Skriv början av artikeln om Hängande

Nyckelord: Hängande

Inlägg med Hängande som nyckelord.

Hej på er!
Jag och min sambo håller på att flytta och renoverar just nu den nyköpta lgh. I österfönstret i köket vill jag skapa ett insynsskydd med hjälp av våra brudorkidéer (ca 12 st) genom att de hänger/odlas i hönsnät. Har någon nåt bra tips på hur man ska gå tillväga? Eller annat sätt att placera ut plantornea över hela fönsterytan? De ska alltså inte stå i krukor på fönsterbrädet. tacksam för svar!

Nyckelord: Brudorkidé, kök, Hängande

Jag har massor med orkidéer i amplar och det ger också ett bra insynsskydd om man hänger dem på olika höjder och då får man också plats med flera.
IKEA har en snygg ampel, som dessutom har en plastskål invändigt, så det rinner inte efter vattning! Bifogar en länk till den:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/produc...

7/4 -14

Jag tror att hönsnäts"bollar" fyllda med sphagnum-mossa, alt. mossbollar virade med klädd växttråd där du fäster orkidéerna försiktigt vid/i bollarna och duschar med spray morgon och kväll borde funka. Ett annat alternativ är produkten BOSKKE http://www.boskke.com/products/skyplante... Det är en produkt jag själv funderat på att införskaffa då många brudorkidéer ju egentligen växer uppochner.

8/4 -14

Om du skulle bygga en träram eller så att spänna upp något nät i (hönsnät tenderar att brista med tiden, du kan använda galvaniserat nät som man annars har till bygge) så finns det (eller åtminstone fanns) häng-clips på Schwerter, som du sätter i krukkanten och i nätet, så hänger de där de ska

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.