Skriv början av artikeln om Dend. lowii

Nyckelord: Dend. lowii

Inlägg med Dend. lowii som nyckelord.

8/4 -14

Nyinköp

Igår var jag och hämtade ut mina efterlängtade nytillskott, 2 st. Dend. tobaense (äntligen!) och en Dend. lowii. De har rest från Ooi Leng Sun Orchids via Dresden till mig, så resan har varit lång för dem, de blev förstås liggande hos posten över helgen också.

De är väl något skruttigare än jag hade hoppats, jag ser en-två gröna rötter totalt på alla tre plantorna. Men jag hoppas att de kan ta ny fart här! Är i valet och kvalet om jag ska sätta om dem i kruka, att underhållande monterade orkidéer är inte min starka sida... Sedan är jag lite osäker på om lowiin är en lowii, jag trodde zick-zack-formen på bulberna skulle vara mer framträdande?

Det ska tilläggas att jag la beställningen i dollar men fick fakturan i euro (dyrare förstås) - när jag frågade om anledningen till detta så backade de och gjorde om fakturan, för mig och enligt uppgift alla andra för-ordrar också... Så jag får säga att de varit bra på att maila!

Nyckelord: Dend. tobaense, Dend. lowii, Ooi Leng Sun Orchids

8/4 -14

Hei, Annika! jeg har vært i Dresden og hentet plantene mine og min tobaense ser liknende ut. tror ikke den overlever. Noen av de andre jeg bestilte er også i ganske dårlig forfatning. Men jeg fikk kjøpt fra de noen andre dendrobium som de hadde ikke på listen og fikk en god pris på de. Min beste innkjøp i Dresden må være den lenge ettertraktede Dendrobium piranha!!! Ooi leng sun hadde ett eksemplar ! Kjøpte fra de en paraphalaenopsis hybrid som hadde blader på over 1 meter så jeg har problemer med å finne plass til den. Peruflora hadde også litt variert kvalitet. Noen var veldig fine, men andre (mormodes) var liten og mooshy. Floralia hadde noen spektakulære planter ! Gigantiske faktisk. En av de cattleya hybridene var på ca 60 cm. Store og sterke planter, men alle plantene som kommer utenland tørket i transporten så alle ble pottet om og plassert i en fuktig veksthus for å komme seg på beina. bestilte 18 kinesiske cymbidium fra Hengduan (Kina) og de var i perfekt form! fine, rene blader uten flekker, sterk rotsystem og mange bulber. Og fantastisk kvalitet hos Ecuagenera! Plantene var fint pakkett og merket som jeg synes er veldig bra. Og alle var store og sterke. Noen mistet noen blader, men alle overlever fint. Kjøpte noen ekstra planter på showet (19 st) så i alt er jeg 102 planter rikere Alle er behandlet med en koktail av grønnsåpe, neem olje og physan 20 og var 2 uker i karantene så nå er det ganske stappet i drivhuset Skal legge bilder om ikke så lenger. men verst av alle planter er faktisk dend. tobaense. tenkte skal si ifra til de. Du burde også ha gjort.

8/4 -14

Kul med rapport Olga! Men så tråkigt att de inte haft bättre kvalitet, det var inte direkt gratis att beställa dessa...
Jag funderade på om jag skulle maila och säga att skicket inte är det bästa, jag har inte växthus eller så, så jag hoppas de kan ta sig på fönsterbrädan, men de ser inte pigga ut. Inte ens de nya skotten har fräscha rötter
Tänkte du förvarna dem om plantornas skick, ifall de inte står sig, eller göra krav på återbetalning menar du?

8/4 -14

Jeg får sikkert ikke noe erstatning, men jeg synes det er riktig å si ifra slik at de vet at kundene er ikke helt fornøyde og at de skal passe bedre på kvaliteten. Min hadde ikke engang noen nye skudd, bare en helt tørr bulb og en en nesten tørr bulb. ser ikke at det er noe liv i planten...

8/4 -14

Jag håller med, det är inga vackra plantor...jag hade åtminstone en eller ett par gröna skott på mina, men som sagt inget rotsystem. Hur tänker du odla dina Olga (förutom växthus)? Mycket värme och ljus?

