Skriv början av artikeln om Fy vad dum man kan känna sig

Nyckelord: Fy vad dum man kan känna sig

Inlägg med Fy vad dum man kan känna sig som nyckelord.

Ivrigt studerande en Gastrochilus med förstoringsglaset i högsta hugg plötslig ser jag ett monster titta tillbaka i uppförstorning reaktionen uteblev inte..... den lilla monterade plantan for åt ett håll monster tvestjärten åt ett annat och jag i mitten funderande vad i h-vete jag såg innan jag insåg att på
golvet var monsteret ok den var stor men inte så som jag sett den kvar var bara kännslan av hur löjlig och dum fårr man bli tilläggas kan att plantan klarade flygfärden galant tvestjärten fick agera platt ock väldigt död tvestjärt

Maria

Nyckelord: Fy vad dum man kan känna sig

12/10 -08

Nej, det är allt en välsignelse att de flesta insekter är så pass små som de är, så man slipper se mundelar och annat alltför tydligt Har ni hämtat er från chocken nu, plantan, du och tvestjärten?

12/10 -08

Jag tror väldigt få människor hade gjort annorlunda! Små insekter ser ofta hiskliga ut i förstoring!

12/10 -08

Jag kan se filmen framför mig!

12/10 -08

Obetalbart!!

Säluttern vi mår prima men tvestjärten kommer inte att besvära någon mera

12/10 -08

12/10 -08

Tvestjärtar gillar inte jag heller, men grannen en bit bort fick se
en sådan här när han skulle ta fram handuken i badrummet.:-)
Någon som tror han blev skraj?

12/10 -08

Hahaha
Måte ha varit en upplevelse
och som chic skrev jag kan se filmen.

12/10 -08

Ja, man hade nog, om inte kastat in, så åtminstone ifrån sig handduken raskt...! Men vacker är den på lite lagom håll

12/10 -08

Hujeeeeeda mej!!!

12/10 -08

Otäcka eller hur, alla i den trappuppgången har flyttat, när det kom ut
att det fanns fler av dessa Scolopendrar lösa. Anticimex hade inget gift
för att ta livet av dem heller.

12/10 -08

ehhh....är de farliga eller...?

12/10 -08

chic Ja, dom är extremt farliga mot orkidérötter särkiljt om substratet håller en jämn fuktighet. Många av mina Stanhopeor höll på att åka med kompostbilen innan jag fattade vad det var frågan om. Men enda sättet att ta kål på dom är att hålla plantan under vatten i en hink. Gärna om man kan lägga i EN DROPPE såpa eller flytande tvål i vattnet. Då kvävs dom men man måste göra om det ett par gånger innan alla försvunnit.

12/10 -08

Huuuuuuuuuuhh!

12/10 -08

Men är de farliga för mänskligheten oxå eller?
För Letherneck skrev ju att "alla i trappuppgången har flyttat"......alla kan ju inte vara orkidénördar?

12/10 -08

chic, Magicboy menar nog vanliga tvestjärtar, de som grannen
råkade ut för var 2,5 dm. långa Scolopendrar, och dessa är ganska
giftiga. Äter inte rötter, utan är riktiga rovinsekter, fångar bl.a. möss.

12/10 -08

Va' ?! Möss?! Herregud!

12/10 -08

Mig veterligen så är det som letherneck skriver, att det är rovinsekter våra arter (N Europa) blir bara ett par cm långa. Vad det gäller riktiga tusenfotingar (korta ben) så är de vegetarianer, men har ingen aning om hur farliga de är för rötter.
mvh
Mikael

12/10 -08

Helt rätt som Mikael säger så är det inte den som är på bilden som jag hade utan en dubbelfoting. Den hade en lång rund kropp som var glänsande svart och en jäklans massa ben. Ursäkta för att jag blandade ihop dom!

Magicboy dom där med rund kropp och massa fötter har vi många av kan bli rätt stora samt avsöndrar en illa luktande vätska hade en i sängen vilken jag snabbt kom ur men doften fy pyton fick byta lakan och sov inte så bra den natten
Maria

13/10 -08

Dichea Precis dom är det! Dom äter orkidérötter som bara den. Till slut fick jag dränka plantorna på dagen och sen sätta klockan på väckning mitt i natten när dom var vakna och plocka dom.

13/10 -08


Alla snabbförflyttande insekter ser jag som rov ...
En väldig giftig sort av dubbelfoting finns i Filippinerna och blir 30 cm lång och 2 st fingrar breda ... den är svart med orange smala ränder..... kommer idag inte ihåg namnet.
Tog upp en sådan liten (6-8 cm) av denna typ i Thailand för ca 30 år sedan, där de inte blir så stora som på Filippinerna, för att studera den en stund ..... och direkt när jag tog den med tummen och pekfingret, så sprutade den ut en sörja av något vitaktigt och som då stänkte punktvis på min hand.
Det tog kanske ett par minuter som högst innan jag tvättade bort detta "sekret" ... och på denna tiden så hadde det fått blodet att koargulera under huden, på de platser "sekretet" hadde träffat ......
Så då kan man förstå vad som skulle kunna hända om man då plockade med en sådan riktigt stor och att man fick in detta i ögonen tex ....
Men dessa "tusenfotingar" som "Letherneck" visar på foto, kan vara väldigt giftiga vissa av de som finns i sydostasien ... men de avsöndrar inte detta sekret som dubbelfotingen gör, utan de penetrerar in giftet !

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.