Skriv början av artikeln om Kannranka

Nyckelord: Kannranka

Inlägg med Kannranka som nyckelord.

21/8 -10

Nepenthes Alata

Nepenthes Alata. Från EllaBella.

Hela växten.

Nyckelord: Nepenthes Alata, Köttätande, Kannranka

Prata om bilden

21/8 -10

Nepenthes Alata

Nepenthes Alata. Från EllaBella.

Vackra kannor

Nyckelord: Köttätande, Nepenthes Alata, Kannranka

21/8 -10

Hur i (pip) får du dessa att överleva? Jag har gett upp allt vad köttätare heter då de dör innan jag ens hunnit hem. (nästan)

21/8 -10

Vattnar med batterivatten och med näring för köttätande (Finns på brutala blommors sida att köpa). Om du kollar på stora bilden ser du hur jag har byggt upp med leca,sen en rund plastbit som håller nere lecan och jag har gjort hål i plastbiten,5 st ganska stora (som en tumme).
Jag låter det alltid vara vatten i lecan men när plantan har lite fukt kvar i jorden fyller jag upp till ca 2 cm över plastbiten. Suger det upp fort ger jag lite mera senare. Den älskar att bli sprayad på bladen men ta batterivatten till det också,dom skyr kalk och dessutom blir det fula fläckar.

21/8 -10

Jag skrev stora bilden men jag menade att du skulle titta på bilden med hela plantan

21/8 -10

Hmm, så batterivatten är alltså hemligheten Har bara vattnat med vårat kranvatten (från kallkälla) men tydligen duger det inte då.
Kanske testar en igen då någon gång

21/8 -10

Japp. Kranvatten har för mycket kalk i sig.

21/8 -10

http://brutalablommor.se/pages/care.html där hittar du info om vattning

21/8 -10

Ingela när du kommer hem med en ny nepenthes som du har köpt på någon blomster butik så ta ur plantan skölj bort all jord för dom brukar vara plantad med nästan ren jord sen blandar du en väl dränerad blandning av sphagnum orkidee kompost ganska mycke perlit eller vermikulit och små leca kulor sen låter du den inte torka ut då blir den stor jag lovar .. har själv ca 100 st nepenthes av olika sorter både högländare och lågländare . den du säkert har är en lågländare och trivs bra i vanlig bostad en högländare vill ha varmt på dagen ca 25-30 på dagen och ca 8-10 på natten . därför är högländare svårare att få till att trivas i en vanlig bostad ... ps du kan köra denna alata med vanligt kranvatten den klarar det .. det är inte det som har tagit död på dessa innan du nästa kommit hem det är kruk mixen den har och att du låter den torka ut ...... håll den ständigt fuktig med en väl dränerad kruka och medium . hör gärna av dig med fler frågor .

21/8 -10

Tack för tipsen !

21/8 -10

Kan jag köpa perlit eller vermikulit på plantagen tro ?

21/8 -10

Jeg har kjøpt begge deler på Plantasjen her

21/8 -10

Ja då har dom det säkert här också

22/8 -10

Vill bara tillägga att det går utmärkt med kranvatten om det är mjukt. Bor man på en ort med hårdare vatten får man nog samla regnvatten eller köpa.

22/8 -10

Tack o bock för tipsen SKA jag testa en igen o hoppas på överlevnad

22/8 -10

Flora: Då måste jag har mycket kalk i mitt kommunala vatten. Haft flera kannor som dött av vanligt kranvatten men efter jag testade batterivatten lever dom och frodas.

Prata om bilden