Skriv början av artikeln om Ohyra??

Nyckelord: Ohyra??

Inlägg med Ohyra?? som nyckelord.

Eftersom det finns biologiska kunskaper här på OP så frågar jag om ett märkligt fenomen på vår inglasade veranda. Kanske min man glömde att stänga dörren någon kväll när jag var borta flera dar i veckan. På ett ställe på den vitmålade fönsterbänken låg 25-30 små bruna klumpar, som pepparkorn ungefär. De hade nog varit lite blöta för de hade färgat av sig med ljusbruna fläckar runt om som jag inte kan få bort. Där stod en stor pelargon, men det fanns inget under de andra pelargonerna. Kan det här vara avföring av något djur, någon som vet?

Nyckelord: Ohyra??

16/8 -09

Muslort?

16/8 -09

Nej tyvärr inte, plopp Då hade jag åtminstone förstått... De se inte alls ut så.

16/8 -09

Vad synd att det inte var så lätt! Lägg in en bild så är det kanske lättare för någon att uttala sig.

16/8 -09

Har slängt dem, men tänk dig en massa runda svarta korn, bara något mindre än pepparkorn, så har du ungefärlig bild!

16/8 -09

Om de var lite kantigt rundade kan det kanske vara larvbajs . Larver av större nattflyn kan ibland kalasa på pelargoner, så här års är larverna stora, de ska ju förpuppas snart och bajset blir därför mer märkbart. Man ser sällan larven eftersom den oftast äter på natten och gömmer sig i krukan på dagen. De håller ofta till på de nedre bladen inne i plantan, så där kan man hitta stora gnagskador om larven är stor. Har själv haft dessa filurer på min balkong, trotts att den ligger 6 våningar upp.

16/8 -09

Urrk...... "larvbajs" låter inte najs

16/8 -09

Flora, tack för ledtråden! Det låter rätt så troligt, eftersom det var just runt en enda av pelargonerna, ska kolla den i morgon bitti. Kanske tur att jag inte satte ut några orkidéer på verandan? Eller får de vara ifred?
Berith - håller med, fast musbajs är värre. Vi tätar med enris varje höst, gammalt hus med många hål runt värmerör mm!

16/8 -09

Ingegerd, jag lånar din sista mening lite "Vi tätar med enris varje höst, gammalt hus med många hål runt värmerör mm!".......fungerar det att stänga ute mössen med bara enris? Jag använder stålull till att täta ev inkörsportar för de här objudna gästerna, och det verkar de inte gilla

Ge ditt svar