Råd / Släkten, arter och hybrider / Habenaria /

Nyckelord: Habenaria radiata

En vacker östasiatisk "fjäril". Denna vitblommande art har två stora, djupt fransade petaler. Läppen är tredelad med mittloben spetsig och ej fransad medan sidoloberna är djupt fransade och tillsammans med petalerna bildar vad som kan liknas vid fjärilsvingar. Blommorna avtecknar sig därför mot de gröna bladen som fåglar på flykt. Bulberna är mindre...

Läs hela artikeln

Inlägg med Habenaria radiata som nyckelord.

Hej,
Jag har kommit över några habenaria knölar. Jag har planterat två av dom i spaghnum och perlite med lite bark.
Jag har håller det fuktigt hela tiden. Jag titta till knölarna och det har inte hänt någonting med dom, men dom har blivit mjuka.
Kan det vara för mycket fukt? Några idéer?
Gustav

Nyckelord: Odling, Habenaria radiata

Ge ditt svar

Nu blommar min Habenaria radiata med 2st 3,5cm breda blommor! Jag köpte 2st bulber varav den ena blommar. Har hållit den fuktig hela tiden, svalt på vinden i vintras och sedan i miniväxthus på balkongen. Den är planterad i vitmossa och Seramis.
Visst är den härlig!
Mvh
Mikael

Nyckelord: Habenaria radiata

4/9 -11

Grattis Mikael! Visst är den härlig
Jag har två styck, som började så fint med fina blad, och det såg så hoppfullt ut.
Några blommor blev det inte på någon av dem, och bladen har vissnat ner.
Jag ska kolla "knölarna" i morgon, kanske de har helt ruttnat bort

4/9 -11

Grattis! Dom är så söta På min gick också stjälken av i år, förra året blommade den så vackert.

4/9 -11

Så fin!! Läckra fransar!

4/9 -11

Fina fjärilar...

4/9 -11

Grattis Mikael. Undeeerbar form, ser nästan ut som små spöken som transporterar små troll ; )

4/9 -11

Tack!
Gunsan: sannolikt har dina H.r gått i dvala. Den icke blommande plantan av mina vissnade ner för ett par veckor sedan.
Mvh
Mikael

4/9 -11

Grattis till dessa godingar Min har inte heller blommat i år så det var trevligt att få se ett foto

Ge din åsikt

24/8 -11

Habenaria radiata

Habenaria radiata. Från matshell.

 

Nyckelord: Habenaria radiata

Prata om bilden

14/7 -11

H. Odorata

H. Odorata. Från Dagobell.

Tidigare visad med något suddig bild, här svävar tre små humlor i barkmontaget.

Nyckelord: Habenaria radiata

14/7 -11

Mycket fin!

14/7 -11

Härlig! Har haft ihjäl en, men just köpt en ny som ser lovande ut

14/7 -11

Himla söt

15/7 -11

Jättefina!
Mvh
Mikael

15/7 -11

Kan man ha dom på ett keramikrör? Beställer från Schwerter ett rör och funderar även best. en Haraella odorata, för det är väl en sån (i nyckelord står det Habenaria radiata)

15/7 -11

Jo det är en haraella odorata, jag vet inte varför den skriver Habenaria......

15/7 -11

Apropå din fråga så går de absolut att ha på ett keramikrör. Jag har inte odlat den på det sättet men varför inte? Jag märker att den vill ha en del vatten och torka upp emellan, min blommar väldans mycket trots att den är så liten.

Väldigt söta små humlor!

15/7 -11

Ja, det är söta blommor, ska kanske prova.

18/7 -11

Vad näpen! Helt klart en favorit (trots att det inte är en Phal.)

Prata om bilden
Habenaria radiata av Mat.Tauriello på flickr.com. Från Björn. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Habenaria radiata

Prata om bilden

19/2 -11

Habenaria Radiata

Hejsan alla nya ägare av dom små knölarna,tycker det vore kul att höra hur ni andra tänker odla dom.

För säkert många av oss har aldrigt provat Habenaria men tycker själv att det liknar Pleione odling.

Skriv o berätta.
och lycka till.

