Råd / Släkten, arter och hybrider / Dendrobium /

Skriv början av artikeln om Dendrobium pseudobulber

Nyckelord: Dendrobium pseudobulber

Inlägg med Dendrobium pseudobulber som nyckelord.

Jeg har opplevd en veldig kraftig vekst på mine Dendrobium iår. Noen av de kraftigste er D.formosum som har produsert en pseudobulb på 1 meter og fortsatt ikke ha sluttet å vokse og D.wardianum som har en pseudobulb på 90 cm og fortsatt vokser. Dette er ca 3 ganger større enn ifjår årets pseudobulber. I noen av beskrivelsene jeg leser står det at f.eks formosum får 45 cm pseudubulber som er 2,5 ganger kortere enn det jeg har. Lurer på hvis dere har noen liknende erfaringer og når egentlig tenker de å slutte å vokse? Er det noe som heter maksimalt vekst/lengde? Ikke at det er ikke bra, men formosum er allerede et problem og vanskelig å håndtere. kanskje jeg skulle tvinge den til å avslutte veksten ved å slutte å vanne så ofte? Noen erfaringer?

Nyckelord: Dendrobium pseudobulber

6/10 -13

Whaaaaaaaaat, en meter pseudobulb!? Jag vet inte ett skvatt om frågan, men det låter som de är gigantiska!

6/10 -13

Från PG.

Hej,
Tror att tillväxten beror på den fina sommar vi haft. Det är ju skillnad på ljusmängden hos oss och i Asien
Såg den här Dendr. anosmum i en villaträdgård på Fillipinerna, de längsta bulberna var ca 2.5 m o min stakars planta maxar på 1 m trots tilläggsbelysning

P-G

7/10 -13

Det kan jo tenkes at du ikke har formosum men f. eks d. moschatum. Jeg har selv erfaring med over meteren (1.5m) lange pseudobulber på disse, og de kan nok likne på arter av formosum gruppen. Ellers kan formosum lett forvesles med f.eks dearei som får opp til meteren lange bulber. Når det gjelder veksten så avtar den hos meg vanligvis nærmere jul.

7/10 -13

Mulig at min formosum er noe annet enn det står på etiketten for jeg har ikke hatt blomster på den ennå, men jeg har en moschatum og de likner ikke. Min moschatum er relativ liten i forhold til formosum. Det blir spennende å se på hvilken lengde den stopper Det er nok den fine sommeren som er grunnen til denne ekstreme veksten, men jeg tenker at det kan ikke sammenliknes med Asia nei hvor det er mye mer lys, varme og fuktighet. Men jeg er fornøyd med det jeg fikk og det gjennstår å se hvis det blir blomstring

7/10 -13

Time will tell......Når det gjelder moschatum så blir de lett ganske store. mine er vel på mellom 1 og 1.5m som sagt, men så har jeg hatt dem siden 1994 tror jeg. Har ikke vært så veldig god til å få dem til å blomstre, det må innrømmes, kun noen få (5?) ganger, men så er jo lyset om vinteren ikke helt slik de er vant til:-) Husk at dendrobier fra monsun-beltet som oftest får masse og intens bestråling i hviletiden, og da er i tillegg temperaturen på det høyeste. Ganske motsatt av det vi kan tilby her i nord, med mindre de plasseres svært nær kraftige lamper. Selv har jeg planter ca 40-50 cm fra 400W HPS lamper og det går bra. Hos meg er det spesielt noen Cattleyaer (nobilor og aclandiae) som får slik behandling. Vanskeligere med dendrobium pga. de lange bulbene.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.