Skriv början av artikeln om Missbildad blomma

Nyckelord: Missbildad blomma

Inlägg med Missbildad blomma som nyckelord.

Är det någon som har en teori om varför blommorna blir så här på min Phrag. Det var likadant vid förra årets blomning. Vid tidigare blomningar har blommorna varit helt normala.

Det ska finnas något skrivet här på OP om missbildade blommor på Phraggar, men jag hittar det inte. Någon som vet?

Tillägg: Den är planterad i en blandning av bark och sphagnum, har alltid vatten i ytterkrukan och får OH:s näring.

Nyckelord: Missbildad blomma

23/3 -14

Kan det vara genetiskt fast kanske inte eftersom det inte har varit deformerade blommor vid tidigare blomningar. Eller någonting med miljö. Det finns flera knoppar så kanske de blir "normala". Blommorna har fin färg.

23/3 -14

Denna blomning var som vanligt, dvs den kom med fyra knoppar. Den första blomman var lika "missbildad", som nr två, som är den på bilden. Återstår alltså två knoppar! Den har ett bladspann på ca en meter och kan det missgynna blommorna, dvs att kraften går till bladen?

24/3 -14

Jag har en Phrag Memoria Dick Clemens som i år har blommat med normala men också med deformerade blommor. Jag har en teori att salter har lagrads i Green Mixen och kan vara boven i dramat och har därför vattnat ut salter genom spolning. Bara en teori, får se om det hjälper

24/3 -14

oled tack för din teori om salter, för jag har också tänkt på det, och jag är också jättenoga med att spola igenom krukornaa ordentligt. Jag har ju inte mina två Living Fire i Green Mix längre, men kanske salter kan lagras även i bark och sphagnum?

24/3 -14

Absolut kan salter lagras även i bark och sphagnum. Även på/i lerkruka

Ge ditt svar