uppåt med fler och fler blad , kan bli keiki på stängel är det de du menar ?

13/6 -08

BIM - Paph inte Phal

phillipinense tillhör ju inte de snabbaste och lättaste papharna. Min växer långsamt långsamt. Det där med att den är blomstor när man köper den ska man nog ta med en nypa salt. Det är många som missbrukar det uttrycket tyvärr.
phillipinensen är en väldigt ljuskrävande sort. Jag rekommenderar tilläggsbelysning på vintern i alla fall. Mår den bra så är det bara att kämpa på. "Snart ett år" är ingen tid för en paphodlare. Man kan få räkna med många år innan man får en planta i blom. Speciellt om det är en multiflorapaph.

Lycka till!

ps: Lägg gärna ut en bild på plantan..

13/6 -08

Ok Mattias läste fel inte så konstigt att jag blev fundersam då...
Märks att jag är dåligt aktiv här numera...har annat att göra

13/6 -08

Det är som Mattias säger, man får ha ett väldigt tålamod med vissa. Blomstor sas även min vara, som jag köpte för två år sedan...nu har jag insett att den kanske är blomstor inom tre år till, med lite tur Man får ha något mer snabbväxande och blomvilligt att ägna sig åt under tiden, och vara glad att man håller den vid liv och tillväxt

13/6 -08

bim du är inte ensam att läsa fel jag gjorde samma misstag

14/6 -08

Från josse.

Här kommer bilden!
Jo jag hade tänkt att ge den hjälp med ljuset när det börjar bli mörkt. Tålamod har jag det va mest det att jag funderade om jag gjorde nått fel eftersom det går så väldigt sakta.

14/6 -08

Har du planterat om den? Omplantering brukar ofta sätta fart på tillväxten.

14/6 -08

i Aug blir det år sedan jag planterade om den.

14/6 -08

Då är det inte fel att omplantera. Jag försöker hinna med varje år utom för de riktigt stora plantorna. De planterar jag om vartannat år.
Unga plantor planterar jag om 2 ggr per år. Gäller bara paphar.

Ge ditt svar