Råd / Släkten, arter och hybrider / Neofinetia /

Skriv början av artikeln om Neofinetia falcata Takakuma

Nyckelord: Neofinetia falcata Takakuma

Inlägg med Neofinetia falcata Takakuma som nyckelord.

Vill visa upp blomningen, även om jag inte kan ta åt mig hela äran. Doften är ganska mild ännu, vanilj och kokos aktig tror jag.

Nyckelord: Neofinetia falcata Takakuma

18/6 -12

Väldigt söt

Hur många varianter av Neofinetia har du?

18/6 -12

Har 8 varianter.

19/6 -12

Vilka avlånga blommor, väldigt fint...

19/6 -12

Stilig Doftar väl gott också!

19/6 -12

Kokos och vanilj! Mina favoriter. Nu måste jag ha en.

Ge ditt svar

En av de tigrerade kulturformerna.

Nyckelord: Neofinetia falcata Takakuma

14/6 -11

Jösses vad läcker!!!

14/6 -11

Wow! Vilken fin planta!!
Min har börjat dofta nu. Ljuvligt!!

14/6 -11

Wow! Vilken fin planta!!
Min har börjat dofta nu. Ljuvligt!!

14/6 -11

Oj Oj, Waou, suck- där tog luften slut- Grattis till den maffigaste N blomning jag sett.

14/6 -11

Grattis till den fina blomningen Lassse! Hur många stänglar har den? Min första har slagit ut nu, så jämnfört med förra året är de nog en månad tidigare. Gjort någon beställning från NWO iår?

/Anders

14/6 -11

Neofinita älskarna på forumet kanske skulle ge sig på en sambeställning ifrån NWO? Väldigt läcker blomning Lasse, det dröjer nog länge innan min bär så många blommor.

14/6 -11

Vilken underbar blomning!
Mvh
Mikael

14/6 -11

wholalalaaaaa Lasse har lärt sig Photoshop och ritat till några extra stänglar.....

PS: Grattis till blomningen!!

15/6 -11

Tackar så mycket.
Anders: Plantan har 6 stänglar. Nej det blev ingen beställning från NWO i år, jag hittade inget som riktigt saknades och som jag samtidigt hade råd med Har du fått hem nåt nytt?
Kamila: Jag har jobbat med Photoshop ett antal år, så det kan jag hyggligt - men just den här bilden är helt omanipulerad Jag uppfattar Takakuma som en blomvillig och blomsäker sort.

15/6 -11

Mycket-mycket imponerande!

15/6 -11


Kan du berätta hur f ö tar du hand om dina Neofinetior? Det verkar som du har hittat en gyllene mitt - för att de stormtrivs Hur mycket ljus får de på dagarna?

15/6 -11

Hopla hopla med många vackra blommor och en underbar kultur

15/6 -11

Helt fantastisk!

15/6 -11

Oj vilken magnifik planta och blomning!

15/6 -11

Verkligen imponerande Lasse!!

15/6 -11

Lassse, beställde 4 plantor, tre Neofinetior och en Sophronitis. N. falcata Sengaku, Sobriyu och en till Seikai (trodde min var på väg att lämna in, men nu kommer den med många nya rötter och blomstängel). Tråkigt nog verkar det som om detta är sista gången Glenn kommer att skicka plantor på detta sättet, dvs att han själv åker över och skickar från UK. Så ingen langare som kan hålla uppe missbruket... Orchidweb skulle iofs komma en runda till hösten...

/Anders

15/6 -11

Tack igen
Kamila: Dom står på bänk mot norrfönster och får lite tillskott från lysrör. Medelljust kan det väl kallas, eller "gyllene mitt" som sagt
Anders: Sengaku, vilken variant är det nu igen? Sobiryu är den med två sporrar va? Jo jag har förstått att Glenn håller på och trappar ner, nu får vi vara rädda om våra plantor och byta delningar sinsemellan istället

Grattis till mästerverket Lasse!

Grattis med mega blomstring, helt nydelig.
Den skiller seg def. ut med de brokede bladene, kjempefint.

16/6 -11

Lassse, Sengaku är en Tamakongo fast med en "Mountain tsuke", det är ju inte många varianter som har just den tsuken. Sobiryu har två sporrar, och delad/dubbel läpp, en sporre mindre än manjushage, men betydligt billigare.

Ja det får vi verkligen vara, här i Europa finns ju ingen professionell odlare som har dessa till försäljning.

/Anders

16/6 -11

Just det, den med mountain tsuken Som du letat efter ett tag va? Kul att du hittade den, fanns den på nån speciallista?

Vacker ! Fin kontrast mellan dom gröna stela bladen, mot dom lätt beigefärgade lite snirkliga blommorna. Påminner mig om Medusas hår

16/6 -11

Vilket fyrverkeri!!!

16/6 -11

Den har jag letat efter japp. Jag bad Glenn att hålla utkik efter den när han åkte till Japan i februari. Hörde därefter inte ett ljud från honom förrens i april då han skrev att han hade en planta till mig, bra service det!

/Anders

Ge ditt svar

Takakuma med sina ljusa "tiger markings" på bladen och fantastiska doft nu på kvällen.

Nyckelord: Neofinetia falcata Takakuma

10/8 -10

Häftig!

10/8 -10

Udda, ser ju nästan sjuk ut med de gula markeringarna! Hur ofta har du med fasa börjat fundera på vilka problem du kan ha fått på en Neofinetia innan du sen kommer på att "Ahhh, det är ju DEN"!?

10/8 -10

Nja det har nog inte hänt, men visst hade jag också till en början svårt att vänja mig vid dessa fläckiga varianter. Ändå skaffade jag några och nu ser jag på dem med lite mer japanska ögon tror jag Vissa av dem har till och med letat sig in bland favoriterna.
Fläckarnas storlek och färgton går i hög grad att påverka med ljusmängden. Från i stort sett helt normala mörkgröna blad vid svagt ljus till nästan helt gula eller vita blad vid högsta ljusnivå.

10/8 -10

Snygg! Finns ju varianter som ser betydligt "sjukare" ut än denna. Ljusmängden gör en hel del, några ska ha mycket ljus för att få fina färger, andra behöver mindre ljus för att varigeringen ska synas mot resten av bladet. Och några ska ha mycket ljus för att de ska utveckla det röda/mörkröda pigment som vissa sorter ska ha. Jag tycker nog att de med delvis vita blad är snyggast. T.ex. Houmeiden, Amanogawa och Jitsu-gekko.

/Anders

Ge ditt svar