Råd / Släkten, arter och hybrider / Dracula /

Skriv början av artikeln om Dracula inaequalis

Nyckelord: Dracula inaequalis

Inlägg med Dracula inaequalis som nyckelord.

25/11 -06

Dracula inaequalis

Dracula inaequalis. Från Dracula.

Den här kommer från Colombia där den växer på ca 400-1500m höjd. Något mer värmetolerant än övriga Draculor, funkar bra 14-25ºC. Hög luftfuktighet ett måste för att undvika knoppfall.

Nyckelord: Dracula inaequalis, Dracula

25/11 -06

Znygg som bara den, jag sympatiserar med din orkidesmak...
Thomas

26/11 -06

Jag tjatar nog, men jag tycker de är fantastiskt fantasieggande dessa Draculor...som ansikten man genast börja ana en peronlighet i, och sedan har man plötsligt en sf / fantasy novell i huvudet...:-)
Instämmer så helt med juanna: Herr Dracula själv har en mycket exklusiv smak som det är en njutning att få se exempel på!

Må bare istemme jeg også, fooor noen orkideer (Draculaer) du har å vise frem. Jeg har hentet nye ark til min ønske liste for lenge siden (mye takket være deg). Du vet å få mine penger til å løpe................he he.

26/11 -06

Jättefin och intressant, doftar Draculor något? vet man något om vilka djur (insekter) som pollinerar?
mvh
Mikael Gustafsson

26/11 -06

Jag håller fullständigt med alla andra här. Jag tycker det skulle vara intressant om man kunde prata om ett släkte bara, under en veckas tid, till exempel, där man pratar lite mera om just den arten. Nu vill jag ju veta allt om just den här på bilden. Dracula har ju gett oss lite information, men det är ju åxå bra att veta hur stor växten är, hur stora blommorna är, hur mycket ljus den vill ha osv. Hög luftfuktighet? Hur hög relativ fuktighet, snälla Dracula?

26/11 -06

Tack alla!

D. inaequlis är en ganska småväxt planta. Bladen blir max 15cm långa och 2-2,5cm breda. Blommorna är ganska små, ca 2,5cm i diameter. Den växer skuggigt i hög luftfuktighet. För att blomknopparna/blommorna skall utvecklas till fullo bör RH ligga på minst 80%. Det går bra att odla den i lägre fuktighet (dock ej under 60%) men som sagt det är knopparna som är känsliga. Man bör också tänka på att ge den god luftväxling. Det går utmärkt att ha den ute på sommaren, framförallt nattetid. Draculor gillar inte konstant temperatur, en temperatursänkning nattetid med minst 6º rekommenderas, gärna mer.

Här kommer några bilder tagna idag:

26/11 -06

Tack Dracula, det var mycket informativt, hur mycket väta behöver den på rötterna, behöver den torka ut ibland, torr på vintern, alltid fuktigt på sommaren och vad står rötterna i? Det skulle väl vara allt? Den är så söt

26/11 -06

Draculor får aldrig torka ut helt och hållet! Komposten bör vara luftig, gärna en blandning av vitmossa och pinjebark. Det är svårt det här, fuktigt men inte för fuktigt, man får ta det på känsla.

27/11 -06

Jaha, kanske likt Kefersteinian då.

27/11 -06

Tack för alla fina bilder. Jag tänker försöka mig på att köpa nån dracula nu. Men alla planer på nytt ligger nere för tillfället Väntar tills jag varit i Thailand.Skall dit i feb Men det kanske är fel kontinent för Dracula ???

27/11 -06

Det skulle jag nog kunna påstå. Thailand är ju lite för varmt för de flesta pleurothallider

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.