Nyckelord: Habenaria radiata

19/2 -11

Köpte ifjol en knöl. Jag blandade lite sand och orkidekompost (det finfördelade som blev kvar i påsen). En del blandar vitmossa i.

19/2 -11

Köpte nu 2 st bulber. Har planterat dom i en liten fluffig klump med levande vitmossa, som är omgiven av Seramis (som lerkruk kross) blandat med lite bark.
Mvh
Mikael

20/2 -11

Maria Borgström-----Ja ha det va du som köpte växten jag letade efter på GIOS- Habenaria medusae frågade runt och fick höra att den sista precis blivit såld.

Blir det någon knöl över så hör av dig.

20/2 -11

Det finns många typer av torv. Den som ofta används i vanliga jordblandningar för trädgården och krukväxter är finfördelad, den nästan dammar. Torv där vitmossan fortfarande kan urskiljas, alltså torv med grova fibrer, kan man säkerligen använda med framgång i en orkidéblandning. Kanske genom att sålla bort det mest finfördelade. Risken är annars att det finfördelade lägger sig kompakt runt rötterna och gör att rötterna får för lite luft.

20/2 -11

Vad tror ni om temperaturen kan man ha dom inne eller är ett uterum med ca 8-12 grader bättre?

21/2 -11

Marie Borgström: Orkidésubstrat från kommersiell handlare är ju troligen inte skapat för att främst passa markväxande orkidéer så när en kommersiell mix innehåller 80% torv så tycker jag det är märkligt eller till och med oansvarigt. Om inte torven är grov och välsållad, såklart.

22/2 -11

Maria Borgström: Trist att du uppfattar tråden så. Jag uppfattar det mer som att diskussionen gled över från Habenaria specifikt till kommersiella substrat. Sån't händer ibland

22/2 -11

Jo Björn sådant händer, trådar går åt alla håll. Jag förstår över huvud taget inte varför komposten blev ifrågasatt från början och varför man började prata om epifyter, det är mig en gåta.

22/2 -11

Stopp,Stopp nu räcker det med tokiga kommentarer, det ja ville att vi skulle diskutera är HUR ni tänker odla knölarna alla gör väll som dom vill eller??

22/2 -11

Hej Kent och andra intresserade. Gör ett nytt försök, tycker ju att tanken med tråden var både rolig och intressant då Habenaria är något helt nytt för mig och dela med sig om erfarenheter och/eller exprimentella tankar om passande odling, nu är det ju dock inte en radiata utan en medusae jag köpte på GIOS i höstas men mina erfarenheter jag fått under det senaste halvåret kanske kan vara intressanta i alla fall hoppas jag.

Jag hade sådan tur att när medusaen hade vissnat ner nu i januari upptäckte jag att inte nog med att orginalbulben ersatts med en dubbelt så stor bulb utan jag hade även fått två småknölar också (den ena bortlovad till Kent om han fortfarande är intresserad nästa vinter om jag inte haft ihjäl dom förståss....). Jag stoppade ner dom i jorden igen och häromdagen var jag tvungen att kolla till dom, och upptäckte då att den stora och en av de små bulberna har satt skott. Till min stora gäldje upptäckte jag idag att även den sista fått skott så nu ska de planteras i större kruka!

Tänkte göra likandant som jag gjorde i höstas, det vill säga vira bulberna i vitmossa och plantera dom i samma kompost som tidigare, det vill säga i 80% låghumifierad grov vitmossetorv och 20% pinjebark. Det gick ju alldeles utmärkt i höstas, fick ju rik avkastning!

Kommer att ha dom inne på fönsterbrädan, sydöst eller sydväst på sommaren och nordost efter blommningen i september.

22/2 -11

Här är förresten en länk om medusae, dessvärre har de ingen om just radiata men det kanske kan ge en en del tips i alla fall. http://culturesheet.org/orchidaceae:habe...

