Skriv början av artikeln om Orkidéesommar

Nyckelord: Orkidéesommar

Inlägg med Orkidéesommar som nyckelord.

Ja det har varit en mycket varm sommar. Orkidèerna verkar stortrivas och jag har fått jobba, det har behövts mycket vatten. Eftersom jag inte har balkong så måste alla fönster vara öppna istället så jag har fått springa fram och tillbaka med plantorna då vi nästan dagligen har fått en störtskur och varit tvungen att stänga fönstren. (Ska skaffa ny fönster senare i höst, så det kommer att bli bättre på den fronten). Så var det solen som bränner men jag har persienner som är perforerade så det är bara att vinkla dem rätt
. Jag har ju faktiskt lyckats med att få en temperaturskillnad på natten med ca 6-7 grader. Det är ju faktiskt ganska härligit att se Psykopsis Mari Posa stå där i fönstret och lätt svaja fram och tillbaka i det lätta brisen. Fjärilsorkideén, mycket passande namn. Den har föresten en ny stängel på gång, så de blir två. Ascocendan har fått vatten två gånger om dagen emellanåt. Den kommer jag att behöva sälja för eller senare, det finns ingen granna som vill ta hand om den någon längre period än ett par dagar.

Nyckelord: Orkidéesommar

6/8 -14

Det borde finnas orkidéskötare hos exempelvis Hemfrid ! Man vill ju inte gärna släpa iväg hela samlingen varenda semester till ett orkidé-pensionat... (som det ju annars vimlar av i vartenda kvarter).

7/8 -14

måste hålla med dig angående Hemfrid

Ge din åsikt