Råd / Grupper & Trädgårdar / · Botaniska trädgårdar /

Skriv början av artikeln om Lunds Botaniska Trädgård

Nyckelord: Lunds Botaniska Trädgård

Inlägg med Lunds Botaniska Trädgård som nyckelord.

Började: fre 3/9 -21 10:00. Avslutades: sön 5/9 -21 16:00.

Denna har blivit inställd på grund av Corona reglerna. Vissa säljare är beroende av att själva importera plantor från den internationella marknaden och kan inte vänta längre på besked om det blir någon utställning eller ej.
Sorgligt!
Bolebo.

Nyckelord: utställning, Lunds Botaniska Trädgård

1/7 -21

Vad trist att höra men jag förstår också situationen. Utställningen hade jag sett fram emot men nu får man handla på annat sätt.

1/7 -21

Oj nej vad tråkigt!
Mvh
Mikael

22/7 -21

Åh nej, hade sett fram emot den. Hade gärna åkt ner på fredagen.

Berätta om ditt deltagande

20/1 -12

20/1: Sofiero

I går natt hade SYS styrelsen överläggningar kring det årliga evenemanget på Sofiero. Enda tidpunkten SYS i samarbete med Sofiero kan genomföra något med klass är under september månad men då har vi som bekant 150 års jubileum på Botan i Lund. Botan kommer att slå stort på trumman och det kommer att bli mycket besökare vilket medför att antalet besökare på Sofiero kommer att minska radikalt. Med de förutsättningar som finns kommer SYS att sattsa fullt på Botan och tror inte att ett arrangeman på Sofiera, på de vilkoren som ges kan gagna SYS eller Sofiero. Det medför att att SYS väljer att inte arangera den sedvanliga utställningen på Sofiero. Dock har diskussioner redan påbörjats om hur 2013 skulle kunna se ut. SYS vill att våra arrangemang skall stärka SYS och Sofiros varumärke, och inte tvärt om, därför avstår vi 2012.
Väl mött på en stort och gigandisk tillställning på Botan i Lund den 7-8-9 September

Nyckelord: Sofiero, Lunds botaniska trädgård, SYS

20/1 -12

Tråkigt!

20/1 -12

Nej, vad tråkigt! För min man och mig har det varit en höjdpunkt att besöka utställningen och samtidigt njuta av den vackra parken. Naturligtvis ska jag inte missa Botan!

21/1 -12

Jag vill påstå att evenemanget på Botan mer än väl är i klass med vad vi brukar ha på Sofiero

21/1 -12

Kanon att det finns människor som engagerar sig så att det finns något att besöka. Hoppas bara att man är ledig den helgen !

21/1 -12

Er litt trist at det ikke blir noe utstillinger hverken på Sofiero eller på Kviberg iår.
Vet du når listen over firmaer som kommer til å være der blir klar ?

22/1 -12

När vi vet vem som kan kommer går vi ut med det

22/1 -12

Väldigt tråkigt, Sofiero är så fint att gå runt i innan utställningen, speciellt nära maj-juni då rhododendron veckan är nära.

22/1 -12

KÖS har ordnat bussresa till Sofiero ett antal år nu och det brukar vara uppskattat. Inte bara bland "nördarna", utan även vänner och bekanta har följt med, eftersom själva parken är så vacker.

22/1 -12

Kanske kan bussresan gå till Botan i stället? En fantastisk park och växthus, mycket mer att titta på än bara orkidé

22/1 -12

Oled - Det kommer den säkert att gå! Vi har faktiskt varit där en gång förut - för några år sen på en landskamp och det var en jättetrevlig resa och lyckat besök i Lund!
Minns bara att det var extremt trångt där försäljningen var. Jag missade tyvärr själva Botan, för när jag fastnade bland försäljarna så gick min man och mina vänner och tittade på parken m m. Sen stack vi ner till stan, kollade domkyrkan och fikade på ett av de många caféerna i närheten.
Men - jag hade gärna åkt till Sofiero också - om så bara samåkning med några kompisar

Ge din åsikt

9/9 -07

9/9: Lund Puuh

Då är Lund avklarat, så sköönt:) Allt gick bar och stort tack till alla besökare och alla som hjälpte till. Både besökare , säljare och utställare verkade nöjda. Det jobbigaste var att jag fick en rejäl förkylning.

Nyckelord: Orkidéer i Linnées anda, Lunds Botaniska Trädgård

9/9 -07

Ett stort tack för allt Thomas!

/Tommy

9/9 -07

Synd att det är så långt till Lund, ni verkar ha haft en kanonhelg! Krya på dig nu Thomas D!