22/2 -11

hittade detta på slippertalk om just radiatan: "This species is commonly grown here in Japan and is available every year in just about any garden shop. They typically bloom in August. The trick to growing them in my experience is ample sunshine (but avoid getting the pot hot), lots of water while in growth, and light fertilizer every few weeks. These are open bog plants, so they want sun. In the fall (around November) they go dormant. At that time I remove them completely from their soil and store the bulbs in slightly damp vermiculite in a freezer bag in the fridge (NOT the freezer!). In April they are planted out again. Not overly difficult to grow, but not easy either..."

http://www.slippertalk.com/forum/showthr...

23/2 -11

kent: Håller med om att odlingen påminner en del om Pleione. Det som skiljer mest är nog att flertalet Pleione kan övervintras heltorrt medan H. radiata behöver en viss fuktighet för att inte skrumpna. H. radiata får heller inte torka ut under tillväxten vilket Pleione klarar lite bättre. Under växtsäsongen har jag mina radiata i vitmossa som hålls konstant fuktig ända tills bladen vissnat ner framåt hösten. Dom tycker om ljus och kan gärna stå soligt efter nån veckas tillvänjning. Vad gäller H. medusa så finns arten med på överskottslistan på min profilsida om du inte hittar den nån annanstans.

20/3 -11

Har just fått min knöl och satt den i en liten kruka med små lecakulor i botten, sedan vitmossa - torkad uppblött och den är väl knappast levande, eller? Dessutom små barkbitar från orkidekomposten. Mitt i detta satte jag den lilla knölen - hoppas jag inte satte den uppochner... När kan man hoppas på livstecken tro?

21/3 -11

Mina har börjat att visa liv, en lite grön knopp på ca 3mm.

23/3 -11

Kent, så här odlar jag Habenaria radiata. Kokosnötskal med övervägande mossa, uppblandat med lite perlite. I ytterkrukan, som kokosnötterna vilar på, har jag vatten, som bomullstrådarna ligger i. Detta gör att det blir en jämn fuktighet i mossan.
Jag har inte testat detta tidigare vid `krukodling´, men hoppas det fungerar. Innan jag skaffade odlingsskåp, band jag fast en liten plastburk, med vatten i på baksidan av barken, som jag hade monterat en orkidé på.
Det har kommit ett skott i varje kokosnöt, bara några mm stora.
Om någon misstänker att denna metod är dömd att misslyckas, tala då gärna om det

1/4 -11

Nu har det kommit en liten knopp på ett par mm i toppen!

17/6 -11

Nu har det gått ca 4 månader sen jag startade denn tråd, och vad har hänt...ja inte mycket en liten plutt på ca 4cm.
Det kommer nog ta bra lång tid innan blomning, hur går det för er andra?

17/6 -11

Samma här. Den har inte växt så mycket, bara några cm. Förra året vid den här tiden hade den blivit mycket större. Första blomman slog ut 14/8.

17/6 -11

Samma här, 3-4 cm, 5 blad..... Men den växer i alla fall!

24/8 -11

Habenaria radiata. Från matshell.

Nu är det 7 blad, inget som liknar blomanlag. Kommer den att blomma tro? Kommer den att hinna blomma?
Står på balkongen än så länge.
Hur går det för er andra?

24/8 -11

Det går dåligt. Min har dött den gick bara av Vet inte vad som var felet, hade planterat den som förra året och då blommade den så vackert

24/8 -11

Min har inte heller blommat i år Den har stannat i växten, händer ingenting!!

24/8 -11

Kan det vara den varma sommaren tro, de kanske inte gillade den tidigare värmeböljan. Mina Habenaria lucida har vuxit väldigt bra och möjligtvis finns där början till en stängel på en av plantorna, men jag är inte säker.

Ge ditt svar

31/12 -10

Habenaria

Hej,

jag undrar var man kan få tag i Habenaria radiata och H. medusa. Båda verkar spännande att odla men ack så svårt att få tag i. Hoppas det finns någon här inne kanske har en eller annan bulb över;-)

GOTT NYTT ÅR!

/Sven

Nyckelord: Habenaria radiata, Habenaria medusa

31/12 -10

Björn sålde i våras till väldigt många Habenaria radiata. Kanske blir det igen till våren.

31/12 -10

Den kommer troligen finnas tillgänglig igen inom några månader.

