Skriv början av artikeln om Genting Orchids

Nyckelord: Genting Orchids

Inlägg med Genting Orchids som nyckelord.

Hej på er!

Jag har fått en förfrågan från en odlare i Malaysia/Singapore om vilka orkidéer som skulle passa för den Svenska marknade. Lovade honom att jag skulle höra runt.

Vad skulle ni vilja köpa om man fick välja fritt, släkte, arter hyrider. Kommer att göra en sammanställning och skicka tillbaka senare.

Så nu har ni chansen att påverka när denna odlare vill etablera sig i Skandinavien.

Ni hittar deras hemsida här

Dom säljer vanligt vis till grosister så hemsidan är inte gjord för e-shopping.

MVH
Tommy Ljunggren

Nyckelord: Undersökning, Genting Orchids

3/8 -08

Hej Tommy,
vilket svårt uppdrag du har fått!
Enligt vad jag tror så är tyvärr "den svenska marknaden" rätt så konservativ. Bäst går förstås "phalaenopsisar", alla gånger. Om jag finge påverka utvecklingen i någon riktning så vore det mot hybrider med mycket av doritis egenskaper i; Svensson vill ha en orkidé som blommar om ofta! En annan utveckling som jag skulle vilja se är att doften blev viktig igen. Tänk att kunna hitta en delenatii i blomsteraffären som doftar som de gjorde förr. Fast de som doftar tål inte transporter och sånt så bra har jag hört, men ändå. Orkidéer med doft; det vore väl en sak som stack ut i jämförelse med andra grossister. En doftande bellina till alla!

3/8 -08

Precis som Monica så tror jag att många faller för en vacker och doftande planta. Tyvärr kommer jag inte in på deras hemsida när jag försöker se "Pot plants" så jag vet inte vad de har att erbjuda, men själv skulle jag gärna köpa andra arter med ungefär samma skötselkrav som Phalaenopsisar.

3/8 -08

Jag håller fullständigt med Monica!

3/8 -08

Mmmm.... vilken laddad fråga. Jag har ingen aning om vad "normalbefolkningen" efterlyser men jag för min del tycker att alla mer exotiska orkideer som faktiskt går att anpassa till våra odlingsföhållanden utan tillgång till skåp eller växthus är mycket intressanta.

PS! Plopp: deras navigation verkar inte funka alls i MS Explorer, men funkar hyfsat (dock ej strålande) i Firefox...

3/8 -08

Jag håller med Monica, doft och blomvillighet är nog det viktigtaste.

valkyrie66. visst fungerar navigationen i IE.

3/8 -08

Nej, det är inte många växter man hittar där. En beställningssedel och en representation är allt.

3/8 -08

nej jag kommer ingenstans där, vad jag än trycker på så händer det ju inget.

3/8 -08

Jag tycker att det är väldigt synd att asiaterna är så kraftigt inriktade på hybrider. Det finns ju ändå många spektakulära arter som skulle passa i våra fönster.

3/8 -08

Hej

Som jag skrev tidigare så säljer dom vanligtvis inte över nätet, där av den skrala hemsidan.

Vilka arter är intressanta tycker ni??

/Tommy

3/8 -08

Tommy, Jag skulle gärna se arter som vanda, masdavallia, dracula o bulbophyllum... Det är arter jag gillar o tycker är intressanta

3/8 -08

Hej Tommy, x-tra intressant för mig skulle vara Cymbidium och o motsats till Cymbidiens storlek, små monterade, varmväxande orkidéer, lämpliga för skåpodling.
Doftar de är det ett stort plus

Det viktigaste för min del är att det inte kostar en förmögenhet.
Sedan kan man nog hitta både smått å gott både bland arter och hybrider.

Eje

3/8 -08

Jag som är helt ny på orkidéer och som inte har nåt odlingsskåp eller extra belysning, skulle tycka att det var kul att köpa av de sorter som fungerar att ha utan tillbehör ( i alla fall nu i början), sånna som funkar att ha i fönstret eller längre in i hemmet.
De första som jag har fastnat för är cattleya, laeila och dendrobium, förutom phalaenopsis då.
Men det kanske är dumt att jag svarar som nog har sämst koll av alla. Men om det ska vara till en större krets kanske det kan vara nåt för sånna som mig med

Sidan funkar bra för mig tycker jag.

Mycket Phalaenopsis primärhybrider för min del. Även rena arter är intressant.
AJ

Ja du, Tommy, smaken är som baken delad. De flesta köparna odlar väl på fönsterbrädan, förmodligen. För egen del skulle jag vilja se mer av Angraecum, Aerides och Aerangis.

3/8 -08

Förresten, som de andra säger så skulle jag med tycka att det var kul med en blomrik art som doftar

Jag är oxå inne på A-J´s linje.
pax

3/8 -08

Tommy - Vad menar du med "etablera sig på den skandinaviska marknaden"?
E-shoping?
Vilka grossister kan vara aktuella?

3/8 -08

Tommy: Jag skulle också gärna vilja se mer arter, annars lustar jag just nu mest efter masdavallia, dracula, bulbophyllum, angraecum, aeranthes, neofinetia ...samt vanda - skall jag banne mig skall ta mig an dem snart... jag kan bara inte låta bli. Annars lockar alla intermedära arter eller primärhybrider med ovanliga "alien" liknande blommor, gärna i storlek mindre eftersom utrymme är utav ett premium för oss lägenhetsodlare...

letherneck: navigationen fungerar bara sporadiskt i IE7 - kanske funkar i version 6? Ni som har problem, ladda på FireFox där funkar den lite bättre, man kan i alla fall se vad för sorter de har på nätet...

Navigationen fungerar bra i version 6, Tommy!

4/8 -08

Jag söker en Phalaenopsis hainanensis. Miltonopsis är vackra, och Ticoglossum är söta och tål intermediära temperaturer, även så Trichcentrum och naturlitvis tuffa Psychopsis och även Tolumnia som är små och nätta och varmväxande

4/8 -08

Alla som är är lättskötta, gärna doftande. Och som valkyrie66 säger, inte för stora. Och inte för dyra! Jag har IE7 och det funkade inte, laddade ner Firefox och nu funkar det!

4/8 -08

Firefox hit och dit, så jag laddade ner den. Få se vad jag hittar. Tolumnia hybriderna - Equtant Oncidium - vacka, lättslötta och små. Visst fick jag fram deras utbud

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.