Skriv början av artikeln om FAQ-fråga

Nyckelord: FAQ-fråga

Inlägg med FAQ-fråga som nyckelord.

Har framförts kritik om att lämna inlägg i gamla trådar. Det verkar nu vara fel tydligen..... Med all respekt, hur är regeln här inne igentligen???

I de flesta forum på nätet så uppmanas man att använda de trådar som redan finns istället för att skapa 10-15 nya trådar om samma fråga.

Här verkar en del mena att en gammal tråd är död och man ska då skapa en ny tråd oavsett vad???

Som jag ser det så är det bättre att spinna vidare på en gammal tråd som är påbörjad. Gör alla på det sättet blir resultatet att vi får långa trådar i och för sig, men all "historik" hänger då samman med de "nya inläggen" och de nya frågorna hänger ihop med det sammanhang som väckte de nya frågorna.

Man får väl då vara på sin vakt att när nya frågor skiljer sig allt för mycket från ursprungsinlägget, och då skapa nya trådar utifrån att ämnet lämnas.

Nåväl, detta var inte någon kritik och inga sura miner. Det är bara en helt ärlig fråga om vilken ordning som ska gälla, om man måste skämmas för att man råkar väcka en gammal tråd till liv eller om man med gott samvete kan göra inlägg på det som man finner intressant.

Men visst jag skulle ju kunna länka till gamla diskussionen i en ny tråd så att alla som läser den måste öppna flera trådar för att hänga med i vad jag menar. För jag har ju de facto väckt åtskilliga gamla trådar till liv genom åren i de mest skiftande frågor, men det här är första gången jag får "skit" för det.

Nyckelord: FAQ-fråga, Forumregler, Kytum

23/1 -11

Va? Varför skulle man få skit för att man gör inlägg i gamla trådar? Det låter helknasigt i mina öron.

23/1 -11

Att antingen ta upp en gammal tråd eller eller hänvisa tyckar jag är alldeles utmärkt. Man ser här att nya medlemmar tittar igenom gamla trådar och kommentera, uppdatera sig och kanske lär sig ett och annat. Det är inget jag har något emot, utan det visar bara att man är intresserad. Jag gör väl så att jag tittar igenom OP dagligen, ser vad jag vill läsa och kanske svara på, resten behöver jo inte jag bry mig om.

23/1 -11

Så klart att man får göra inlägg i gamla trådar men när där dykar upp 5-6 gamla tråder varje dag börjar man undra vad det handlar om!
Ps,Er Eken och Jörgen J samma person ?

23/1 -11

Självklart är det helt ok, till och med välkommet, att kommentera "gamla" trådar. Det är ju kul att inlagt material är värdefullt även efter dess att det försvunnit bort från "Allt Nytt Prat"-sidan.

23/1 -11

Det ble jo ikke noen nye kommentarer i den opprinnelige tråden om lithopsen, for det var bare bildet som ble tatt fram igjen. Eken starter nye innlegg hvor gamle bildene endrer "mening" og er tatt ut av sin opprinnelige sammenheng.
Bildet av Beriths skap f.eks hører til i en tråd med ca. 40 kommentarer og får en helt annen betydning alene.

23/1 -11

ingse: Visst är det så att bilderna är tagna ur sina sammanhang, men många av bilderna är ju fina och informativa i sig själva. Eken tycker ju uppenbarligen att så är fallet.

23/1 -11

Jag tycker nog att man i första hand skall ha en uppmuntrande ton till att bygga på gamla trådar men när man bara kommenterar så blir det lätt lite rörigt på forumet och det är inte kul alls. Jag tvivlar inte på att Eken är en ung kille som är intresserad och passionerad i sitt intresse och då kan det vara svårt att tänka sig för.. Jag tror inte att någon försöker att fördärva forumet. Det är tråkigt om man inte i en god ton kan hjälpa varandra när det blir lite fel, tyvärr blir det lätt lite surt och det är inte kul alls. Jag hoppas att vi inte har skrämt i väg Eken, neovita är ju inte menat som ett "elit" rum utan för både nya och gamla i hobbyn.

Jag måste säga att det var jättetrevligt att Eken kommenterat några av mina "gamla" bilder. Det visar att han har tagit sig tid att titta i och visa intresse för våra gallerier. Tack Eken!

23/1 -11

john Nej jag är jag och har använt samma nick i alla år, till och med under den gamla tiden då Orkidesällskapet hade eget forum

23/1 -11

Ja, inga sura miner här hos mig i alla fall. Men när det inte bara dyker upp svar i en tråd jag var med i utan även skickas e-post privat till mig i ämnet så kände jag att det kanske är läge att vi ventilerar frågan om vad vi tycker är trivsamt och vad som är irriterande.

Startade den här tråden så alla får säga vad de tycker istället för att det ska börja cirkulera "sura brev" till en massa privata e-postadresser, Skitsnack och dålig stämning förekom en period i Orkidesällskapets forum, den eskalerade från några få personer till att göra att dålig stämning uppstod hos alla medlemmar där och det var inte någon kul period. Så därför "mota olle i grind" innan missförstånd och dålig stämning uppstår.

Glada trevliga hälsningar från ett snöigt Östersund // Jörgen

23/1 -11

Annette : Når jeg så bildet av buketten trodde jeg i to sekunder at du og Malmis hadde skilt lag og at du skulle gifte deg igjen......
Tanken ble borte når jeg så datoen på bildet

Halkade tillfälligt in på forumet för att sälja ett par böcker. Nu känner jag bara...vad skönt att man inte deltar här aktivt längre!!! Hur kan man bara misstänkliggöra varandra och vara så illvilliga mot varandra?? Jag gick in för att titta på Ekens sida och då står det att han inte längre är medlem!!!
En 11-åring som har ett stort orkidéintresse har skrämts iväg av ett gäng "elitister" Skäms på er som ska föreställa vuxna och vara förebilder för våra unga!!
En som efter i kväll inte längre är medlem!