1/1 -11

Jag köpte min Habenaria medusae på GIOS. Kommer tyvärr inte ihåg vad han hette jag köpte den av..

Ge ditt svar

Nu har "fåglarna" givit sig av för denna gång! Hoppas att de återvänder med övriga "flyttfåglar" nästa år! Habenaria-bulberna får övervintra i kylskåpets svalutrymme i ett "bo" av fuktad sphagnum tills våren anländer!

Nyckelord: Habenaria radiata

14/10 -10

Tycker denna är så vacker, bland de finaste orkidérna som jag känner till enligt mig.

Finns på min önskelista.

14/10 -10

Min fågel har fått flytta in i förrådet nu. Hoppas att den kommer att trivas där!

Ge ditt svar

14/8 -10

+ 21/2 -13

Habenaria radiata

Nu har min lilla fjäril slagit upp sina vingar. Visst är den vacker. Jag är så glad bara att se på den.

Nyckelord: Habenaria radiata

14/8 -10

Visst blir man glad av att se på underverket

14/8 -10

Den är jättefin! Grattis.

14/8 -10

Söt liten fjäder

14/8 -10

Grattis till blomningen!
Jag väntar ivrigt på att min ska slå ut snart.

Åh, dessa ljuvliga flygfän!

15/8 -10

Tackar. Det svåraste har man nog framför sig, nämligen vinterförvaringen.

19/8 -10

Fick precis en känsla av att Habenaria radiata liknar hattifnattarna i mumintrollen

19/8 -10

Är inte helt uppdaterad på hur hattifnattar ser ut men jag vet i alla fall hur en flygande häger ser ut - arten kallas också träffande för egret orchid i england Grattis stella till blomningen, och snygg bild.

19/8 -10

Hattifnatter

19/8 -10

Jaha ja
Ägretthäger

20/8 -10

Sommaren 2009 var vi med barnbarnet till Muminlandet men hade glömt dessa Hattifnattarna. Viss likhet finns nog.

Ge ditt svar

12/8 -10

Habenaria radiata

Habenaria radiata. Från sommarbo.

Nu blommar min Habenaria radiata

Nyckelord: Habenaria radiata

12/8 -10

Helt underbar!

12/8 -10

Åh den e ljuvligt vacker! Grattis

12/8 -10

Vilken fin piggelin! Grattis!

12/8 -10

Härlig liten fjäril det där.

12/8 -10

Tackar Hur har det gått för Er andra som köpte samtidigt som jag?

12/8 -10

Jag har väntat i en vecka på att knoppen ska slå ut på min, så den är på gång.

12/8 -10

Snyggt jobbat sommarbo!
Hahaa! Jag hade en finfin knopp på min innan jag lämnade bort den för att åka på semester....hehe ja, så blev det inget mer

12/8 -10

Vacker blomma, grattis.

12/8 -10

Vackert Sommarbo , saknar fjärilarna i år

Grattis till den vackra fjärilen!

12/8 -10

Underbar!
mvh
MIkael

12/8 -10

Läcker - här har vi haft en bra fjärilsommar

12/8 -10

Grattis! Jag väntar på att min ska öppna sin knopp. Den har nu varit sprickfärdig ett bra tag , det kanske tar lite tid eftersom vi inte har haft så mycket sol här.

12/8 -10

STORT Grattis Elisabeth, till den skira "lilla fågeln" ( i mina ögon!)!! Ronnys ena är på G, med en stängel och vi är mycket förväntansfulla! Nr 2 växer fortfarande, men är mycket mindre, så vi får se om även "lillan" kommer till "skott" i år!

13/8 -10

Ljuvlig, grattis!

14/8 -10

Så roligt att flera av er får blommor på era Habenarior redan i år. Bra odlat!

Prata om bilden

27/3 -10

+ 13/6 -13

Habenaria radiata, blomstor

Habenaria radiata av Mat.Tauriello på flickr.com. Från Björn. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Antal: Slutsåld. Pris: 125 kr per styck. Frakt: 35 kr per paket.

