Skriv början av artikeln om Köpenhamn

Nyckelord: Köpenhamn

Inlägg med Köpenhamn som nyckelord.

31/8 -14

Lite film

Lite film från utställningen i Köpenhamn hittar ni här.
https://www.youtube.com/watch?v=nLUrktRN...

Nyckelord: Köpenhamn, Utställning

1/9 -14

Härliga bilder

1/9 -14

Fin film

1/9 -14

Tjusigt

Ge ditt svar

Ja, så har jag då genomfört min resa till Köpenhamn med 10 snälla samhällselever, flickor allihop. Först ett besök på Louisiana, underbart!. Fast jag tittade långt på skylten Fredensborg, när vi körde förbi. Rackarns också, nåja, jag ska ju till Botaniska, så Fredensborg får bli en annan gång. Inne i Köpenhamn, några sista förhållningsregler till flickorna och sedan skulle vi bara gå och äta lunch och sedan Botaniska och orkidéer! Yess! Vi bestämde oss för att äta sushi och hamnade på en restaurang där servitören visade sig vara fransman. Minst tre flugor i en smäll för en danskfödd fransklärare! När vi hade ätit - och pratat - färdigt hade vi 1,5 timme på oss. Jamen, det är inte långt till Botaniska härifrån - och sedan sprang vi. Väl framme letade vi rätt på butiken - STÄNGT! på grund av sjukdom. Som ett barn utan veckopeng utanför godisaffären, stod jag med näsan tryckt mot växthusets glas och tittade på orkidéerna innanför! Jag måste naturligtvis tröstas, och det rejält! En stoor "amerikaner" med rubbet; glass, sylt, vispgrädde och flødebolle!

Nyckelord: Köpenhamn

Ja, ibland är livet hårt och orättvist! Tycker synd om dig. Jag hade dock tröstat mig med annat, tror jag. Glass tillhör inte mina favoriter.

Det är synd om mig också. Kattungen har rivit ner orkidéer ur fönstret och brutit av stängeln med blomma och flera knoppar på min Pinoccio. Kattskrälle!!!!

Kajsa

4/6 -06

I de lägena hotar jag katten med alla möjliga hemskheter - utdragna klor osv. Då jamar hon ynkligt och stryker sig mot mitt ben - och allt är förlåtet...

4/6 -06

Plopp, jag förstår din besvikelse Men det var väl för väl att ni åt i godan ro och konverserade fransmän och hade det trevligt, tänk om ni bara hade kastat i er nån otäck snabbmat och sprungit dit- det hade varit lika stängt då oxå...nu hittar du en annan gång En dryg timme hade nog känts som i minsta laget av tid där i alla fall, tror du inte? Nu måste ju familjen förstå att du behöver göra en resa till Köpenhamn med fokus enbart på orkidéer (och möjligen med en och annan glass då). Kanske ni gör en studieresa i er nya "lokalavdelning"!

5/6 -06

Du Plopp, se det hela positivt.
Inget ont utan att det har något gott med sig. Hoppas det stämmer.
Nu finns all anledning att göra en ny resa
Vet du vad. Detta får bli en fråga till vårt nästa möte! Anteckna!!
Hösten är lååååång, så varför inte korta av den med en Orkidéresa. Men vi får väl kolla upp så de är friska och kan ha öppet först. (Och med facit i hand, angående Nydalaträffen, att även de som tänker åka dit får vara friska)
Förståndigt att ni beslutade er för ett besök på Louisiana. Visst är där underbart!

En liten parantes, några av Kannorna som inte syntes ovanför jord, har börjat visa sig. Så en dag kanske du har en liten rackare som vill få ta del av din omsorg.
De små raringarna jag fick av dig verkar trivas bra i odlingsskåpet.
Kajsa, ta ett allvarligt orkidésnack med din lille fyrfotade vän.Han kanske är sotis på dina orkidéer och inte vill dela med sig av Matte till dom.

5/6 -06

Gunsan, Säluttern och Kajsa - vilken toppenbra idé! Naturligtvis måste vi i FORK (jag tror jag har börjat vänja mig vid namnet !) göra en studieresa till Köpenhamn. Kanske en sväng in på Louisiana, när vi ändå kör förbi, sedan in till Fredensborg, därefter Botaniska, kanske lite sight seeing, de har stadsvandringar som låter väldigt kul (även om jag visserligen aldrig deltagit i dem) - olika tema, inte bara historia- ev. en övernattning på något av vandrarhemmen? Säluttern kanske vill hänga med även om hon inte tillhör FORK?

5/6 -06

Man tackar för omtanken

Ge din åsikt

Jag ska snart åka till Köpenhamn med en grupp elever, som naturligtvis måste få lite lös tid i stan för att gå och shoppa. Jag tror ni förstår hur jag tänker tillbringa MIN lediga stund i stan. Är det någon av er som har några bra tips på var man kan titta på fina orkidéer i centrala Köpenhamn?

Nyckelord: Köpenhamn

Orkidéer vet jag inte, men den botaniska trädgården är i alla fall värd ett besök! Det är ju inte alldeles omöjligt att de har orkidéer att beskåda i växthuset eller har några till salu i butiken:)

11/5 -06

Ja, det har du rätt i, Isilme! Den tänkte jag inte på och den ligger ju väldigt centralt också. Då kan eleverna traska runt i klädaffärer medan jag i lugn och ro går och luktar på blommor

Ge ditt svar