Skriv början av artikeln om Föreläsning

Nyckelord: Föreläsning

Inlägg med Föreläsning som nyckelord.

Började: lör 22/10 -16 13:00.

Vår vän härifrån Orkidéprat, Börje Boklund (bolebo), Älmhult kommer att hålla ett föredrag om sina orkidéodlingar. Han kommer också att ha plantor till försäljning!
Välkommen!

Nyckelord: Västsvenska Orkidésällskapet, Botaniska Institutionen, GBT, plantvisning, fika, Föreläsning, lotteri, Göteborg, Marita Åkesson säljer orkidéer

21/10 -16

Puff

21/10 -16

Varmt välkomna alla som har möjlighet.

21/10 -16

Vore ju jättekul men kan tyvärr inte, lycka till

Berätta om ditt deltagande

Var på SYS möte i går, mycket trevligt!!
Jenny är med i SYS och studera på Alnarp. Hon informerade om följandeföreläsning, öppna för alla.

Föreläsning, Datumen är som följer:

27/1 Marie Widén berättar om epifyternas liv i trädkronorna

17/2 Exotiska Frutträd - Marie Widén beskriver träden som bär världens udda frukter. Fruktutställning och provsmakning.

24/3 Lennart Engstrand berättar spännande historier om historiska växtjägare

Det kostar 50:- per gång för icke kårmedlemmar och man betalar på plats (kom gärna 10 minuter innan 17:00 ifall det är många som ska betala för sig)

Nyckelord: epifyt, SYS, föreläsning

20/1 -11

Är föreläsningarna på Alnarp?

20/1 -11

Det är ju det jag säger! Man skulle bo i Skåne...

20/1 -11

Jo på Alnarp i crawford sale

21/1 -11

Är föreläsningarna på Alnarp?

21/1 -11

Ja på Alnarp, Crafoord

21/1 -11

Ledsen, man ska visst vara försiktig med var man är när man trycker F5. Om man står på "skriv kommentar"sidan så går kommentaren iväg en gång till.

21/1 -11

Mats: Aha, tänkte väl att det var nått lurt

21/1 -11

Det är lite klurigt att hitta på Alnarp om man inte har en karta. Crafoord salen är nr 6 på kartan som kommer fram om man "petar" på denna länk: http://www.slu.se/sv/fakulteter/ltj/hitt...

Ge din åsikt

Var på A Kastbergs föreläsning på Blomsterlandet i Birsta Sundsvall den 13/3. En intressant information om både orkideer och levnadsförhållanden för djur och människor på ön Madagaskar. Efteråt bjöds på juice och frukt och även möjlighet att få lite personliga råd om orkideodling.
Med hem följde en Dendr. Berry Oda i blom, en vit Denr. phalaenopsis med lite skifftning i rosa, en Epicattleya Rene Marques Flame Thower och en liten Masdevallia striatella som jag inte vet ursprung och inte hittar något om på internet.
En i vårt tycke givande kväll även för den som kanske inte var så intresserad av BARA orkideer.

Nyckelord: föreläsning, Sundsvall, Blomsterlandet, Arne Kastberg

14/3 -08

Hej liz - angående striatella så finns en del info på nätet, t ex här och här.

14/3 -08

Lycka till med dina nya plantor liz!

15/3 -08

Tack Lasse. Den var ju läcker, mina fingrar kunde inte motstå den trotts att det inte fanns någon blomning så nu blir det spännande och se om jag lyckas få den i blom så småningom. Sökte själv på internet men fick till svar att inget matchade min sökning. Jag är nog lite novis på datorn och sökningar.

Ge din åsikt

1/2 -07

1/2: Orkidébok

Idag köpte jag en Orkidébok med expertens bästa råd och tips á 39:- på Rusta.
Jösses, vad många namn det finns på orkidéer! Det finns ingen chans i världen att kunna hålla reda på dem alla.
Däremot var det intressant att läsa om de olika sorterna. Vissa är marklevande och andra lever uppe i träd. "Hade jag ingen aning om!"
Det var bulber hit och keikis dit, det var läppar och kalkblad. När jag kom till Ohyra var det nära att jag gav upp helt och slängde hela härligheten i soptunnan. Vem vill ha sköldlöss eller falsk spinnkvalster på sina älskade orkidéer?

22:15 SAMMA DAG

Jag måste berätta att jag varit på en kvällsföreläsning om orkidéer på Blomsterlandet i kväll. Jag fick ett reklamblad från nämda blomsteraffär och såg att Margit och Arne Kastberg skulle hålla en föreläsning just i kväll. Sagt och gjort - jag ilade dit. MYCKET TREVLIGT. Jag kan rekommendera det om det kommer till er stad.
De har varit i Myanmar (Burma) och letat orkidéer. Vi fick se ett mycket vackert bildspel därifrån. Därefter var det fria frågor och det fanns det många av.
Blomsterlandet i Marieberg i Örebro har laddat upp med otroligt många orkidéer. Jag köpte en liten limegrön Phalaenopsis för 79:- och jag rekommenderar alla att åka dit och titta. Det var en upplevelserik kväll.

Nyckelord: föreläsning, Blomsterlandet, bok

Ge din åsikt