Denna vitblommande art har två stora, djupt fransade petaler. Läppen är tredelad med mittloben spetsig och ej fransad medan sidoloberna är djupt fransade och tillsammans med petalerna bildar vad som kan liknas vid fjärilsvingar. Blommorna avtecknar sig därför mot de gröna bladen som fjärilar på flykt.

Bulberna är mindre än en cm långa även som blomstora.

Odling
H. radiata är härdig i centrala England. I Sverige tror jag mer på krukodling. När den trivs växer den bra och förökar sig gärna. Var dock noga med komposten. Levande vitmossa och en aning sand skall det vara -- lera tar kål på dem.

Plantorna levereras i vår, före planteringstid.

Nyckelord: Habenaria radiata, Projekt Habenaria

27/3 -10

Tommy köpte 2 styck.

27/3 -10

rutanputan köpte 1 styck.

28/3 -10

Oj då , hur blev det nu då ?

28/3 -10

rutanputan: Jag har god tillgång till dessa så både du och Tommy (och andra) kan handla.

28/3 -10

kattfnatt köpte 1 styck.

28/3 -10

*Berith köpte 1 styck.

28/3 -10

Felixan köpte 1 styck.

28/3 -10

Gunsan OrkidéMormor köpte 1 styck.

28/3 -10

anitta köpte 1 styck.

28/3 -10

westgothia köpte 1 styck.

28/3 -10

john köpte 3 styck.

28/3 -10

Berith: Nej, ingen specifik klon utan blandat.

28/3 -10

Kom och tänka på vitmossa och sand, det finns gott om det här men det ligger under två meter snö. Men det fixar sig nog, får köpa vitmossa.

29/3 -10

sommarbo köpte 1 styck.

29/3 -10

Hej på er!

Någon här som lyckats me dessa i odling?
Några odlingsråd?

/Tommy

29/3 -10

L8-Rinkabyholm köpte 2 styck.

29/3 -10

*christina* köpte 1 styck.

29/3 -10

Nä, Tommy, den är helt ny för mig. Men friskt vågat är hälften vunnet! En kruka med mossa och sand, ut på sommaren och in på vintern. Hur svårt kan det va?

29/3 -10

Jag tror att en nyckel till framgång är att hålla substratet fuktigt under odlingssäsongen.

29/3 -10

Tommy: Jag har mina i vitmossa i plastkrukor och dom har just börjat vakna för säsongen. Sand har jag aldrig använt men kan säkert tillföras, liksom perlite, torv, träkol m m. Det viktiga är att blandningen är luftig och samtidigt håller fukt. Jag har oftast mina plantor utomhus på sommaren men det funkar även att ha dom inne i ett svalare fönster etc. Dom gillar ljus och tål en del sol. Under tillväxten behövs konstant fuktighet, dom får helt enkelt aldrig torka ut. Jag vattnar med regnvatten och ger samma näring som till andra orkisar.
Det knepigaste är nog övervintringen. Bulberna kan inte hållas helt torra som t ex Pleione, då förlorar dom sina minimala vattenreserver, och inte heller för fuktigt för då ruttnar dom. Dessutom bör dom ha svalt, jag brukar ha mina i kylen där dom ligger ovanpå t ex lite perlite som hålls aningen fuktad hela vintern.
Summa summarum påminner skötseln till viss del om Pleione - som ju också gillar vitmossa och vill sova svalt på vintern - och även om Dionaea och liknande för dom som känner till dessa. Jag tycker Habenaria radiata är något knepigare än framförallt Pleione med tanke på övervintringen och den stora känsligheten för torka under tillväxten - detta är inte en planta man åker ifrån några veckor på sommaren om man inte har ordnat med en mycket pålitlig övervakare ... eller vågar lita på att semestern blir lika regnig som vanligt

29/3 -10

Tack Lasse!

29/3 -10

Millan köpte 1 styck.

29/3 -10

Va kul!
Verkar bli en riktig utmaningen det här.
Tycker vi startar ett gemensamt "Projekt Habenaria" så vi kan hjälpas åt

29/3 -10

Projekt Habenaria låter bra Tacksam för all hjälp man kan få, detta är något helt nytt för mig

29/3 -10

I´m in! Jag trodde nog att vinterförvaringen var nååågot enklare, men efter att ha läst Lassses beskrivning är det onekligen en utmaning man kommer att stå inför.......