9/4 -14

Grønne skudd er 10 ganger bedre enn mine, Annika Min puttet jeg i en potte med bark blanding og i drivhuset med høy luftfuktighet, lyst og temperaturer mellom +14 og +28. Får håpe jeg ser noe liv

9/4 -14

Synd du fick dem i sådant skick, jag ser inga vettiga rötter på skotten dock... Ska testa att sätta mina i mossa, kokos och bark i kruka i slutet av veckan. Ställer dem på fönsterbrädet där jag har på luftfuktaren till och från. Är ljus och fukt viktigast för att få igång rotsystem/tillväxt?
Mailade återförsäljaren, hittills inget svar.

10/4 -14

Olga, jag fick mailsvar från säljaren. De tror att resan och det kalla vädret kan vara orsaken till skicket, om plantorna inte står sig får jag ersättningsplantor nästa gång de åker till europa, i juni. Har du fått svar?

10/4 -14

Jeg prøver å sende til de mail og bilder men får delivery status failure! Ingen av de 3 mail adressene funker og ikke helles å sende beskjed på deres skjema på nettet!

10/4 -14

Kanske är deras mailbox full igen? Prova denna;
ruey@aaorchids.com

10/4 -14

Har prøvd den også og ingenting!

10/4 -14


Fick svar både igår och idag från den mailen...

10/4 -14

I dag har jeg hentet mine planter fra Ooi Leng Sun Orchids og plantene mine så bra ut. På en Clowesia var nyskuddet råtnet- men helhetsinntrykket var absolutt bra

11/4 -14

Det var bra, Heidi! Då var dina på resa ännu längre än mina..? Undrar om det talar för att mina var i sämre skick från början..?

11/4 -14

Plantorna ser ju bedrövliga ut.. Är det inte så att orkideer från thailand medmera är i sämre skick än vi är vana vid här, eftersom de lätt tar sig i värmen o fukten i tex thailand, att det anses som normalt skick där... bara en tanke..

11/4 -14

Mine planter fra Ooi leng sun (Malaysia) ser mye lavere i kvalitet enn de kjøpte fra Kina, Ecuador, Brasil, Peru. De har en annen oppfatning av kvalitet der. Men slik som noen av mine planter så ut så er det uakseptabelt. Jeg fikk egentlig en dødt plante. Fikk sendt mail til de igår og venter på svar. Plantene de hadde med seg på showet var av bedre kvalitet enn de jeg bestilte på forhånd faktisk.

11/4 -14

De är rätt bedrövliga, ja...jag tror inte att resan är hela svaret pål skicket. Men ger det en chans, gör anspråk på utbytesplantor om det inte är ngn tillväxt inom en månad.

Tråkigt att höra att de lägger större vikt vid att presentera snygga plantor än att sända bra kvalitet till de som förhandsbeställt. Fick du din faktura i USD, Olga?

12/4 -14

Har ikke fått svar fra de ennå. Jeg fikk fakturaen i USD og betalte i det cash på showet. Jeg har problemer med 2 andre planter som er paraphalaenopsis hybrider og jeg tror ikke jeg vil ha erstatningsplanter på de fordi de er store og vanskelige å sende i posten. Det ene er over 70 cm lang. Bladene begynte å gulne og svartne med en gang jeg kom hjemm så det ene lengste bladet er falt av så det er en halv grønn blad igjenn og en gul så er den dø. det andre planten mistet alle bladene untatt 2 når jeg åpnet den. Men en Ascocenda Ooi leng sun er med knopp.

12/4 -14

Tråkigt att höra Olga... Hoppas de svarar snart! Och bra att du fick fakturan i USD, och inte Euro.
Jag planterade om mina idag, det är verkligen bara en frisk rot på 3 plantor Tänkte skicka mer bilder till dem, så de får se hur de ser ut idag.

19/4 -14

Jeg fikk endelig svar (de er på show i Miami) og jeg får erstatning for alle plantene i Juni De sier at det er kulden som har skylda i dårlige planter.

19/4 -14

Det låter väldigt hyggligt! Jag fick inte svar på mitt sista mail med bilder från omplanteringen, men de verkar inte omöjliga...

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.