Skriv början av artikeln om LC tropical pointer

Nyckelord: LC tropical pointer

Inlägg med LC tropical pointer som nyckelord.

Vilken härlig dag! Solen skiner, och jag har sett över mina orkidéer. 2 små gulblommande oncidier samt en LC tropical pointer har blivit omplanterade i orkidékompost med tillsats av spagnum. Oncidierna kommer från en anhörig, dom var döende då, Nu är allt dött borta och bägge fick var sin nu minibulb förra året. Nu hoppas jag på ny tillväxt i år. Tropical Pointern köpte jag 2013, och upptäckte efter ett tag att den hade svår rotröta . Den fick extra omvårdnad förra året, och har nu ny tillväxt på gång . Jag har även ett par små cattleyahybrider som också kommit från samma ställe som oncidierna - och då i samma usla skick. Här har 2 små plantor klarat sig, och växer nu på bra. Den ena blommade förra året, och jag tror den andre kan komma i år
Ett annat räddningsprojekt - denna gången gäller det en cambria ( som ser ut som Odontoglossum geyser gold) som efter bortrensning av dåliga rötter inte hade några kvar alls... nu har fått 2 centimeterlånga rötter samt nytt skott på g.
Dessutom såg jag att min Masdevallia, som jag köpte sent i höstas, nu har börjat växa!!! Detta var en ny sort för mig, så ja, detta ÄR verkligen en härlig dag!

Nyckelord: Masdevallia, LC tropical pointer, oncidim

13/3 -15

Visst är det kul när man lyckas med räddningsaktioner och nu när våren har kommit och man kan se nytillväxt, nya blad och rötter och eventuellt stänglar Lycka till med dina plantor!

13/3 -15

Håller med om att det låter som en härlig dag! Kul när det rör på sig!

Ge din åsikt