29/3 -10

Nu var inte min mening att skrämmas, så svår är den inte ... men den behöver lite extra övervakning, sommartid förstås med vattningen men också på vintern så det inte blir för torrt eller för fuktigt.

29/3 -10

Lasse - Vi kanske kan få hyra oss en minimal liten plätt i ditt kylskåp över vintern för säkerhets skull

29/3 -10

Är det nånstans det är ont om plats på vintrarna så är det i mitt kylskåp

31/3 -10

griemersma köpte 2 styck.

26/4 -10

Bara en "head's up": Det gröna skottet på bulben ska vara uppåt.

2/5 -10

fjäril köpte 1 styck.

1/2 -11

Nu finns denna favorit tillgänglig igen!

2/2 -11

kent köpte 2 styck.

2/2 -11

Mikael Gustafsson köpte 2 styck.

2/2 -11

Gunsan OrkidéMormor köpte 2 styck.

3/2 -11

Kerstin A köpte 1 styck.

3/2 -11

labbemarie köpte 1 styck.

4/2 -11

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

4/2 -11

Salamander köpte 1 styck.

4/2 -11

Ann-Britt köpte 2 styck.

5/2 -11

stulun köpte 1 styck.

6/2 -11

Sven köpte 1 styck.

6/2 -11

H.C köpte 2 styck.

23/2 -11

Mikael köpte 1 styck.

4/3 -11

taetting köpte 1 styck.

4/3 -11

matshell köpte 1 styck.

4/3 -11

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

7/3 -11

anitta köpte 1 styck.

7/3 -11

Ammi köpte 1 styck.

13/3 -11

En person som inte är medlem längre köpte 2 styck.

13/3 -11

Mariana köpte 1 styck.

13/3 -11

Steffekingen köpte 1 styck.

2/2 -12

Elisabet köpte 1 styck.

3/2 -12

Zinzol köpte 2 styck.

10/2 -12

L8-Rinkabyholm köpte 2 styck.

11/2 -12

matshell köpte 1 styck.

17/2 -12

Oj finns det någon kvar? i så fall vill jag ha en också

17/2 -12

labbemarie: Det finns kvar. Beställ via länken i själva inlägget ovan.

22/2 -12

taetting köpte 1 styck.

12/3 -12

Filmjölk köpte 2 styck.

27/3 -12

KentB köpte 1 styck.

2/4 -12

Jag har beställt lite väl många av denna sort så jag har 8 kvar och sänker priset till 125 kr inklusive frakt. Plantorna finns alltså för omedelbar leverans – passa på!

2/4 -12

sommarbo köpte 1 styck.

2/4 -12

Mixen köpte 1 styck.

15/2 -13

Sven köpte 1 styck.

17/2 -13

Ronny Lindblom köpte 1 styck.

19/2 -13

matshell köpte 1 styck.

28/3 -13

plf köpte 1 styck.

23/4 -13

anitta köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

En liten markväxande orkidé från ostasien.

Nyckelord: Habenaria radiata

Vilken häftig sak Lasse...
Strålande bild också.
/Micke

10/9 -08

Ljuvlig!!! ...jag är mållös.

10/9 -08

Snygg!, man kan undra vilken insekt den försöker efterlikna, och locka till sig
för sin pollinering.

10/9 -08

Hej, hej Pippifågel... hej, hej

Denna fågeln är verkligen vacker och den flyger nog inte sin kos heller...

10/9 -08

Vacker och spännande. Grattis!
mvh
Mikael

F...n jag som varken tycker om terresta eller vita blommor å så blir jag påminnd om den här igen.
Tänk om jag någonsin kunde sluta generalisera.
Grattis till en underskön blomma.

eje

10/9 -08

Suck....ja, den som ändå vore en fågel
Bra odlat som vanligt Lasse!

