Råd / Släkten, arter och hybrider / Doritis /

Skriv början av artikeln om Doritis pulcherima

Nyckelord: Doritis pulcherima

Inlägg med Doritis pulcherima som nyckelord.

De tre som luftar sig från sin vanliga plats vid köksfönstret är en Phalaenopsishybrid som jag fick i december, den blommade då på de nu kala bitarna av stänglarna, en Doritis pulcherrima, och en Paphiopedilum 'Ron Williamson'. De bildar en liten romantisk trio tycker jag

Nyckelord: Doritis pulcherima, Phalaenoipsis, sommarblomning, Paphiopedilum Ron Williamson

25/7 -08

Hybridphallar är verkligen blomvilliga och snygga. Sen får andra tycka vad de vill.

25/7 -08

Här vid detta bordet skulle jag kunna tänka mig och ta mitt kvällste ......

Sååå ljuvligt!

26/7 -08

Underbar romantisk sommarbild! Jag blir sugen på en Doritis pulcherrima, fina blad har den också...

26/7 -08

Tackar, tackar
Ölänningen: Det är de, och dessutom hjälper de en med att ha tålamod och hopp medan mer svårflirtade plantor funderar över om de ska ta sig en blomning eller låta bli
Café Orkidé har öppet för bokningar av mindre sällskap, och artiga, väluppfostrade fyrfotingar eller bevingade charmörer är välkomna, så det är bara att plocka fram planeringskalendern, Ewert
Violacea: Jag är positivt överraskad över Doritisen, den blommar lika länge som phalaenopsis, stängeln växer sig högre men håller sig upprätt och blommorna är små och söta. Här har den just börjat blomma på den ena stängeln, plantan ger ett fylligare intryck när fler har slagit ut på båda stänglarna. Tycker du ska unna dig en sån!

Ge ditt svar

Detta är en trogen "blomningsmaskin" som ger små fina blommor i mängd över en stor del av året.
mvh
Mikael

Nyckelord: Doritis pulcherima

17/11 -07

Ja, det verkar de vara, blomningsmaskiner! Jag köpte en i vintras som blommat oförtrutet sedan dess, nu på ny stängel. Den är vit, men jag tycker din färgställning är jättesöt!

17/11 -07

Åh, "blomningsmaskiner" är den bästa sortens orkidéer. Mest och bäst valuta för den tid och omsorg man lägger ned på dom.

17/11 -07

Jag tycker verkligen att "blomningsmaskiner" är viktiga i en samling, så det alltid finns något att titta på. Andra plantor som ex Dendrobium thyrsiflorum blommar intensivt men ganska kort tid en gång per år, de är ju fantastiska, men en samling med bara sådana kan bli lite tråkigt när det periodvis inte finns några blommor alls. När det gäller Cattleya så är min ambition att ha blommor av olika arter i alla årstider. Cattleya labiata och C. lueddemanniana på hösten, C. trianae och C. percevalliana under vintern, C. schroederer och C. gaskelliana under våren samt C. mossiae under sommaren. Sedan har jag några bråkstakar (Cattleyor) som jag inte fått ordning på ännu (blomvägrare eller på uppväxt).
mvh
Mikael

17/11 -07

Vad trevligt med ett "års-hjul" för blommande orkidéer, Mikael. Bra idé!

17/11 -07

Mikael - verkligen jättesöt!!
Jag är bara lite lite undrande över stänglarna, de pulcherrima jag sett och även den alba jag ägt, hade upprättstående stänglar...????

17/11 -07

Jo stänglarna är från början uppåtstående men blir långa, mer än en halv meter och då böjer de sig.
mvh
Mikael

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.