Skriv början av artikeln om Cryptopus elatus

Nyckelord: Cryptopus elatus

Inlägg med Cryptopus elatus som nyckelord.

Vanda. Från Sheila.
Från Sheila.
Från Sheila.
Jättecattleya. Från Sheila.

Mauritius orkidésamlare nr 1 Dr Majeed Khadaroo har skrivit två böcker om orkidéer: Growing orchids in Mauritius och den nyutgivna Orchid problems. Han är över 80 år gammal och har börjat trappa ned samlandet. Han har haft över 1000 Phalaenopsis och 1200 Cattleyor. Ännu återstår 2526 (!!!) arter plus andra växter. Totalt mer än 5000 plantor. Han har skapat flera hybrider och har en Dembrobium-hybrid uppkallad efter sig. Jag fick äran att besöka hans privata samling mitt i centrum av staden Quatre Bornes. Hela trädgården var full med nät som skydd mot fåglar och sniglar. Svårt att fota i starkt solljus och när det är så tätt mellan härligheterna. En meterhög rabatt med Vandor pryder husets framsida. Mauritius har ett 40-tal endemiska arter, men många har gått förlorade på grund av vägbyggen och annan byggnation. Nu försöker Orchid Society of Mauritius att rädda flera av dessa utrotningshotade arter. En av dessa, Cryptopus elatus, har valts som sällskapets skyddsling och emblem.

Nyckelord: Mauritius, Cryptopus elatus

2/4 -10

Lyckliga du som får se alla dessa skönheter Jättecattleyan är ju helt suverän. Bedårande färger!!

2/4 -10

Snygga bilder. Måste varit jätteskoj att få se på plats. Man blir lite avis på dig. Tänk, flera tusen plantor i egen samling.

4/4 -10

sommarbo, ja det känns faktiskt overkligt, men snart startar 25 timmars resan hem till verkligheten.
HMG, tack. Ja det skulle jag också vara (avis). Frågan är ska man låta bli att berätta, (och det gör jag för det mesta) men här känns det lite mer ofarligt. Det hjärtat är fullt av....

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.