23/1 -11

Att gammla trådar dyker upp kan jag tycka är trevligt. Vad som blivigt lite knas i detta fallet är nog att det är bilder som kommenterats i stället för en kommentar i den tillhörande tråden.

23/1 -11

Varför skulle man inte få kommentera en gammal bild? Om det finns ett förbud mot detta kanske möjligheten ska tas bort.
Håller helt med Anette att det är tråkigt att någon inte känt sig välkommen!
Sina personliga åsikter kan man dela med sig på ett trevligt sätt, annars kan man behålla dom för sig själv!

23/1 -11

Är det sant? Verkligen något att bli upprörd över? Blommor? Intresse? En kommentar för mycket? Vad är det egentliga problemet? Får man inte vara exalterad och intresserad? Då har jag nog kommit fel...

23/1 -11

Maria B. Du har inte kommit fel. Men man skall tänka på att OP är igång dygnet runt och för väldigt olika individ som svara när man är GLAD, när man är LEDSEN, när man har vaknat på FEL SIDA osv. Sedan kanske man i sina svar och åsikter precis som i orkidéföreningar kanske skall tänka på att utan den sociala biten så främjar man aldrig orkidéodlandet. Som jag ser detta forum så är den en social företeelse där vi har behov att dela med oss av allt som rör denna underbara syslan och kan prata med likasinnade och faktiskt ibland uppstår det ett vänskap som sträckar sig utanför OP. Jag har väldig stor behållning av OP och finner glädje i de flesta inläggen.

23/1 -11

Annette 60 plus: Eken är fortfarande medlem. Kanske har det blivit fel i någon länk? Här kommer du till hans profil: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

23/1 -11

Jag tycker såklart också att man får kommentera i gamla trådar och på gamla bilder. Det är väl jättebra. Men då kanske man inte bara ska skriva "jättefin!!" vilket lurar många att tro att det är en ny händelse som kommenteras. Eftersom OP döljer gamla inlägg i tråden, samt att man kan kommentera på bilder som bifogats en tråd men som då inte har några kommentarer själv, så blir man lätt lurad. Speciellt om man inte är vaksam på datumet vilket inte syns så tydligt kanske. Men t.ex. när det gäller återkommande problem (t.ex. ohyra), eller tekniska lösningar så vore det förstås jättebra om man bara fortsatte på gamla trådar. Så tycker iaf. jag!

Om man tar fram en äldre bild så tycker jag man för allas skull på något sätt ska poängtera att detta inte är någon ny händelse. T.ex. "Jag kollade igenom dina äldre bilder och måste bara berömma din förra blomning av denna planta. Hur går det i år?". "Såg bilden på dina bebisskott du skaffade förut. Spännande! Hur har det gått?". osv...

Jag räknade antalet "uppväcka trådar" om man får kalla det så under allt nytt prat. Det var 41 st av 87 aktiva inlägg. Jag försökte därför bara påpeka för Eken att han kanske skulle ta det "lite lugnt" med antalet gamla bilder/trådar han kommenterade på. Sen verkade han missa alla nya inlägg (han har inte kommenterat på något inlägg som gjorts 2011), så jag visade honom vart man hittar Allt Nytt Prat och ser datumet på inläggen. Är detta "kritiken" som du Jörgen J syftar på? Isf. har du skapat dig en präktig storm i ett litet vattenglas...

24/1 -11

  • Merwic. - - - *

Nej, det är inte bara det som jag syftade på. Om du läser mitt inlägg nr 10 i den här tråden så ser du även att jag skrev "[...] när det inte bara dyker upp svar i en tråd jag var med i utan även skickas e-post privat till mig i ämnet så kände jag att det kanske är läge att vi ventilerar frågan [...]"

Att det skrevs det där lilla som hände här på forumet är en bagatell. Det rättar man till snabbt genom en snabb och trevligt svar. Inga problem och inga sura miner. E-posten jag fick hem till mig var inte snällt skrivet (det var otrevligt och väldigt kränkande skrivet och ändå är inte jag känslig på något sätt men jag blev väldigt ledsen och besviken), och den som känner sig träffad kan ju suga åt sig av det även om jag redan bemött det brevet privat. Finns ingen orsak till att ventilera detta inför öppen ridå. Så även denna punkt i det hela räknar jag som utagerad nu. en får jag ett enda otrevligt brev till som är ogrundat så skickar jag det oavkortat till Admin så får Admin lösa det som oberoende part.

Så Merwic, jag har inte försökt skapa någon storm i vattenglas som du säger. Jag "motar olle i grind" så att inte det eskalerar med skitnsnack och otrevligheter som det ibland kan göra.

Så, tråden startades och folk får säga vad de vill i sakfrågan utan personpåhopp och otrevligheter. Verkar ju som alla är överens så då är väl frågan utagerad, och alla kan återgå till den trevliga och fridfulla postandet av Orkideérelaterat material. M

24/1 -11

Jörgen: tack för förklaringen. Jag tyckte nämligen det var lite oklart vilken kritik du syftade på.

24/1 -11

24/1 -11

När jag läser får det mig att tänka på en liten tavla en arbetkamrat hade på sitt skrivbord. "Först skall man lära sig att prata, och sedan vad man inte skall säga".
Och sedan definisionen på en diplomat: " en diplomat kan be någon fara åt helvete och få den att se fram mot resan"

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.