Råd / Släkten, arter och hybrider / Neofinetia /

Skriv början av artikeln om Neofinetia falcata Hanagoromo

Nyckelord: Neofinetia falcata Hanagoromo

Inlägg med Neofinetia falcata Hanagoromo som nyckelord.

Kulturform med vita blommor, röda rotspetsar och variegerade blad i form av gula fält, s k tiger markings.

Nyckelord: Neofinetia falcata Hanagoromo

20/6 -10

Tjusig

20/6 -10

+ 21/6 -10

Ja och doften är fantastisk nu på kvällen. Bara av dessa två blommor. Och tillsammans med övriga Neofinetia i fönstret blir den nästan kranot ... nakrot ... narkotisk

21/6 -10

Härligt, med så vackra blommor och härlig doft.

21/6 -10

Vilka rötter, vilka blommor. Grattis!!

21/6 -10

Lasse, bara inte doften blir nekrotisk.

21/6 -10

Snygg Lassse! Fina klart gula markeringar, sedan är det ju inte fel med snygga rotspetsar heller. Har du tilläggsbelysning till dina på vinterhalvåret?

/Anders

21/6 -10

Läcker, grattis!!

21/6 -10

Tack för vänligheterna.
enmassaskor: Nej det får vi hoppas, annars måste jag allvarligt börja fundera på att minska antalet plantor. Och ganska snabbt dessutom
A G: Jag håller med dig, även andra delar än könsdelarna kan vara trevliga att titta på, även på en växt. Ibland tycker jag att vi orkidéodlare är så osunt fokuserade på det sexuella Jag odlar mina plantor på bänk innanför norrfönster så tilläggsbelysning är nödvändigt. Har två 58W dagsljusrör ca 30 cm över plantorna. I lägen mer åt söder är det väl inte helt nödvändigt - du har klarat dig utan om jag minns rätt?

21/6 -10

Sagolikt vackra blommor, vad du måste njuta av dessa! Skönhet, doft, allt...

21/6 -10

Om någon lite phal schilleriana skulle börja kännas kvävande så vet du hur du kan hitta mig

21/6 -10

Underbara!
mvh
Mikael

21/6 -10

Stilig! Grattis!
Jag har knoppar på min Neofinetia falcata, premiärblomning, så då den slagit ut hoppas jag på ytterligare identifierings hjälp

22/6 -10

Lassse, ja på senare år så har jag riktat in mig mer på plantans utseende än blommorna, sedan är det ju bara ett plus och både plantan och blommorna ser snygga/udda ut.

Jag odlar mina i ett västerfönster som ligger lite vinklat mot syd, har inte använt någon belysning till dem alls. Detta kan ju vara en av anledningarna till att mina är sena, har bara en utslagen än så länge (Onami Seikai). Är ju också ganska intressant att vissa av plantorna kan klara full sol medans andra vill ha det skuggigare för att inte bladen ska bli helt rödprickiga.

Choseiden är en fin variant! Inte många Neofinetior som har ljusgrön/mörkgrön "fukurin" variegering.

/Anders

22/6 -10

A G: Ja visst är den snygg. Jag är annars inte så mycket för dom där fukurinrandiga med raka längsgående ränder, men Choseiden gillar jag. Den har även lite lustiga krulliga blommor med tendens till "spiralsporre" och en helt egen doft.
Även jag har märkt att några plantor har lätt för att bli rödfläckiga. Och det trots att dom i mitt fall aldrig får direkt sol.

23/6 -10

Finns ju så många olika fukurinrandiga, men de allra finaste tycker jag nog de med vit varigering är, t.ex. Houmeiden och Jitsu-gekko (räknas till tiger-stripes).
Ja det verkar variera ganska kraftigt mellan olika plantor när det gäller "prickighet", vissa blir aldrig röda medan vissa blir det mycket lätt, och somliga ska bli det för att de ska se snygga ut.

/Anders

23/6 -10

Ja dom med ljus/vit och oregelbunden variegering är snygga, jag gillar nästan alla utom dom där stelrandiga gulgröna sakerna.

En annan som blommar nu är lilla "tallbarrsbladiga" Awa Hari Beni.

Ge ditt svar