9/9 -07

Ja, vi från KÖS var i alla fall jättenöjda - tack för ett fint arrangemang!!
Det enda, som gick att klaga på, var att försäljningsutrymmet var så förtvivlat trångt. När det var som allra värst, så fick man liksom "följa strömmen" runt. Jag antar att fler har påpekat det, men ni hade säkert gjort vad ni kunnat med tanke på utrymmet.

Krya på dig nu Thomas!
Kramar
/Mia

9/9 -07

Jag instämmer i att det var ett jättefint och trevligt arrangemang. Håller med Mia om försäljningsutrymmet men det fanns kanske ingen annanstans att vara än där det var. Tack för allt Thomas och krya på dig.
Hälsn Helen

9/9 -07

Väl genomfört arrangemang. Trevlig plats att ha det hela på då man kunde se lite annat än "bara" orkideer i växthusen. Hoppas ni inte missade ödlorna och vaktel ungarna......

Det enda, jag, har att klaga på var att, som nämts tidigare, försäljnings utrymmet6 var på tok för trångt.

//henke

Hej Thomas

Stort grattis till en mycket väl genomförd utställning samt alla kringaktiviteter!

Väldigt tråkigt att du blev krasslig.

Krya på dej!!
John-Erik

9/9 -07


Det gik fint, Thomas.En glimrende udstilling og så vidt jeg kunne vurdere et godt fremmøde. En stor tak til jer alle , der gjorde det muligt, og til Botanisk Have i Lund. Den botaniske have var også en stor oplevelse, specielt deres væksthuse. Jeg skal helt sikkert besøge den igen.

Med venlig hilsen

Lars Bagge

10/9 -07

Tack för alla vänliga ord. Var helt medveten om att utrymmet var för trångt men genom att använda befintligga växthus så fick arrangemanget en viss charm och profil. Livet får inte vara för enkelt. Botan ville ursrungligen att även utställningen skulle vara i ett växthus men där det var annu mindre plats och en trappa! En annan svårighet var att alla bord i växthusen var gjutna i marken och inte gick att flytta.
//Thomas

10/9 -07

Jag ska också tacka för denna trevliga evenamang. Jag har åkt tåg från Sthlm kl 8.00 på lördag morgon och åkte hem samma dag också med tåg - och jag kan säga att det var värd "besvära sig" dit

10/9 -07

Instämmer i hyllningskören. Det var mycket trevligt!

10/9 -07

Jag håller med alla föregående talare - mycket trevligt! (trots få kvm)

Det var för mig många intressanta plantor i utställningen och även till försäljning i växthusen. Synd bara att jag var tvungen att arbeta på eftermiddagen, hann därför inte med resten av Botan, det hade varit intressant...

11/9 -07

Tack för ett mycket fint arrangemang!
Roligt att träffa andra orkidévänner. Om Ni blev irriterade över en "rödhårig sak i rullstol" så var det jag!!! Måste ju bara in i alla utrymmen där de fanns orkidéer.Stackars min man som fick lotsa mej därinne, iband fick vi be försäljarna flytta på sej för att "komma runt" Hoppas Ni som råkade ut för mej hade överseende!

11/9 -07

Birgit - det var så roligt att få träffa dig - vi missade ju varandra på Sofiero!!! Tyvärr, så hann jag inte prata så mycket med dig, eftersom jag skulle gå ut på stan med min man och våra vänner.
Jag såg din man senare inne i trängseln bland bland alla köpsugna - vad fick du med dig för spännande hem???

Ge din åsikt

16/5 -07

Tack!

Tusen tack till lyckönskningarna på min födelsedag och speciellt till Carina och Mia:) som drog igång det resp gjorde mig uppmärksam. Ja, jag kommer att vara på Sofiero på lördag. Har inte varit på chatten på länge eftersom jag jobbat alldeles för mycket. Reser som en tokdåre mellan Malmö, Stockholm och Berlin. Inte speciellt miljövänligt och tröttsamt.

Håller också på med att förbereda utställningen "Orkidéer i Linnés Anda" på Lunds Botaniska Trädgård den 7-9 september. Vi har 17 utställare och ett otal försäljare. Där kommer också trelandskampen att genomföras (Dk-Ty-Sv). Peter Bryder håller på att fixa en hemsida med information så jag återkommer.

Hälsar
Kolmannen alias ThomasD

Nyckelord: Orkidéer i Linnés Anda, Lunds Botaniska Trädgård

16/5 -07

Ska bli kul att träffa dig igen på Sofiero.
Hoppas du inte tar illa upp med kolmannen

18/5 -07

Thomas - trevligt att träffa på dig här igen och jag ska spana efter dig i vimlet på Sofiero:-)))
Tror du att någon odlare har med blomstora Paphar? Jag har blivit ombedd att fixa en phillipinense till en tjej, som inte har tillfälle att åka själv.

Carina - klart att Thomas inte tar illa upp:-))

Kramar till er båda två!

Ge ditt svar