11/9 -08

"Lilla anden från himlen for"...
(Ja det kan bli sådär. Om man ser nåt som är så vackert att det nästan blir för mycket att ta in, eller klä i lämpliga ord, då kommer där nåt tok farandes inifrån istället. Det var likadant när jag såg Grand Canyon i månsken, jag hörde bara dumheter i huv'et ett bra tag innan jag acklimatiserat mig)
Vansinnigt vacker bild! Denna skulle jag gärna ha i storformat på väggen! Den är vilsam i färg och avvägd komposition men ändå full av dynamik, spänning och rörelse, och skickligt avbildande samtidigt som den väcker fantasin och berör. Mästerligt, Lasse, helt mästerligt!

11/9 -08

Tack för alla vänliga kommentarer.
letherneck: Ja det är nog ingen ägretthäger i alla fall (arten kallas "White Egret Orchid" på engelska), den skulle nog bara trampa ner plantan.
Blomman har både väldoft och sporre så man får väl gissa på nån sorts fjäril.

11/9 -08

Hel-läcker bild på en kanon snygg blomma. Blir sugen att skaffa en egen.

Ja,allt är redan sagt så jag instämmer förstås,Grattis Lassse
Monika

12/9 -08

Hade jag bara plats så skulle jag vilja ha en! Fasligt snygg!

Ge ditt svar
lever upp till sitt namn. Från tribo.

habenaria radiata eler hägerorkidee, behövs inte mycke fantasi för att förstå vad det namnet kommer från.
idiotsäker- orkidee som desutom luktar godare än sin ornitologiska motsvarighet (vad jag vet iallafall).
är ute o luftar vingarna på min balkong

Nyckelord: habenaria radiata

21/8 -08

jag vill ha den vad har du den planterad i?
var har du köpt den?

Det ser verkligen ut som en fågel som lyfter mot skyn, Tribo. Härlig bild på en vacker blomma!

21/8 -08

Underbar! Hur sköter du den?
mvh
Mikael

Den var vacker.

Den var vacker.

21/8 -08

Precis rätt fotovinkel där, tribo!! Nu flyger de mot skyn, de vackert bevingade orkidéfåglarna

underbart vacker ... den hamnar på min önskelista.
Grattis
/tina

21/8 -08

man kan köpa dem på orchidehuset senare i år för 40kr

21/8 -08

Underbar!

21/8 -08

Väldigt vacker!!!
Vill ha en sådan! Det är som ett litet mirakel!
Hittade den under namnet Äggrettorkidé.

22/8 -08

Ja denna finns nu på min önskelista med. Men jag skulle vilja se ett foto på hela plantan, kan man få se det? Måste hålla utkik på orkidéhuset. om nån ser att de kommer in får ni väldigt gärna skriva det här

22/8 -08

Hej mandala, dessa brukar mest säljas från senhösten-vintern till tidigt på våren medan de är i vila.

22/8 -08

Kan de finnas i affärer med eller hittas dem enbart på nätet? Bra att veta när man ska hålla utkik

22/8 -08

Nä de finns nog bara på nätet.

22/8 -08

Från tribo.

här e en bild på plantan 40cm hög me små gräs till blad. jag odlar den i ett ölglas. - gjorde en korg av eppiweb( bara för att de va de jag hade hemma) planterade löken i levande vitmossa me dom gröna topparna uppåt, sedan fyllde jag på me akvarievatten ca 10 cm tills det nådde korgens botten. sedan var det bara att hålla vitmossan lycklig så va hägern lycklig. lite som cyklamen ganska svalt och utan middagssol.
jag tror björn har den till salu på våren, och den e oförskämt billig!

22/8 -08

Tack för bilden. Kul att se hela plantan!

22/8 -08

Så vackra, smäckra fåglar du har på din balkong! Tack för vacker bild och för skötseltips

Prata om bilden

Så här ser min orkidé ut, om man nu kan kalla det för orkidé. hehe.

Nyckelord: bark, Habenaria radiata

21/5 -08

Det var inte mycket att hurra för...

21/5 -08

Som Findus säger... Jag tror din ägrettorkidé ofinns i den krukan

Ge din åsikt

Har ännu inte hittat någon bulb i min plantering ,hur lång tid ska det ta innan man ser något? Vill ju se de små fåglarna.

Nyckelord: Habenaria radiata

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.