Råd / Släkten, arter och hybrider / Miltonia /

Skriv början av artikeln om Miltonia hybrid

Nyckelord: Miltonia hybrid

Inlägg med Miltonia hybrid som nyckelord.

2/1 -18

2/1: Miltonia

Miltonia Second Love 'Tokimeki'. Från anitta. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Miltonia hybrid

2/1 -18

Första inlägget 2018 med en vacker blomma

2/1 -18

Bedårande

2/1 -18

Härlig Miltoniablomning! Grattis

3/1 -18

Mycket vacker!

3/1 -18

Tack!

3/1 -18

Härlig!
Mvh
Mikael

5/1 -18

Så vacker

6/1 -18

Tackar!

Ge din åsikt

11/9 -15

Miltonia hybrid

Vackra Miltonia hybrider ljuser upp i höstmörkret. Dom doftar sällan, men av denna exemplen kan man ana lite kanel liknande doft på morgonen.
Det finns några nya plantor till salu på min sida

Nyckelord: Miltonia hybrid

Ge ditt svar

Ja efter sorgen över att några av mina darlingar inte klarade sig så tog det ett tag att få tillbaka lusten med Orchisarna. Men efter att fått support av Orchis-vänner så kändes det bättre. Så det kom sig att jag tittade in i en blomsterbutik påväg till jobbet och hittade denna sötnos för 99kr. Jag hade tänkt att det inte skulle bli fler hybrider men det blev inte som jag hade tänkt mig. Jag är så förtjust i blomman! Den doftar inte men kompenserar det genom sin fina färg. Det mörklila partiet i mittet ser ut som om det skulle vara gjort av sammet. Den liknar ju nästan en Pansé ,eller hur?
Så det känns lite bättre. Tyckte jag var värd det i all stress just nu. Jag sitter just nu i en köp och sälj position med min bostadsrätt så det blir mycket att tänka på. Jag måste försöka komma på en bra lösning hur jag ska göra med orchisarna vid flytten. Som tur är ska jag bara flytta 7trappor upp men det ska renoveras först och jag koppas de klarar sig i och med allt som kommer att hända. Ja ja g får ta det när det inträffar, inget är ju skrivet än. Spännande!

Nyckelord: Miltonia hybrid

1/2 -08

1/2 -08


7 trappor upp då får du mycket ljus till dina orkidéer ..
Var lite ovanligt mönster och färg på den där Miltonian eller om det är Miltoniopsis ( kan inte skillnaden )
Min står ett namn på krukan och det andra på etiketten i krukan...kallas penséorkidée i allafall den jag har och doftar härligt...blommorna höll jättefint i massor med månader.
Ska nog köpa en till om jag hittar en fin.
Grattis till den !

1/2 -08

Sorgen känns tung ibland. Men det var en underbar sak du fick tag på! Förstår du blev förtjust i den

1/2 -08

Ja jag kom på det där sen..den kallas ju Panséorchidé av en viss orsak..haha
Det finns ingen lapp i krukan, om jag inte minns fel så ska skillnaden vara om läpp bladet är delad eller ej, men det här är ju en hybrid och säkert korsad hit och dit så man vet ju inte. Fin är den i alla fall.
Ja om det blir en flytt så kommer jag helt plötsligt att få massor av fönster! Det är en hörnlägenhet så jag har fönster åt två håll! Det ska bli toppen! Det finns ballkong men den måste nog glasas in då det blir ganska blåsigt där uppe. men det tar jag när det kommer.
Trevlig helg!

Ge din åsikt