Råd / Släkten, arter och hybrider / Dendrobium /

Skriv början av artikeln om Dendrobium moniliforme 'Tenshikou'

Nyckelord: Dendrobium moniliforme 'Tenshikou'

Inlägg med Dendrobium moniliforme 'Tenshikou' som nyckelord.

Från Henrik.L.A.

Blommar och doftar gott.

Nyckelord: Dendrobium moniliforme 'Tenshikou'

22/1 -17

Wow

Ge din åsikt

Nu var det ett tag sedan jag postade ett inlägg här. Medt för att jag processat min situation med sjukskrivningen som efter 2.5 år med rehabilitering övergått till social praktik på blomavdelningen på mitt coop extra!
Jag gick första dagen i måndags och det är helt fantastiskt kul! Så kreativt och fritänkande arbete. Eftersom det är en social praktik så slipper jag sitta i kassan och kan vara social med arbetskamrater eller bara göra vad jag vill på blomavdelningen så fick jag mycket fria händer med denna avdelning. Så jag får fronta, möblera om, och kolla om det finns plantor som behöver vattnas. Eller fula plantor som ska skrivas av och slängas (jaaa slängas )
Idag tog jag mig friheten att vattna snustorra orkidéer som kom in under förra veckan. Närmare bestämt ca 100st phalaenopsis i cellofanstrut. Det var ganska skönt och avslappnande precis som hemma när jag går och vattnar:)

Och väl hemma idag så upptäckte jag en premiär knopp på Dendrobium moniliforme 'Tenshikou' som jag köpte av lassse för 2 år sedan. Allt som krävdes var egentligen att ställa den i orchidariet.
Också Masdevallia nidificas första omblomning sedan jag köpte i september.
Annat i knopp är Phalaenopsis equestris och standardformen av moniliforme (blir andra blomningen i år redan.)

Ha en fin kväll!

Nyckelord: Masdevallia nidifica, Dendrobium moniliforme 'Tenshikou'

10/1 -17

Kul att läsa att det går bättre
Helt säker på att blomsteravdelningen kommer att gå bättre och nog bäst att du inte sitter i kassan, Du skulle helt säkert vägra att sälja en orkide du har pysslat om

10/1 -17

De där cellofanstrutarna brukar motiveras med att de blir mer 'lätthanterliga' då... Mmm... som munkorgar på pitbulls då, eller?! Jojo, sådant behövs på orkisar oxå, det är jag den första att erkänna . KUL att det känns bra på jobbet och att det knoppas därhemma! Särskilt nyfiken på tenshikoun, uppdateringar önskas!

10/1 -17

Nämn inte " mer lätthanterlig i cellofanstrut" för Marianne, jag vill inte hamna i dylikt.

10/1 -17

Jag kan väga upp xara's påstående med att de är fruktansvärt otympligt att ha att göra med de där cellofan strutarna. För de ramlar och har sig så man kan inte ställa de någon annastans än i krukhållarna- för då trillar de omkull när man tittar bort. Haha. På kalanchoerna är de bra så de håller sig på sin kant av hyllan. Haha.
Också får ni inte glömma att köpa tulpaner på coop nu inför tulipanens dag!;)

14/1 -17

Kul att du har hittat en praktik du gillar! Håller tummarna för att du fortsätter uppåt då!
/Mvh, I

Ge din åsikt

11/10 -15

+ 12/12 -15

Dendrobium moniliforme 'Tenshikou'

Antal: Slutsåld. Pris: 200 kr per styck. Frakt: 50 kr per paket.

Välkända Dendrobium moniliforme. Doftande vita blommor på denna småväxande klon. Aktuella plantan i bilden. Såg att den hade fått en pytteliten knopp, när jag skulle fota den.
Flera plantor till salu på min sida

Nyckelord: Dendrobium moniliforme 'Tenshikou'

Köp, diskutera och läs villkor


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.