Råd / Släkten, arter och hybrider / Helcia /

Skriv början av artikeln om Helcia sanguindenta

Nyckelord: Helcia sanguindenta

Inlägg med Helcia sanguindenta som nyckelord.

Köpte denna på Tradera för ca 3 månader sedan. När den kom mådde den inte så bra. I utbildningssyfte behöll jag den och behandlade den med provado. Nu kommer det nya rötter och en ny bulb! Ser du den? Där längst ner vid den stora bulben till höger....

Nyckelord: Helcia sanguindenta

Javisst ser jeg den. Jeg har selv mottatt noen "sørgelige syn" fra Tradera å da føles det deilig når man får de i gang igjen. Håper du er heldig med denne (de andre også) da den har nydelige blomster.

4/6 -08

Hade inte den blekaste aning om vad detta var så jag googlade lite, var nyfiken på om om sanguindenta skulle betyda något om blodad tand, månne, och alltså vara livsfarlig att ge sig i kast med om man inte redan vore fast i orkidéberoendet. Men det visade sig att ett par bokstäver nog blivit lite fel, att det ska tydligen vara sanguinolenta. Den ska få blommor som håller länge och doftar gott! Härligt, Felixan, den vill vi se i blom framöver!

4/6 -08

Tack Säluttern för det korrekta namnet! Det var lite svårläst på lappen nämligen. Självklart återkommer jag när den blommar!

Ge din åsikt